Monday, June 29, 2009

Eon @ WHI on 10 February 09

huhu... at last.. dapat gk cari 1 episod di mana kawan baik sy on air di TV3 utk rancangan Wanita Hari Ini (WHI)...

sgt berbeza after di make up.. tp saya lebih suka tgk beliau yg semulajadi. lebih sweet.. mr hubby pn ckp, dlm tv beliau nmpk bulat sedikit.. tp tak taw la kalau ketika itu beliau mmg bulat.. hehe... tp kepetahan beliau mmg tidak ada tolok bandingnya.. hehe...


klik link dibwh kalau nk tgk.. katanya once a month beliau akn msuk WHI.. jd jurucakap Jelitayu.. actly beliau keje dibahagian marketing, so kena la jd jurucakap utk promote product tu..


Wanita Hari Ini/10 February 09


im proud of her, selepas angkasawan pertama di Malaysia yg juga our super duper senior di MRSM Muar..

Sunday, June 28, 2009

My Sweet Darlings


b4 dtg KK smpt la jumpa my 2 sweet and lovely girls, eon dan eja.. last met was last year, b4 my wedding. ms wedding eon je dtg dgn husband and kids. ktorg ni mcm sthun skali je jumpa. pdhal msing2 dok KL. Eon org Shah Alam, kerja kat Damansara, while Eja org JB keja kat KL... msing2 bz dgn our own life kn.. ni pn sbb sy nk berhijrah ke KK so ktorg pn berjumpa la.. pas ni tak taw la bila lg dpt jumpa...


at 1st place, ktorg deal nk jumpa ari ahad 21hb tp sy lak takleh gi sbb ada kat kg masa tu.. so asked them kalau leh jumpa weekdays.. pas keje ke.. tp susah sikit sbb msing2 ada commitment.. so sy suggested lunch hour ari Jumaat sbb lama sikit kn.. setelah berbincang ktorg deal jumpa kat KLCC on lunch our ari Jumaat.. eon smpai amik EL semata-mata nk jumpa sy... sgt terharu ok.. huhu.. tp Eja leh terlupa lak dan jadual dia ari tu sgt la pack.. so setelah berbincang lg ktorg janji jumpa kat The Curve Damansara at 7pm.. ms tu sy dan Eon telah pn berada di KLCC. @12pm..


to kill the time Eon ajak gi Kg Baru gi amik brg kwn dia.. dr LRT Kg Baru tu jln ke Chow Kit.. pergghhh... penat seehhh.. tak la jauh sgt tp disbbkan sy pakai high heel ms tu so mmg cpt letih la.. huhu. tak biasa punya psl.. ps tu ktorg gi Kerinchi, Eon parked keta dia kat situ dan terus ke Damansara amik her kids...



Eon@Siti Nur Huda yg sll msuk WHI tv3.. huhu.. sj promote



baby & amla.. semakin bijak berkata-kata.. smpai tak terjawab..



gelagat ibu muda melayan 2 org anaknya di Giant..



pkl 8pm br ktorg bertiga bersua muka.. Eja kena denda belanja ktorg mkn sbb lmbt.. haha.. tp tak pe.. beliau keje O&G.. gaji lumayan.. tu pn next week nk gi offshore so xde hal la... hehe...


ktorg dibelanja mkn di Marche.. 1st time dgr dan mkn di sini.. konsep restoran ni mcm pasar.. gi kat gerai yg ada dlm restoran tu dan oder nk ape.. after 10 minit gi amik kat gerai tu..



cream yg takde ice.. ingtkan ice cream.. huhu



mix grill chop.. xbest sgt pn



pizza..



last but not least..



bersama pembelanja.. rosak bahasa.. hehe..



lg gmbr di camera eja.. yg ni amik dr handset je.. tunggu eja email nti.. ktorg bersurai dlm 10++ pm.. eja anta ktorg smpai dpn umah.. TQ dear.. smga kita berjumpa lg... gonna miss both of u..



ps: smbil tgk final Bintang RTM.. sape la menang ni..

TRANSFORM


Right now, saya di rumah di KK seorg diri. mr hubby kena duty ari ni.. dimana ini bermakna beliau tidak akn blk mlm ni.. kena duduk sorg la jwbnya.. uhuk2..

tgh black out ni.. dr subuh pg td black out dan dijangka ada blk letrik pkl 5 ptg sat gi.. almost 12 hours la.. subuh sini awal..

boring gila.. dah la hubby takde, karen lak takde.. nk tgk tv pn xleh.. bkk laptop tahan bape minit je... ni pn tgh nazak..

so kemas la ape yg ptt.. sapu, mop umah.. kemas baju.. smpai menitik-nitik peluh.. msti turun berat badan ni.. hehe... br buat keja sikit dah berangan.. huhu

oo ya... x cita psl ketibaan di KK ni.. actly sy berlepas dr KL smlm pkl 2 ptg.. 1st time naik MAS.. huhu. kelam kabut gk kat KLIA... smpai di KK pkl 430pm.. patutnya ada ujian saringan H1N1 tp xde pn.. hrp2 takde ape2 la..

B amik dan ktorg terus ke 1 Borneo.. nk tgk Transformers : Revenge of the Fallen. B dah beli tiket smlm.. kalau tak jgn hrp la dpt tgk arini.. full 3 panggung yg dibuka. tygn pkl 7 so ktorg shopping sikit kat Giant b4 that. pas abis movie terus blk..


nk cita sikit psl movie ni.. jom


Synopsis


Two years have passed sine young Sam Witwicky (Shia LaBeouf) saved the universe from a decisive battle between warring races of robotic aliens. Despite his extreme heroics, Sam is still an average teenager with everyday anxieties about heading to college, leaving behind his girlfriend Mikaela (Megan Fox), and separating from his parents (Kevin Dunn and Julie White) for the first time. Of course there is the additional burden of trying to explain his departure to his newest friend and guardian robot, Bumblebee. For Sam the goal is to lead a normal university lifestyle, but to do that, he must ignore his destiny.

While Sam has done his best to put the conflict at Mission City behind him and return to his daily routine, the battle between the Autobots and Decepticons, although a top secret incident, has instigated many changes. Sector 7 has since been disbanded and its most loyal soldier, Agent Simmons (John Turturro), summarily dismissed. In its place, a new agency, NEST, has been created. Utilizing experienced field commanders like Lennox (Josh Duhamel) and Epps (Tyrese Gibson), NEST seeks to work side by side with the Autobots to avoid another deadly confrontation with the Decepticons. Unfortunately National Security Advisor Theodore Galloway (John Benjamin Hickey) possesses little foresight to fully comprehend the inexorable dangers which abound. Driven to gain control of every defense organization, along with their potential for power, and at the same time do away with what he sees as a frivolous government bureau, Galloway endeavors to terminate NEST, believing that any threat of war has long since passed. It is his conviction that humans share no vested interest in the Autobots’ dispute with the Decepticons.

Just as life is about to fall neatly into place at Sam’s new school, adapting to a new, albeit pushy, roommate, Leo (Ramon Rodriguez), and an equally pushy but much more attractive new acquaintance, Alice (Isabel Lucas), Sam suddenly becomes distracted by visions flashing across his brain like thunderbolts. Fearful that he is suffering from the dementia that plagued his grandfather, Sam keeps his visions a secret until he can no longer ignore the messages and symbols filtering through his mind.

Despite his best laid plans, Sam once again finds himself at the center of a tug of war between the Autobots and Decepticons with the fate of the universe at stake. Unbeknownst to Sam, he alone holds the key to the outcome of the struggle between evil and the ultimate power of good. With the help of his friends, his pals in NEST and even his parents, Sam finally learns to embrace the Witwicky birthright, no longer hiding from his family legacy: No sacrifice, no victory!


credit to Transformers: Revenge of the Fallen






Reviews: just one word can describe this movie.. MARVELOUS!!! mmg puas ati dan berbaloi.. penuh action. dr awal smpai abis.. cuma byk sgt robot jd kompius mane baik, mane jht.. huhu... tp over all ok la.. so jgn buang ms lg.. cpt2 tgk ok..

Thursday, June 25, 2009

Hari2 terakhir


menikmati ari2 terakhir di KL bersama ibu terchenta..

huhu


smlm ngn arini sy dan emak kuar ke KL berjln2.. actly smlm gi kedai mak kat SS14 PJ. pastu ktorg gi SOGO nk abiskan voucher.. tinggal sikit je so dpt la belikan mak kasut.. ingt nk gi Jln Hang Tuah tp tak smpt.. ptg hujan sgt lebat...



singgah mkn di gerai sblh Mydin



so arini kuar lg.. mak nk gi beli brg kat Jln Hang Tuah.. sy temankan wlaupun naik LRT dan bus je.. nk tolong bwk naik keta tak mampu.. ada keta mak tp x brani nk bwk lg.. huhu..



sy yg telah berjaya menambah lemak.. buktinya.. tgk pipi tu.. huhu




kat Angkasapuri tngu Azim amik..



ps: mr hubby telah tiba di KK dgn selamatnya pg td.. Alhamdulillah

Tuesday, June 23, 2009

suka tp...

YeaY..

mr hubby dah bergerak pulang ke KK pkl 8pg td..
dijangka tiba 25hb..
smga selamat smpai cyg..


can't wait
lg bape ari je nk jumpa


tp...
nti rindu kat fmly..
rindu mskn mak...
waaa...


so skrg ni mkn puas2
membina bdn la pulak
tgk smgu dok umah bape kilo naik..
uhuk2..

Monday, June 22, 2009

18 June 2009

Hari ini dlm sejarah..

huhu...


180609 iaitu ari Khamis, sy telah tergolek dr motor.. ntah mcm mane la leh jd.. ms tu blk dr lab kononnya nk gi jupe Droy.. dlm pkl 540pm... kertas yg nk tunjuk kat Droy tak msukkn dlm beg sbb mls nk kuarkan blk.. so letak la dlm raga...


kejadian berlaku kerana sy sbuk betulkan kertas dlm raga tu takut terbang.. mata tak tgk depan.. taw2 je motor dah bergesel kat kaki jln.. and kebabom..


aduh.. kpla terhantuk kat tanah.. seb baik la pakai helmet..kalau tak, tak taw la ape jd.. tp ms jatuh tu terus buka helmet dulu.. tgk helmet ok ke x... kot2 wiper pecah ke.. tp xde ape means tak kuat sgt la kot.. gpun ms tu tak laju wpun tgh turun bukit.. seb baik jgk la motor tu tak turun dulu...

pastu kaki kiri kena hempap ngn motor.. sorg diri angkat la motor tu sedaya upaya.. seb baik la kaki kat raga so beban tak berat sgt.. kalau tak mau patah.. Alhamdulillah..



sekadar gmbr hiasan


motor cuma cedera kat pemijak tu sikit.. dan cermin kiri tu longgar.. tp dah berjaya diketatkan smula pg Jumaat tu... oh ya.. ada calar sikit kat depan motor tu.. tp maintain macho.. hehe



smpai arini kpla sakit2 gk.. tp kdg ok kdg sakit.. tp xde la muntah2 ke ape.. dan msih ada kesan lebam kat lutut dan pinggul kiri.. lengan kiri pn sakit.. semua belah kiri sbb jatuh ke kiri, atas rumput. nsb baik.. kalau ke kanan, atas jln tar mau rabak jeans.. hentakan kat kpla lg kuat la kot.. syukur sgt2 xde ape2.. kpla pn sakit2 mcm tu je.. wpun mula2 agk kuat gk denyut2.. smlm tak leh tido sbb badan sakit2.. pdhal pas berlaku insiden tu leh je tido..


ermm.. tp pas jatuh tu menggigil gk la bwk motor.. huhu.. terkejut kot.. terus btaw mr hubby.. bkn nk bg dia risau.. tp he is the only person i want to talk to... ape2 suka dan duka msti nk btaw dia dulu.. kalau tak lg sedih dibuatnya... and all night sy berdukacita dgn kejatuhan itu... xleh fokus buat keja.. late night br leh buat keja..


btaw mak kena mrh lg ada la sbb wt keje last minute.. huhu.. tp taw mak risau.. hehe.. sori eveybody sbb wt korg risau je.. insyaAllah takde ape2.. mnta dijauhkan la dari malapetaka dan diberikan kita semua kesihatan yg baik utk terus berbakti kpd agama bgsa dan negara.. ceehhhh...


tp ms beristirehat kat bilik teringat something.. b4 jatuh tu, b4 simpang turun bukit tu pn sy hmpir2 jatuh.. pn gara2 betulkan kertas dlm raga.. tp ms tu sbb lepas tgn dua2.. bila dah tak stabil br tgn kanan cpt2 capai handle.. pelik gk la bila pk.. sbb b4 this ape2 jd pn tak prnah lepas tgn kanan.. ni mcm diluar kwln.. tak perasan lgsung. mr hubby ckp may be pnt kot.. fokus hilang.. ntah la...




by the way.. tujuan nk jumpa Droy aritu tak terlaksana sbb beliau dah blk. x berbaloi jatuh kn.. huhu




map di atas adalah merangkumi tmpt insiden, fakulti dan kolej sy.. bulat merah itu adalah tmpt dimana kejatuhan itu telah berlaku.. Kolej Tuanku Canselor (KTC) adalah kolej kediaman sy.. FKM dkt Jalan Amal.. sumber UTM



moral of the story: sntiasala pakai helmet.. dan fokus!!!



ps: ni la sbb sy nk wt check up ari tu (FB).. no good news la.. korg nih.. tp tak gi klinik lg pn

Sunday, June 21, 2009

Moving Part 3


kat melaka skg. tgh unpack and repack brg.. asingkn mane nk letak kat KL, mane nk bwk blk KK... sepah jdnya bilik..


smlm 19 june (jumaat) dgn kelam kabut dan hampir surrender nya sy berjaya gk submit thesis.. mane tak surrendernya.. time nk anta tu la printer kat lab asik buat hal. print 2,3 keping sngkut.. mcm tu bila nk abis.. dah la kena buat 3 copies. 1 copy dah 100++ pages... mak, ayah ngn abg gg dah smpai dah.. so tmbh lg pressure.. sbb sian dorg tunggu lama2.. akibatnya dgn geramnya printer kat lab tu diketuk2.. bkn nak baiki tp geram.. dan akibatnya ada component kecik yg tercabut yg menyebabkan printer tu xleh pakai.. puas ati.. huhu... sudahnya balance lg sikit tu print kat luar je.. lg cepat... wpun pas print tu perasan ada typing error.. tp xpela.. yg penting examiner tu nk tgk method. yg lain x pe kot.. ayat menyedapkan ati sendri.. huhu


pas print thesis, anta buku kat PSZ.. pastu amik parent yg tunggu kat msjid.. pastu blk bilik kemas brg.. seb baik tinggal sikit je tak kemas lg.. rs mcm tinggal sikit je brg tp penuh gk keta. dok blkg dgn brg... abg gg blk naik motor...






slmt tinggal UTM terchenta.. huhu.. poyo je.. sy akn ke sana lg utk viva.. tp xtaw lg bila.. paling awal 3 bln dari skrg...


18jun dlm kenangan.. nk taw ape kes?? next entry ya..

Wednesday, June 17, 2009

Setahun sudah

Eh... dah setahun kan.. ada org nk celebrate ari ni x.. arini, setahun yg lepas kn korg dah berjaya menyebarkan cerita yg tak wujud.. yg katanya ada dlm blog nih..


by the way, mane bukti2 tu eh.. dgr cita ada print kn. silalah kemukakan.. dah setahun ktorg tunggu ni.. azief tu pn dah leh berlari dah.. tp xde ape2 pn.. kot2 kalau nk buat bukti fake ke.. kalau pndai la.. huhu... ktorg tak gentar pn... kalau ada yg korg tak phm ape2 dlm entry yg korg mksudkn, i'l explain.. anything u want to know.. sbb mmg tak pernah ada cita ape2 pn sprti yg korg war2 dan hebahkn..


yg herannya kn.. boleh lak tukang smpai tu dtg time my siblings semua dah blk KL.. tinggal ktorg ber5 je kat umah, parent, husband, nek cik and myself.. nape la tak dtg a day before ms my heroes semua ada.. takot kena serang gamaknya... entah2 tukang smpai tu tak reti guna PC pn.. x taw bnda tu ada ke tak sblm dsmpai kn.. tu la kuasa org berduit kn.. kononnya bila org ada duit ni ckp apa pn betol.. dan yg miskin mcm ktorg ni sntiasa salah...


berani kerana benar.. takut kerana??? phm2 sndri la kn..

buktinya.. wlaupun ada stalker yg dok view my friendster almost every day dulu, n now mcm twice in 1 week.. tp i don't block my friendster mcm org tuh.. u can view me as long u are link to my friends.. in this case u are link to my sis kn... same goes to my blog.. if i want to block it, i can do also.. tp wtpe nk block kn.. kt takde wt slh.. xde memburukan sape2 pn... ~sindir2 tu ada la.. so let it become free for everybody to access..


korg taw x a difference between Nur and Nor?? ermm kalau ikotkn nur tu cahaya kn.. kalau nor tu mcm xde meaning pn. kn?? any one agree with me?? so korg yg nama ada nor tu sia2 je letak nor.. ~alamak.. mati la ada org yg xberkenaan terasa gk.. mm pndai ckp 'smga ada nur dihati anda' something like that.. kalau nk paste the original msg pn i still kept it.. tp mls la kn.. hati korg tu mcm la bercahaya sgt.. kalau ye takde la mendengki.. tu satu hal.. dah tu menjaja kesana sini cerita yg tidak ada tu mulia sgt la pekerjaannya kn...


nk amik satu cth la.. dr forum gossip...
i admitted la siti nurhaliza tuh has a great talent wlaupun x berkenan sgt dgn beliau.. dan rmai juga yg tak suka beliau nih.. tp once bila new topic di buka psl beliau, mmg ramai gila yg view and reply... dan biasanya yg veiw dan reply nih yg anti ngn beliau... meaning, when u are GOOD, people will always looking and searching for ur fault.. sama la ngn saya.. i know im better than u in many things ~syukran atas pemberianNya.. that's why la korg dengki sgt kn...


one of u dah pn mnta maaf kat my parent.. it's good.. tp slgi maaf tu tak dipinta dr diri ini.. i'm sorry.. i will never forgive n forget...


mkn boleh sebarang mkn.. kalau salah mkn pn kena cirit birit.. x pn mati tak sakitkan ati org..

tp ckp tak leh sebarang ckp.. kalau salah ckp org sakit ati susah...


ps: hnya meluahkn ape yg terbuku slma 1thn nih.. pasni jd isu lg la kot.. wow.. sape yg berak tak cebuk, dia la yg bau busuk..

Tuesday, June 16, 2009

Hubby @ Philippines


Semalam pg dlm pkl9 mr hubby dah selamat tiba di Philippines.. beliau sms guna no kwn beliau.. pastu tak contact lgsung.. ptg td br la beliau call n sms. dah beli no sana senang sikit nk contact. tu la org suruh wt roaming xnk.. tkut tergayut lama nti bil mahal lak.. xpe la jnji taw kabar berita.. meh tgk Philippines kat belah mane...




mmm.. tak la jauh sgt kn..


miss him lah..

Sunday, June 14, 2009

1st Anniversary

Alhamdulillah

it's been one year of our marriage

many things had happened

GOOD, bad not so good

but all the things made we know,understand and trust each other more

love in our hearts are growing day by day

i always pray and hope this will never last



one of our favorite photo

Wedding @ Merlimau

Alhamdulillah..br slmt smpai dr Muar.. tak smpai 24j pn kat sana.. smlm smpai sana lbh kurang pkl1.. pkl 830 pg td dah gerak blk Jb.. tu je tiket yg ada ms beli smlm..


TQ so much to faulina and husband.. dan sorry byk2 gk sbb menyusahkan korg.. insyaAllah ada rzki korg dtg KK akn ku lyn sebaiknya.. hehe...


kat kenduri smlm ktorg tak jumpa mmber lain pn.. FYI, mber yg kwin ni bernama Juliah Jusman.. kwn di MRSM Muar.. ms kat maktab dulu sll kenekan dia ngn ayat bermula urup J.. sdkt cth.. juliah jusman jln2. jln2 jumpa johon. johan jolok jambu.. jambu jatuh.. hehehe... best kn.. jgn mrh ye Pn Juliah.. hurup lain susah taw nk buat ayat mcm tuh.. huhu... ok back to the topic...


ms ktorg smpai tu pngtin dah berarak.. tgh tgk silat.. so ktorg pn mkn dulu.. kalau nk tunggu lama kn... ps mkn msuk umah tgk pengantin kat pelamin.. chanteq.. semua chanteq.. pengantin ~beliau ni tak mekap pn mmg chanteq, pelamin, baju semua chanteq.. kaler peach.. husband beliau sweet.. pas tepung tawar ktorg amik gmbr. nk tunggu diorg mkn lama lak...


tukang silat tak msuk gelanggang lg..


tudungku rosak gara2 tido dlm bus.. menci..

ktorg tak terus blk pas kenduri tu.. pasangan laki bini nk gi shopping brg dapur.. so ikut je la mereka ke Mydin kat MITC.. this is my 1st time.. mmg besar.. dan byk gk tmpt yg sy br tgk utk pertama kalinya.. ye la tak pernah lg smpai belah2 situ.. mcm jakun pn ada.. huhu..



Mydin @ MITC.. besar weiii..


ps: merindu yg jauh.. smga selamat sglanya..

Friday, June 12, 2009

babble

GOD!!!

im so sleepy.. but i can't sleep now, just afraid if i will wake up in the middle of the night and hard to fall asleep again. tomorrow morning i'l go to Muar, so im afraid if i'l oversleep.. so just endure for few hours more..

boring..

don't know what to do..


Mr Hubby started sailing to Philippine at 1800 just now.. i don't know the name of the place. he had told me several times but i don't get it.. they are expected to arrive there on Monday morning..


how about my thesis?? im waiting for Droy feed back about my draft. then i can repair and accomplish my thesis.. may be i have to wait until Monday..


to kill the time i watched GG again.. but sleepy eyes overcome any other things.. got bored.. i just love to watch scenes of Luke and Lor.. but i can't keep forwarding the movies to watch them.. so i just watched few episodes n stopped..


browse internet?? im getting boring.. everyday see the same things. email, forum, friendster.. youtube suck.. tv3 also.. or may be my broadband also suck..

Oh maybe because i don’t shut down miss lappy for few days.. so its getting slower.. currently im downloading Korean series drama..


oh ya.. yesterday i went to collage's office and took a parcel that mr hubby sent me last week. guess what is it??





this is my pass to enter TLDM base at KK.. they are expected to arrive at KK on 28th at the 1st place.. therefore he sent me this, so i have to take a taxi from airport by myself. however, their schedule have changed and they will arrive there on 25th. so he will fetch me.. im so relief..


ehemm.. this is my right as a Lt's wife.. there are no words such as 'menumpang'
.. whose said that are jealous i guess.. huhu


another few days to our 1st anniversary.. and also the-jealousy-person-day which had torn my heart into pieces...


ps: can't wait.. for many things

Wednesday, June 10, 2009

Hari Ini

Penatzz... br blk dr Tmn U... actly tak terniat lgsung nk kuar ari ni.. begini kisahnya....


Pas siap print draft gi la Meranti utk binding.. skali ms on the way tu perasan meter minyak tak naik.. E.. takkan la meter rosak kot.. ketuk2.. takde ape2 pn.. sesampainya kat Meranti terus cek tank.. SAH la.. minyak kering.. dlm ati berkira2 nk gi isi tp takot tak lepas.. sbb dah bwh dr tanda merah ye... CUAAKKKK sgt...


pastu gi fakulti dgn niat nk anta draft.. niat yg tidak kesampaian sbb Droy xde.. gi KL utk selia bdk LI.. OMG.. mcm mane ni.. next week br ada.. xkn nk anta next week. tkot tak smpt nk repair nti... so pk2... sy akn email je beliau draft tersebut...


so sy pn terus la menuju ke luar utk bg minum tank motor nih.. dgn hrpn dan doa smga smpt la smpai.. dan Alhamdulillah... isi full..


dah alang2 kat luar terus la beli tiker ke Muar Sabtu ni utk attend kwin mber di Merlimau.. tumpang Fau dr Muar sbb parent tak blk kg. gpun kalau dorg balik xde sape nk bwk pn..


dan alang2 kat luar tu terus la gi Tmn U service motor sbb tak lama lg nk bwk motor blk KL.. tukar minyak itam & plug je..


pas siap terus pecut ke Jusco nk cari hadiah kwin kwn.. tp dlm kpla ingt Cheezy Wedges je.. dan try jgk ayam br KFC.. ok la sedap dan pedas.. tp sy masih leh thn lg dgn kepedasan itu.. so tak la pedas sgt...


siap membeli belah terus blk.. waaa... kering kontang poketku.. habuk pun tarak..


dan email Droy.. hrp2 smpt la dia cek draft tu.. so cpt sikit leh repair dan anta.. dan cpt la blk KL..


Sekian.. huhu


Evening at Tebrau


Ptg td.. oopss.. skg dah msuk hari baru kn.. so smlm la.. sy bersama beberapa rkn ke Tebrau.. tgk movie.. mgkin ini adalah perjumpaan terakhir kami krna Ilah akn blk Perak, Ipah mmg org Senai, Naza keje kat KK~blk cuti.. dan sy akn tinggalkn Skudai lg beberapa ari..


actly ktorg tak la rpt sgt zmn stdy dolu2.. tp bila dah tak berapa ramai ni br la baik.. tp biasa2 je la.. cuma Ilah je la sll dtg lepak kat bilik.. Naza org Kempas so takde la nk dtg UTM.. sama la ngn Ipah.. gpun Ipah dah berlaki


From left: Cikgu Ipah dan Ilah yg br jd penganggur terhormat



sy dan Cik Naza



smntara nk tunggu tygn movie ktorg gi melantak dulu.. ingt nk mkn Kenny Rogers tp kena tunggu 30mnt lak.. so masuk Pizza Hutt je...


nk habaq psl depa sikit la...

Ilah - bekas engineer kat Flextronics. br2 ni resigned dr Panasonic.. skrg dia tgh buat master part time.. dah setahun.. resign sbb nk focus study la. konon.. huhu.. zmn degree pn dah baik ngn dia.. bila dah abis ni mkin rpt sbb dia sll dtg bilik.. beliau ni masih single dan available taw... promo ni.. huhu


Naza - pernah keja kat kilang dan cikgu sandaran.. currently lecturer Poli kat KK.. tunang kpda my coursemate.. mereka dijangka akn menikah ujung thun ni... pernah jd roommate sy ms final sem ktorg..


Ipah - tak berapa taw sgt psl dia ni.. dia pnh jd engineer kilang kat Senai.. tak ingt kilang ape.. skg dah jd cikgu sandaran.. dah berkwin thun lepas bln 11.. tgh berusaha nk ada anak.. aclty dia ni muda sthun dr ktorg.. tp ms msuk u sm sbb dia intake direct dr SPM. kira bdk pandai la.. zmn degree dulu kenal mcm2 tu je..


Ejau - sy la tu.. xpnh keja kat luar lg.. 2thn lbh ni dok jd researcher je... sudah berkahwin.. almost 1 year dah.. Alhamdulillah. tp PJJ la.. dijangka akn stay KK ujung bln ni.. currently looking for a job at KK.. susah tol nk cr keja kosong skg ni kn...



taw tak ktorg tgk cita ape.. Ilah nk tgk Syurga Cinta.. tp ktorg x mo wpun ramai ckp best.. nk tgk Jangan Pandang Belakang Congkak bdk2 ni tak nak sbb kelakar.. sudahnya tgk Night at Museum 2.. cita ni tak kelakar ke kak??? huhu.. tjuk sbnr cita ni Night at Museum: Battle of the Smithsonian..


rupa2nya Naza dah tgk cite ni ngn tunang dia.. so tgk la utk kesekian kalinya.. sape soh tak btaw awal2... huhu





synopsis (credit to: Night at Museum 2)

When the Museum of Natural History is closed for upgrades and renovations, the museum pieces are moved into federal storage at the famous Washington Museums. Security guard Larry Daley (Ben Stiller) infiltrates the Smithsonian Institute in order to rescue Jedediah (Owen Wilson) and Octavius (Steve Coogan), who have been shipped to the museum by mistake. The centrepiece of the film will be bringing to life the Smithsonian Institution, which houses the world's largest museum complex with more than 136 million items in its collections, ranging from the plane Amelia Earhart (Amy Adams) flew on her non-stop solo flight across the Atlantic and Al Capone's rap sheet and mug shot to Dorothy's ruby red slippers, Fonzie's jacket from Happy Days and Archie Bunker's lounge chair from All in the Family.


reviews: overall cita ni ok la.. org ckp tak sebest yg 1st... no komen on that.. sbb sy tak tgk yg 1st... kalau sape2 yg pk psl logik jgn la tgk cita ni sbb sgla2nya mmg tak logik.. huhu.. tp enjoy gk la.. plakon utama dia ensem... mata cantik.. terus teringat kat Luke from Gilmore Girls.. haha.. msih gila byng kat GG wlaupun dah bape minggu ni..


pas abis tu jln2 kat Jusco sat.. Ipah nk beli adiah utk kwin mber dia.. smpt la usha2 brg... salah satu drnya.. Mobile Aircond.. RM1699.. tp org ckp tak sejuk sgt... ni mr hubby pnh ckp nk beli.. tu yg bila jumpa terus snap and sent kpd beliau..





pastu ktorg terus blk sbb ada bini org kena blk awl.. tunang org nk dating.. master student merangkap bini org yg nk siapkan draft thesis.. dan penganggur yg ada agenda lain lak pastu..


hope to see u again.. kalau dtg KK calling2 la.. ramai pemandu pelancong nih.. hehe..

Monday, June 8, 2009

Moving Part 2... bley??



map apakah ini...

huhu...

aclty my family are moving.. from umah kaler ijau (near Federal highway) to umah kaler kuning... its been a long time.. soo000 long.. kat situ la ktorg membesar.. dr abg GG takde smpai Azief umur 1thn lbh dah.. lama tuh... tp apakan daya..


tp umah br ni tak syok sbb susah kalau nk naik LRT atau bus.. dulu senang je... dr umah gi LRT baru 7mnt.. ~cek ms utk bajet ms kuar umah ms keja dolu2.. kalau dr pudu pn leh blk sndri naik LRT.. unless smpai lewat mlm br sape2 amik.. tp pas ni susah la.. tp.. sy mgkin akn tidak turun pudu lg after this.. nk blk KL juga may be susah.. kalau blk KL pn kena amik kat KLIA or LCCT jer...


ok... yg kaler ijau ngn bendera itu adalah SMK Sri Pantai, skola Maman, used to be mine also... jauh gk la dr umah br nk ke sekolah.. slma ni all of us gi skola jln kaki je.. ~3 minit sblm gate tutup br kuar umah... tolong tutup gate.. after this ayah akn anta Maman ke sekolah...


actly ktorg tak moving completely.. br pindah brg sikit2... dan tujuan utama sy blk KL last week adalah nk tolong pindah.. kononnya la.. tp tak pindah ape2 pn sbb lelaki2 gagah perkasa kat umah semua ada hal.. tmbhan barang tak siap packing lg.. so sy melepak je kat umah lama jg ank buah smntara mak dan ayah kuar gi beli brg..



oowwwhhhh... dia panggil saya KAKAK... sy rs sgt muda...



KAKAK..


saya sudah mula kerinduan terhadapnya... dia akn blk kepangkuan mamanya di Penang may be minggu ni..






no di atas adalah tarikh lahir sy.. yg terdapat diatas pintu rumah baru kami.. yeah.. it's belongs to me.. haha... E for Ejau... hahaha.... no yg sgt bertuah... dan sy pemilik no yg bertuah juga.. no je la.. but the house is not mine.. just a coincidence.. a big lucky coincidence.. ada org nk muntah ke.. syoh syoh.. gi jauh2 ye... huuhu


Yang Sayang

Pg td b4 gi pudujail Puduraya smpt gi SOGO sat.. waahhh.. sedang sale di sana.. dlm pkl 11 time tu pn dah ramai org. sungguh dasat org KL bershopping...


actly gi SOGO bkn nk shopping pn.. ongkosnya nggak ada.. just nak redeem voucher.. so dpt la voucher bernilai RM75.. valid until 30hb ni... mula2 ingt tak nk beli ape2 dulu.. next 2 weeks blk KL lg baru shopping.. tp bila jln2 kat ground floor ada sale POLO.. dan tersuka lak 1 t-shirt nih.. sale POLO tu smpai 11hb.. so sy amik la baju ittew dan guna la voucher tu.. ingt nk byr guna duit sndri tp tak da cash dan mls nk Q amik duit.. so guna je la..


ni dier baju utk B.. ni bkn kaler sbnr taw... agk2 leh teka tak kaler baju nih



aclty B dah taw pn belikan dia baju.. tp dia tak taw kaler ape.. wlaupun dah tak surprise tp kaler tu msih surprise lg la.. huhu

sy mmg tak leh keep ape2 dr dia.. mulut ni ringaannnnn je nk ckp.. B siap tnya lg "adiah anniversary ker???" ~FYI lg smgu je our 1st anniversary... cpt tol ms berlalu.. rs baru je lg.. so sy ye kn je la.. niat nk beli sj2 je.. anniversary nk bg yg lbh special.. kalau ada rzki lbh la..


B ckp nk belikn adiah anniversary dr Philippine.. FYI beliau akn belayar ke sana 12hb dan 28hb br blk KK... tak taw la time tu nti leh contact ke tak... sgt kesian kn.. uhuk2.. xpe la nk wt mcm mane.. berkhidmat utk negara..

rs mcm lama tak upload gmbr mr hubby kn.. ni nk tepek sikit gmbr beliau ms kat Singapore..


hii.. sihatnya mr hubby ni...



nk diving check propeller kpl.. taw x propeller tu ape?? kipas bwh kpl tu..



pndai berenang pn lemas ke..


ps: tajuk diatas adalah tajuk lagu kumpulan Scoin.. zmn kanak2 ribena dulu.. nk taw cmne lagu nye?? sila lah download.. hehe...

Saturday, June 6, 2009

Pehchaan : The Face of Truth


Tika dan saat ini sy tgh melayan cita hindustan di rumah...

huhu.. ni bkn cita jiwang yeee...

cita psl keadilan.. dah tgk awl mcm nk tgk smpai abis lak.. wpun mcm leh bajet je ending mcm mane...

mksud Pehchaan adalah Identity




antara pelakon2 dlm movie nih.. ~tnya en gugel.. kalau tak mmg tak kenal sorg pn..

- Vinod Khanna
- Rati Agnihotri
- Raveena Tandon
- Rajinder Sharma



synopsis

Mridula is a headstrong, opinionated girl who along with her best friend Swati, go to college together. The two are really close and do everything together. They successfully finish their education, and go on to marry into respective families. Mridula marries Milind D. Khanna, the son of top lawyer Deepak Khanna (Vinod Khanna) and Swati marries Ajay Lal, the son of a high ranked politician.

Many years pass, and Mridula now a lawyer hears from a friend that Swati has committed suicide. Her friend tells her the circumstances surrounding her death and Mridula suspects that Swati's death was far from suicide. Mridula gets hold of Swati's diary in which she chronicled her daily thoughts. After reading the diary, Mridula is convinced that Swati was murdered by her in-laws and husband.

Determined to get justice for her deceased friend, Mridula decides to fight the case against the Lal family. Unfortunately, her father-in-law is fighting the case for the Lal's. Milind tries to convince Mridula to drop the case but she refuses, causing a rift between husband and wife. During the rift she finds support with her mother-in-law, Uttara Khanna (Rati Agnihotri) who urges her to fight for justice.

Mridula is caught between being a dutiful wife and a loyal friend. As she fights the case, her family and more importantly her unborn child are placed in danger by supporters of the Lal family...

credit to Pehchaan

Friday, June 5, 2009

Burung Hantu





hehe...

dlm 2 minggu ni saya adalah seperti di atas

Liza Burung Hantu


ada dlm drama dulu2. x ingt tajuk ape. tp kalau tak silap Liza Abdullah kot yg blkon.. ntah tak sure lak... tnya kat pakcik gugel takde lak jwpn.. hehe...



motif jd burung hantu??

biasa la kn.. sprti sedia mklum.. huhu..

nk taw schedule x..
xnk taw sudaahhh...

biasanya sy akn tido selepas subuh..
dlm pkl 11 ke 12 tgari br bgn...
kelentang kelentung..
pas mgrib tido sat..
bgn blk dlm pkl 10mlm.. gayut sejam dua
gedebak gedebuk....
tido blk pas subuh..

mcm ni la rutin tiap2 ari..


mlm br ada mood nk buat keje..
gpun amik shift mlm jg blok.. hehe...

hrpnnya mlm ni adalah mlm terakhir sy jd burung hantu..


YEAY!!!


ps: lapar lak pagi2 buta nih..

Thursday, June 4, 2009

GOOD GOOD



thumb up ni bkn tnda bagus taw.. kalau dalam fmly ktorg tnda 'padan muka'.. kena marah ke, jatuh ke.. "good2" pas kena good2 ngn org lain, yg dikenakan good2 tu mesti mengamok.. cth... kalau Maman kena marah, Azim selalu wt good2.. tp buat sorok2 la takot nti dia lak kena marah.. tp Maman msti tau punya Uteh dia sll wt good2 kat dia.. so msti dia ngamok.. huhu...


ehhh... jgn tak taw... Azief yg kecik tu pn taw wt good2 ni.. tp dia buat mcm ni...





mcm aritu dia jatuh, bangun2 je terus buat good2.. sblm org lain buat kat dia.. huhu...


ini adalah cerita selingan jer...



sbnyrnya nk good2 kn kat diri sndri sbb suka buat keja last minit, sudahnya GOOD2... haha...

tp xpe.. td dah email Diana Chapter 1- 5 utk dicekkan grammar.. tinggal Chapeter 6, 7 ngn abstract je.. hrp2 mlm ni leh setelkan la....


esok nk blk KL.. lamanya tak blk KL.. last blk bln 4 ms B ada exam rsnya...


Wednesday, June 3, 2009

....... mata hitamku

biru mata hitamku
pernah dgr tak.. ni tajuk lagu kumpulan Wings

cmni lagu dier.. ~~jom nyanyi sama2...


Mana bukti kata sakti
Kau laungkan oh ho
Mana panji perjuanganmu semalam

Mana kesan cinta agung
Kau talunkan oh ho
Mana teman ingin juga ku saksikan

Aku damba kebebasan
Biar pahit biar pedih
Biar biru mata hitamku

Mana pedang sejahtera
Kau hunuskan oh ho
Mana hilang oh kemana wahai teman

Aku rela menemanmu
Dalam sulit dalam sepi
Andai engkau tak takut mati

Aku rela mengekormu
Dalam ribut dalam kabut
Andai engkau tak jadi takut

~~~


actly bkn nk cita psl lagu ni pn.. tp sj je gedix.. huhu

kalau tak nk biru bley??? nk hijau mata itamku... lalala~~~





entry kali ini adalah kerana sy rs mcm nk juling je skrg ni.. ke mmg dah juling sikit?? ~org kata kalau pakai spect mmg juling sikit.. tp sy tak pakai sgt.. dan rs mcm power dah bertambah

sbb.. banyyaaaakkkkkk SGT no yg ada depan mata nk diedit, dibuat graf dan mcm2 lg lah... adehh... hijau mata itamku..

itulah kisahnye..


sekian.. hehe...




ps: skg tgh giler donlod lagu jiwang dolu2 smbil2 siapkan thesis.. adehh.. takleh tensen2.. nti lah senarai kn...

lalalala~~~~



ps lg: mr hubby ada kat KK dah.. Isnin dah smpai... lalalala~~~


Related Posts with Thumbnails