Monday, April 27, 2009

Zamani Slam dah kahwin??

Mangga Muda terdengar khabar pasal Zamani Slam dah bernikah senyap-senyap baru-baru ini. Mangga Muda ada juga cuba dapatkan penjelasan Zamani, tapi tak dapat dihubungi pulak.

Apabila risik-risik dengan orang sekeliling penyanyi lagi Gerimis Mengundang tu, mereka juga mengatakan ada mendengar cerita itu tapi tak mahu mengesahkan.

"Aku ada dengar macam itu jugak.. mana kau dengar ni," kata seorang yang pernah menguruskan Zamani dan masih rapat dengan penyanyi itu.

Dia sendiri tak mahu mengesahkan. Yalah apa-apa hal pun kena tanya dengan tuan punya badan. Manalah tahu kut-kut cerita itu tak betul pulak kan.

Apa-apa pun Mangga Muda acapkan tahniah kalau benar apa yang Mangga Muda dengar itu.

Mangga Muda: Dah lama tak jumpa dengan Zamani.


credit to: Mangga muda di paper or mag mane eh???

Kalau betol Zamani dah kawin tahniah diucapkan buat beliau dan isteri.. semoga ikatan suci yg dibina diberkati Allah dan kekal bahagia ke akhirnya. Semoga melahirkan zuriat yg comel, soleh dan berguna..

ps: saya adalah peminat Zamani dulu, kini dan selamanya.. suara sedaappp.. ;)


Sunday, April 26, 2009

Miss Lappy

Happy 1st birtyday to miss lappy

tp apakan daya tak dpt nk smbut pn sbb ia telah dihantar ke tempat lain permenantly berikutan kesihatan ia yg tidak begitu baik..

smga cepat sembuh spya dpt la saya membuat keja dgn lebih efficient.. ~poyo je. main intenet je nti ada la.. huhu..

oh ya.. nk cita sikit psl miss lappy yg telah dihantar ke tmpt lain...

Jumaat tengahari yg lalu saya bersama rakan Indonesia dr Marine Lab, Ike telah keluar ke bandar JB.. Ktorg dr UTM ke Jusco Tmn U naik motor dan letak motor kat sana. pastu naik bus dari Jusco ke Jb. smpai kat sana terus la jln cari Landmark It Mall. seb baik tak sesat. dah la beria cari map kat internet, tp hampehnye leh lak tertinggal kat bilik. so redaahhh je.. kalau dah sesat nti baru tnya org.. hehe...


dlm map ni mcm jauh je CS ke Landmark. tp tak pun..



PERSADA.. jumpa ni dulu ok

smpai kat sana gi la kat kedai Acer n dorg tgk2kan la lappy ku ittew.. mula2 ingt Cdrom je prob. kalau cdrom je yg rosak senang la tukar je leh tgk wyg pastu. tp ape kan daya, mamat tu suruh ktorg gi anta kat center Acer kat Masai. kalau nk suruh diorg anta takut tak sempat sbb waranty tu expired arini (26hb), weekend lak center tutup. so nk tak nk ktorg pegi la.. planning tgk wyg cancelled..



ni dia Landmark..

dr Landmark tu ktorg amik cab je sbb tak taw nak naik bus ke masai. kedai tu ada la bg map nk ke sana.. so suruh je driver tu ikot map. dah la driver pn tak taw jln. boleh lak sesat, terlajak jln.. sesampai je kat sana ktorg suruh driver tu tunggu. mula2 bajet nk naik bus blk nti. tp disebabkan tmpt tu kat kwsn perindustrian so mcm takde pengangkutan awam yg lalu.. kalau ada pn kena ke bandar dulu, pastu br amik bus ke Tmn U.. mls lak nk amik bus byk kali sbb dah rasa penat dan sakit kepala.. so ktorg suruh driver tu anta smpai kat Sri Puteri je. ktorg kena charge RM50.. rabaakkk.. dr Sri Puteri naik bus ke Tmn U.


map ke masai..


smpai Jusco dlm pkl 4. dgn tak solat lg. cpt2 la menunaikan yg wajib tu. pastu gi mkn.. lapar.. tp tak abis pn sbb byk sgt minum air.. dahaga giler sbb berjalan tgh panas.. pas mkn gi beli brg sikit dan blk..


mlm tu kepala rs berdenyut je.. mcm nk demam je rs.. ni gara2 jln di bwh terik mentari la ni.. cehhh.. mcm tak biasa jln tgh pns je.. bdn pn dah start pns. oleh itu utk elak dr berlaku perkara yg tak diingini dan mengikut kata hubby, sy pn telan panadol. dan Alhamdulillah sihat walafiat je..


sebut psl hubby ni... ari khamis B smpai manado tp tak dpt contact pn sbb kredit Digi abis. tp Jumaat tu B beli no Indo so leh la sms n call wpun sekejap je.. lega rs ati ni.. skrg B on da way blk ke KK.. tp singgah Tawau dulu.. esok pg dijangka smpai di Tawau..



ps: dok pk cmne nk amik miss lappy nti.. dijangka siap dlm ms 10 ari.. kalau naik teksi mmg rabak la.. nak naik bus mcm leceh lak.. aduyaii...

Syukran

Alhamdulillah...

syukur sgt terhadap apa yg berlaku
berita yg ku peroleh mlm td sgt2 membuat ati ni lega
sekurang-kurangnya tiada lg peluang utk siapa2 pn

smga Allah kekalkan keadaan ini
smga kita semua peroleh kebahagiaan dan diberkatiNya


pergi kau jauh2 wahai iblis laknatullah

jgn nk memesongkan iman hamba Allah yg tipis nih..

Saturday, April 25, 2009

Dag Dig Dug

dag dig dug
dag dig dug


berdebar-debar lak..


mcm org bercinta.
atau lebih tepat org baru belajar bercinta..


hope nothing changes my heart...


ini adalah dugaan semata-mata


kuat la wahai hati
berpegang pd iman
abaikan perasaan yg dikwl syaitan..

Thursday, April 23, 2009

down :(

Seriously!!!


saya rasa down yg melampau tika ini...


miss lappy akn di anta ke center esok.. dan mngkin sbln lebih br leh jupe blk.. ~seb baik under waranty lg 3 ari..

mr hubby tak dpt dikesan. sms delivered tp takde response..


OMG.. saya tiada tmpt mengadu.. so jd sgt sedih...


nangissss aje.... :(



ps: dulik la org nk kata ape


Hubby@Manado


Alhamdulillah...

B dah selamat smpai di Manado pg td.. 1st sms beliau adalah pd pkl 716am.. tp guna no Digi. celcom ada line tp disebabkan tak buat roaming so tak leh guna la.. tak pe la at least taw B selamat.. tp Digi tak leh call out lak. so td call la B sat.. tak leh lama2 takut mahal sbb luar negara kn.. wuuuu.. rindunyer...


taw tak Manado tu kat mane. x la jauh sgt dari KK..




tu yg tanda A tu adalah Manado, di mana B berada skng...


jom tgk ape ada kat Manado...




credit to Manado

mcm best kn..

Wishes


Pagi yg gelap kini sudah terang...
aku adikmu dan engkau kakak..



hehe... bleh???

happy birthday to my sister
semakin bertambah usia semoga semakin matang dan berjaya

actually birthday nya semalam, 22th April tp wireless nan ado dan mls gi lab dan pg ni elok lak wireless nya.. so ape lg.. br la nk wish... ehh tp dah sms dia da smlm.. no reply pn.. :(


Rindunya kat mr hubby. tak dgr ape khabar lg ni. hrp2 selamat la.. dorg dijangka smpai di Manado arini so hrp2 ada line la nk calling2.. windu weii....

Tuesday, April 21, 2009

B E R I S I

waa.. msti ada yg excited tgk tajuk entry kali ni kn..

huhu... buang jauh2 ape yg korang pk kn ittew.. ia sama sekali tidak benar..


nk citer sikit. last 2 weeks kn blk Kelate ngn KL.. pastu ada la dgr bunyi2an yg kurang menyenangkan...


TIDAK!!

bukan itu

tak kira di Kelantan atau KL family semua phm situasi ktorg. dan mereka tak pernah persoalkan ape2 pn


yg menjadi kerisauan dihati ini adalah

Father in law: Liza nampak berisi sikit dari aritu. bla bla bla... ~dialect kelate yg tak berape nk phm

Yani: kak dik berisi sikit. maintain mcm ni. bla bla bla... ~ tak ingat sgt

B: mmg gemok pn. tp ok la mcm ni. nmpk pipi tak cengkung. putih sikit. kurus nmpk itam.. ~erkk.. ade kena mengena ke kaler kulit dgn kegemokan.. teori mane la mr hubby ni guna..


dan skrg saya jd risau.. tak nk la gemuk mcm zmn study dulu.. nk kurus mcm ms kwin aritu.. waaa... mcm mane nk dpt berat mcm aritu..


nape leh naik berat bdn pdhal cr mkn sm je mcm dulu.. adakah ini tanda senang ati.. adakah nak kurus kena susah ati.. tak mo la susah ati.. nk senang ati dan kurus... help me..

Monday, April 20, 2009

Away to Manado


Pkl 2 td kapal B br berlayar menuju ke Manado, Indonesia.. it will take about 3 days. they are expected to reach there on 23th, Thurs.. tak taw la kat sana nti cmne nk contact. hrp2 leh la guna line celcom tu. xpn 2nd option B no digi tu.. ~ku merindu


Last Friday B dah tukar duit RM350.. so jd jutawan rupee la mr hubby ku ittew... ape yg nk dibeli kat sana pn tak taw la.. as usual.. souvenir je la... and anything yg murah kat sana tp mhl kat malaysia.. anybody can name it??






Few days back sy smpt la search kat internet how Manado looks like.. it's not as we imagined and assumed. the place is nice.. and tak la hulu pn... Manado is not famous as Bali and Bandung so we were assumed that place is hulu.. but it's totally wrong. tmpt ittew sgt cantik dan sbnrnya mmg famous sbg tmpt pusat pelancongan.. sape2 yg giler snorkeling, diving etc mmg sesuai ke sana....

wahh... hubby ku leh la snorkeling kat situ nti ye...


mereka akn stay di sna few days. akn bertolak pulang on 27th may be.. spjg berada di sana they still have activities to be joined. tp msti smpt berjalan2 nti..


best kn keja mcm ni.. smbil2 keja dpt jln2 tmpt org.. xyah kuar duit lak tu.. dpt elaun lg ada la...


i wish i am lucky as him too..


Ayat2 Karat

Ptg td kemas kotak isi brg. Buang sgla yg tak berguna n simpan ape yg rasa2 mcm berguna.. dlm kotak tu msih ada diari 2006 ~thn bermulanya hubungan cinta kami. So selak page by page.. end of the year je la sbb kitorg mula rpt on Oct ~bln puasa sbb sy nk blajr Dinamik dr beliau. Dinamik adalah subjek thn 2, salah satu killer subject di FKM. Sblom ni dah amik tp lulus dgn tak berape cmerlang.so UG (ulang grade) utk baiki grade ~kena bayar taw.. Bkn ulang sbb failed ye... and luckily result sy lebih baik dr beliau.. bengang je beliau.. huhu


Ok.. back to the story..

so selak punya selak diari tu jumpa la satu page yg penuh dgn ayat2 karat.. bila baca balik baru teringat dulu ms mula2 bercinta beliau sll bg ayat2 killer ~skrg tidak lg dan smpt sy catitkan dlm diari tu.. nk taw tak ape ayat2 karat ittew??…~nk buang diari tu so jot here la..


AMARAN!!!

Sila jgn baca kalau thp keloyaan anda di thp maksimum..


Bagaikan paku melekat dipapan. Bagaikan mlm dwarnai sinaran sang bulan.. bagaikan bumi yg gersang dbsahi hujan. Bgitulah jg cinta yg ku berikan. Cintaku bukan pksaan atau mainan. Cintaku hadir dlm 1000 kepahitan. Sgla rintangan kn ku lwn. InsyaAllah kbhgian pasti dlm jangkauan.. – 12 Nov 06; 3:40am


Cintaku adalah tulus. Sygku adalah kudus dan kasihku adalah mulus utkmu sygku.. – 12 Nov 06; 3:42am


Aku x mampu utk menjanjikanmu pasti bhgia bila bersamaku. Aku jg x mampu utk katakan yg kau pasti jd milikku. Aku jg x mampu utk hadirkan mmpi indah dlm setiap detik yg berlalu dlm hidupmu. Tp aku tahu bhwa aku amat menyintai dan menyayangi dr mu lbh dr diriku.. – 12 Nov 06; 4:16am


Kau adalah cinta terakhir utkku. Kau terlalu istimewa buatku. Kau jg ibarat pelengkap hidupku ini. Tanpamu hidupku sepi ibarat layang2 yg terbang tanpa talinya. Kehadiranmu adalah sumber inspirasi dlm hidupku ini. – 14 Nov 06


Dpandangan mataku kau cukup sempurna utk dr ku. Ku tahu dr ku ini hanya la insan biasa yg ingin menumpang sekumit kasih dihatimu. Aku x mampu utk membohongi drku ini. Benar ku sungguh menyayangimu.. setiap langkah pemergianmu jauh dr ku membuatkan hati ini bgaikan kucing kehilangan anaknya. Resah dan gelisah ingin selalu bertemu dan rindu merinduimu sll… adakah ni dinamakan mabuk cinta? – 18 Nov 06; 3:21am


Bila rindu ku sbut namamu sll. Tp knpe bgtu sukar utk ku leraikan iktn rndu trhdpmu dlubuk atiku ini. Benar sygku. Ku x bohong. Cinta yg kau berikan pdku ibarat racun yg cepat meresap masuk ke dlm kapilari drhku. Dan ianye terus mnusuk ke dlm ati dan membunuh sgla keegoaan dr ku slma ini.. kau la satu2nya wanita yg tlh berjaya bertahta d ati ku ini dan sekali gus menjadi pemiliknye.. – 25 Nov 06; 5:07am


Impianku terhdpmu hanya satu. Sudikah kau menjadi isteriku.. ku x mpu janjikn kbhgiaan buatmu tp akan ku cuba realisasikan utkmu sygku.. – 15 Dis 06; 9:47pm


Pas baca blk diari tu br taw dah lama ghupenye dia melamar diriku ini.. tp time tu br2 lg so mcm tak amik kisah sgt je.. ~ada ati nk cr lain..huhu lebih kurang 1thn dr tarikh sms tu ktorg ditunangkan (1/12/07) dan 6 bln kemudian di satu kn (14/6/08).. Alhamdullilah Allah permudahkan sglanya.. smga kehidupan yg akn dtg jg dipermudahkan dan mdpt petunjuk dariNya.. Amin..

Saturday, April 18, 2009

Gift from BANDUNG


Baca tajuk pn dah taw kn..




A friend of mine with her colleague went to Bandung last week. 5D4N kot..


And this is for me



BANDUNG shirt





This is a snack or jajan from Bandung.. Sale Pisang Keju. mcm pisang salai kot tp di goreng dgn keju. not so bad.. tp tak la sedap mane pn..


Thank u Ilah for the shirt and snack. and thank u for remembering me..



*wonder* bila la dpt pegi tmpt org ~with my own money or hubby's.. huhu




ps: Mee bandung tu asalnya org dr Bandung ke yg perkenalkan???


Tuesday, April 14, 2009

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2009






Yok ramai2 ke PWTC 17-26 hb ni.. sy pn dah lama tak gi Pesta Buku dan lama tak beli buku.. latest beli bhn bacaan adalah Mingguan Wanita cover Scha dan Irma. tu pn sbb nk baca dlm bus blk Jb utk hilangkan bosan..


Skrg saya sedang berkira-kira utk blk KL sama ada minggu ni (17hb) atau next week (24hb).. dah tu the other week (1hb) wajib blk Melaka for my bro's akad.. nape la depa ni wt Pesta Buku dgn PC Fair dekat2. sungguh tak strategic timing nyer... pokai..


mcm nk ajk Eon ngn Eja gi Pesta Buku ni.. maybe this will be our last meet b4 saya menetap di Sabah.. ~mcm kompem je.. huhu

tp mcm tak sesuai lak if Eon nk bwk her kids.. xpe.. akn dibincang kemudian..



more info click >>>
Pesta Buku

Ahad@KLCC

HELLO!!!


Last Tuesday hubby telah terbang ke KL sbb ada exam ari Rabu.. dah alang2 blk KL dan KD Pahang tgh belayar time tu so B pn amik cuti. smlm baru blk KK so smpt la tgk movie bersama-sama..


Bukan takat tgk movie je.. ktorg (saya dan suami) smpt blk Kelantan pn.. ari Rabu tu pas abis exam ktorg blk umah jap dan mlm bertolak ke Kelantan naik train... ~ATM dan fmly dpt diskaun.. oh ye.. saya blk KL pd hari Selasa menyambut kepulangan suami terchenta.... huhu


Teruja tgk tiket tulis MDM Azliza... huhu...



B ckp dlm kapal tmpt tido lebih kurang cmni gk..



Ktorg dok Kltn 2 mlm je.. Khamis dan Jumaat.. Sabtu mlm dah gerak blk KL.. naik train gk dan smpai pg Ahad..


Tgari tu saya, hubby dan Maman gi KLCC dan jumpa Yani kat sana.. bukan terjumpa tp mmg ajak Yani skali. actly Yani nk dtg umah jg Azif sbb mak & ayah nk gi Tjg Malim. tp last minute akk ckp nk letak Azif kat umah mentua dia je. so saya ajak la Yani join ktorg tgk wyg.. dan nasib baik la dia sudi... huhu


Pas abis tgk wyg ktorg gi mkn.. mula2 ingt nk mkn kat umah je leh save budget. huhu.. tp disbbkan mr hubby mengidam mkn yee mee so ktorg cari la kat Food Court.. ~kat Sabah susah nk dpt yee mee ni.. 2 kali round baru jumpa kedai 'Sizzle'. tu pn disbbkan ktorg follow pekerja yg kutip papan alas tu.. lawak je... huhu


Maman dan Yani



Kami yg semakin mengembang..




Pas mkn ktorg gi PIKOM PC Fair kat situ.. mmg niat di hati nk gi Pc Fair sbb tu tgk movie kat situ. kalau tak baik tgk kat MidValley lg dekat..


Dan kali ni ktorg tak pulang dgn tgn kosong mcm sll.. ~sll gi cuci mata je..


RABAK poketku...



gara2..







tp ada cerita sadis + lawak disblk pembelian modem ni... huahuahua...







Gmbr diatas menunjukkan suami sedang memberi wang kpd isteri.. ~mcm wt report lak. huhu... actly ktorg tgh kumpul duit utk beli modem ni.. stlh dikutip dari B, Maman, Yani dan saya sndri akhirnya ktorg berjaya mengumpul RM250 sprti yg di btaw oleh promoter bernama Stacy Steven.


Pas isi form suma leh lak apek ni ckp kena byr 1st bil.. angin je. mula2 tnya ckp byr hrga modem je.. mane la nk cekau lg RM68 ni..
~ktorg takde credit card sbb tak suka hutang takot nti tak terkawal dan tak byk cash sbb takot boros.. so ktorg pn blah la dan jln2 lg..


Sudahnya stlh pk msk2 ktorg nekad gi cucuk duit kat dlm Suria KLCC.. dr KLCC tu nk kuar ke Suria kena lalu sume hall lak.. penat siot... tp hnya kerana modem yg murah ittew, kami rentasi sglanya.. cewahhh.. modem tu kalau kat UTM masih berharga RM350. leh jimat RM100 dah...



saya berusaha membuka air mineral KLCC yg berharga RM3


Selain tu ktorg beli 2 cooling pad, 2 sarung laptop, 1 screen cleaner yg dibiaya oleh suamiku.. last day leh dpt murah tmbhn lakiku yg pndai menawar.. maman nk cari speaker utk hs tp tak de.. kena cari kat kedai Sony Ericson la kot..


Pas membeli belah di PC Fair tu ktorg smpt posing dpn menara yg diselubungi kabus.. cantek.. ~tgh dgr lagu Chantek by Altimate ft Adeep Fabulous Cats






tak nmpk orgnya.. ok la tu.. blk seb baik smpt tgk ABPBH 2008.. tu pn sbb naik cab n fortunately driver tu jujur tak tipu ktorg.. huhu.. ~org tak besa kat KL sng kena tipu


Keinginanku utk blnja B gi Genting Highland May ni terpaksa ditunda kerana poket yg sudah kontang.. tp tak pe la.. mmg nk beli modem ni tp ingt nk tunggu settle master n pindah Sabah br nk amik. tp disbbkn kemurahannya ktorg sambar gk tp B guna dulu buat ms ni... kalau tak nti saya leka.. skg ni pn leka je. huhu


ps: br dgr news yg tak best dr B.. hrp2 tak kompem lg la...

Monday, April 13, 2009

Jangan Tegur




Dah tengok cita ni??


semalam saya, hubby, maman dan yanie telah menonton filem ni kat KLCC.. tygn pkl 130 pm..


Synopsis

After being involved in an accident, Natasya (Julia Ziegler) had a dream about a girl named Baizura (Nadia Mustafa). Natasya is determined to discover the truth about her. Since waking up from a coma, Natasya is haunted by creepy images of evil spirits that only she can see. This causes a lot of trouble for her husband, Kamal (Pierre Andre) because he doesn't believe in superstitions.


credit to: Sinema Malaya



Reviews: Lakonan pelakon2 semua not bad. Nadia Mustafa yg dah lama berlakon baru kali ni diberi watak yg penting dlm movie. selalu tempelan je. tp tempelan dlm cita ni adalah Rozita Che Wan. tp dia tetap dpt liputan yg meluas. cthnya dlm gallery PC dlm Sinema Malaya.. byk gmbr dia je pdhal babak yg libatkan dia bape second je. maybe sbb Nadia tak hadir kot sbb pregnant. dia ni belakon best ke.. rs mcm kayu je.. dah la tak leh dipisahkan dgn bulu mata pelesunya ittew... sy tidak tahu kenapa sgt tidak gemar dgn ini worag.. sy lebih prefer adik beliau, ayu raudah.. jln cerita pulak... mcm ok.. buat kita tertanya2 apa, kenapa, bagaimana, siapa dll... unpredictable ending la.. dan adegan2 seram pn takde kat tmpt yg kita jngka kn.. make up pn menjadi.. good job. seram ke tak??? mmm tak reti nk komen.. byk terkejut sbb tgk kat panggung, sound effects mmg superb mcm Jangan Pandang Belakang dulu.. cuba kalau tgk kat umah msti tak terkejut punya... totally.. ok la... layaannn...





ps: mcm mane leh tgk dgn mr hubby?? ntikn next entry... huhu

Tuesday, April 7, 2009

Best Wishes

Assalamualaikum...


FYI mr hubby skrg sedang berada di KK Airport utk berangkat ke KL pkl 10am sat lg
tujuan blk kali ini??
rindu bini?? xde maknanya...


beliau akn meghadapi exam esok.. exam kelayakan ****
hrp2 ada la rezeki beliau
nti boleh la saya menumpang lg... huhu



to my dearest..
smga jwb exam dgn tenang dan cemerlang..
ku tahu dan pasti anda adalah insan terpilih... yg lain2 tu wt syarat je...
smga kita sama2 mencipta kejayaan..



always LOVE u...

Thursday, April 2, 2009

Kek Lapis Sarawak


Yeay!!!

i got the parcel just now

it was posted from KK but the contents were made at Kuching..



guess what???








ini adalah kek lapis Sarawak yg dibeli oleh mr hubby ms gi Kuching ari tu.. mcm tanah liat which we used to play ms kecik2 lak.. ada 3 perisa yg berlainan. mcm sedap je. tak sbr nk rs. tp tgu esk br bkk since esk nk blk kg. lgpun kek ni kena simpn dlm fridge kalau tak cpt rosak..


oo ye... hrga kek ni kat Kuching semurah RM10, kalau kat KK dlm RM25, KL maybe RM45..


mcm tak smpt nk simpan kek ni until 1st may sbb lama sgt takot rosak je.. but if this cake is needed to be a 'gift', we will attempt to find it..



Related Posts with Thumbnails