Thursday, October 29, 2009

Suami Isteri

Pg yg gelap kini sudah terang... huhuhuhu


seawal pg dah berblogging. arini incik suami mula bertugas setelah seminggu bercuti yakni 21/10-28/10.. xde dah org nk tolong masak.. huhuhu..


FYI kapal incik suami kuar belayar dlm tempoh tu. 1hb ni maybe dorg akan belayar ke Sandakan dan Tawau lak, dan trip kali ni beliau wajib ikut sbb MEO baru. oleh kerana tak nak si isteri tinggal sndri lama2 jd beliau mmg cadang amk cuti last week at the 1st place.. pastu on 27hb beliau ada exam.. so mmg tak leh ikut blyar la.


spjg cuti tu ktorg tak ke mane pn.. just kuar shopping and usya2 brg... ade la gi Karambunai.. mmg cantik gilos.. dr umah ke situ mkn masa dlm 10-15 minutes je. tp xde pix lak sbb tgh panas time tu.. next time la ye. pastu smlm baru la ktorg kuar bermatlamat.. gi JPN KK nk renew ic. tp xleh wt sbb kena ada bill utk tukar address.. so maybe next time. passport pn xbuat lg. slip perjalanan tu valid smpai bln 1. lama lg tu.. huhu.. mcm pendatang lak kena wt passport..


the best part is.. suami cuti keja, isteri cuti masak.. sbb?? suami yg masak dan isteri takat bantu ape yg patut je. hehe.. ari dia exam br la isteri msk sbb tak nk ganggu beliau study..


so arini nk masak ape ye?? awl pg dah pk.. huhuhu

Tuesday, October 27, 2009

Very small reunion

Entry kali ni nk tepek gmbr ms kuar dgn few members dr MRSM tanggal 101009, beberape ari b4 blk KK..


nady, hasdi dan liza



payah sgt nk wt reunion kelas ktorg so ktorg wt la reunion sesame sndri.. actly dorg ni antara my close friend ms kat maktab, yg dr my class la..


kalau ikutkan tiap2 tahun ktorg jumpe.. last year jumpa masa my wedding.. 2007 ktorg jumpa kat Midvalley, ms tu ada Career Fair. time tu msing2 br nk kembangkan career msing2..


2008..


2007...


perasan tak semua gmbr hasdi di tgh. mgkin kerana ketinggian beliau.. huhuhu.. dan apekah perubahan yg dpt dilihat dr gmbr2 tersebut.. hehe...


kalau psl status mmg byk yg dah berubah.. dr semua single, sorg kahwin dan terbaru, sorg tunangan org dan sorg mom-to-be... hasdi br je tunang beberapa ari pas raya aritu.. insyaAllah bln 10 thn depan kawin.. nady lak.. errmmm just wait n see je la..


oppss... ada yg cadangkan our reunion awl tahun depan, jan or feb di kuantan.. jd ke x tunggu je la. wpun % utk sy join adalah sgt sdkit...

Monday, October 26, 2009

PAPADOM





Sinopsis

Mampukah seorang lelaki menunaikan wasiat isteri tercinta? Itulah yang berlaku kepada Saadom, seorang ahli perniagaan nasi kandar yang berjaya di Pulau Pinang. Wasiat isteri agar menjaga anak mereka , Mia dengan baik telah mengubah diri Saadom. Daripada seorang lelaki yang sentiasa sibuk dengan dunia nasi kandarnya, Saadom menjadi seorang bapa yang begitu prihatin kepada setiap perkara yang berlaku pada Mia. Setelah menginjak usia remaja, Mia mula rimas dengan kasih sayang Saadom yang berlebih-lebihan. Kawan-kawan Mia juga rimas dengan Uncle Saadom yang sentiasa mengekori anaknya itu. Saadom sering memeluk dan mencium Mia, di hadapan kawan-kawannya. Mia sedikit malu. Waktu rehat, Saadom akan menghantar makanan kepada Mia dan kawan-kawannya di sekolah. Adakalanya kawan-kawan Mia menolak makanan tersebut kerana mereka mahu diet. Saadom sering juga melepak di dalam kawasan sekolah Mia, demi memastikan keseleamatan Mia.


Masalah besar timbul apabila Mia perlu memilih universiti. Saadom mahu Mia memilih yang dekat-dekat sahaja, tetapi Mia pula mahu belajar jauh daripada bapanya. Mia mahu bebas daripada bapanya. Saadom jadi panik. Bagaimana dengan janjinya terhadap arwah isterinya yang telah mewasiatkan Saadom menjaga Mia dengan baik? Mampukah Saadom mendidik Mia hingga berjaya menggenggam segulung ijazah?!!

credit to PAPADOM


dah tgk cite ni aritu. sebaik smpai KK dr KL terus gi 1B tgk.. so much fun. wlaupun tak berapa minat dgn Liyana tu tp layan gk sbb citer Afdlin mmg wajib tgk.. citer ni mmg layak menang byk award ms ffm ari tu.. rugi woo tak tgk.. bg yg tak tgk lg ntikan kat tv musim raya tahun depan je la.. hehe...

Sunday, October 25, 2009

Ladies Night

Takde keja ni.. hubby bz study coz Selasa ni ada exam.. godek2 gmbr skali terperasan byk gk gmbr yg tak diupload lg dlm nih atau di mane2 aje.. FS dan FB lg la tak upload..


so enjoy da pix.. ni gmbr ms Malam Tamunita atau lebih best lg Ladies Night di Nexus Resort, Karambunai.. long2 time ago... 11082009.. ni kali ke-2 Ladies Night saye, tp yg pertama di KK.. mjlis ni sempena perpisahan Panglima PTKK..



ermmm.. nape tak tulis nama isteri instead of isteri si polan.. its better i guess..


list of halwa telinga dan tekak..


the meals..


seasonal mixed leaves, cream of mushroom, supreme of spring chicken and dessert. sgt tak best. dr awal smpai ke akhir.. mkn hotel or resort ni mahal tp tak berbaloi kn.. baik mkn kat warung biasa2 je.. dah tu kena tunggu lama.. biasa la mkn dgn org2 besar. byk sgt protokolnye.. speech berjela dan mengarut smpai ngantuk dibuatnye.. huhuhu


kami..


xde gmbr berdua sbb en suami tak mo amk.. ape la nsbku.. huhu... dinner pakai baju kurung pilihan ke-2 utk konvo dulu.. ~mak buat 2 psg.. tu je baju yg ada kat KK yg sesuai... org lain semua meletop da vass... xpela kn. yg penting maintain cute.. hehe..

Monday, October 19, 2009

Pengumuman!!!

Ehem.. arini mcm nk btaw something after almost 6weeks we kept it.. hnya org2 terdekat dan yg bertanya je taw... yg tak tanya mls la nk btaw lg. org kata tak elok dicanangkan sgt bnda ni walaupun bnda baik. takut ape2 jd nti frust menonggeng..




Alhamdulillah..



we are going to be a mom and dad.. yes!! im pregnant 12 weeks.. =) kami dpt taw ms kandungan br berusia 6minggu. since my period came constantly every month, so bila delay seminggu lbh tu terus check. dan Alhamdulillah.. insyaAllah tahun depan akan bertambah la cucu Ani&Aziz dan Yusoff&Nisah.. due 1 Mei tp ada kmgkinan awl 2 weeks kalau tgk history mak dan akak.. tp ape2 pn semua tu urusan Allah s.w.t. smoga sglanya selamat...





Alhamdulillah spjg tmpoh 3bln pertama ni xde muntah2 ke ape.. just mual2 dgn pening2 je.. lg2 ms Ramadhan sbb perut kosong.. mkn pn tak lalu.. weight difference dr 1st visited to clinic, which on 6th week dgn second visited on 11th week is 0.5kg.. tp bkn naik taw.. berat turun tu. sbb tak lalu mkn. mkn nasi ciput giler.. byk mkn buah je... Alhmdlh skg ni dah ok.. slra dah normal kmbali. boleh la baby membesar dgn sihat.. huhuhu



ni pic baby in my tummy ms 8th week.. br 13mm.. so small... later tak taw lg bila nk scan..


eh.. psl baby boy or girl kn.. kalau ikut my fmly, nk girl sbb takde cucu girl lg.. tp kalau ikut belah husband nk boy sbb dorg takde cucu boy lg.. gpun kalau boy kira waris kuat en Yusoff la...actly ktorg nk boy as ank sulong.. tp tak ksh sgt pn.. ape yg Allah beri ktorg terima asalkan baby sihat dan sempurna....


so rkn2.. doakan smga sglanya baik2 aje ok.. ;p

Saturday, October 17, 2009

"Bottom of My Heart"

Bismillah.

i dunno wether i shud do this or not. but my heart says i shud,so here i am. a confession im gonna make..

i believe most of you know about whats going on between me and him. ya, haluan masing2.. dulu when we were together, i admitted and went public about it. jadi bila dah habis juga, i know i should come clean and tell the thruth as well. didnt wana prolong this.

as human, as a girl, to me breaking up is one hell of a thing to do, the hardest thing to do i must say. people may think im a strong girl. im kasar and i can deal with this easily =) and i always look fin and happy but only God knows what im going thru now. we can say things that help to ease the pain, yes terima kasih sangat atas semangat yg diberi. i really appreciate it. i really do, thanks tapi selalunya its easier said than done.

im dealing with it now. its time, my time. scha terpaksa deal dengan benda yg tak enak, yg tak dapat dielakkan. hope it happened for good. saya kurang bernasib baik, bila benda ni berlaku jugak ke atas saya. its sad. really sad.

kita plan, kita usaha, kita doa tapi it still His call. kalau Dia dah tentukan mcmtu, macamtu lah jadinya. kita usaha, dont give up and give the hardest to fight for what we want but things dont always turn out the way kita nak. kan? jadi kita telan lah walau sakit mcm mana pun. saya ada bahagian saya, dia ada bahagian dia.

saya cuma minta semua orang faham, dan tak payah menyalahkan sesiapa sebab benda yg terjadi ni pun sebenarnya bukan kami yg minta.. it happened just like that no matter how hard we avoid it.
Breaking up is not a nice feeling. jadi i hope people would give time or space to both of us. dont speculate, dont judge dont label.. we all go thru this, dont we? we forgive and forget, no hatred, suci dan bersihkan hati. jadilah orang baru, yg lebih berjaya di dunia dan akhirat.

belum habis pasal ni lagi, timbul cerita baru. yg ada macam2 versi.orang bercakap seolah olah mereka tau apa yg terjadi sedangkan yg tau hanya me and him.. timbul pihak ketiga, which to me is the most ridiculous ive ever kena. itulah adat. bila berkawan pulak dengan orang lain,dikatakan bercinta. Dan timbul ceritra kononnya dia romeo..

all this while, i always sincere and i will always be. trust me. baru 'luka', belum pulih, terus nak 'berlari' lagi? impossible ! God knows how i feel and what i do. Cukuplah..
scha tak sepatutnya go public mcm ni tapi TUJUAN scha tulis note ni adalah sebab scha nak jawab kebanyakkan soalan fans kat sini. what u heard is true.
jadi lepas ni, please understand. we both going thru some changes in life, shitty ones. just need to toughen up and move on, kan?

its part of life, a process that can better ourselves, and make us stronger. apa yg terjadi , biarlah kept to ourselves. im sure he agress with me =)

please respect my future, and his future as well.

last but not least, its not easy, susah sangat but we have no choice. whatever happens, i hope you guys will support me, and him. and the show that we gonna do together. teruskan menyokong. teruskan bersama kami, dan juga maaf kalau kami menghampakan semua.

scha harap anda akan sokong SB dan saya akan cuba yg terbaik. teruskan menonton Awan Dania 2 dan Papadom di pawagam .

we look good together,we are made for each other but we dont meant to be together....
my prayers are with you and family. have a wonderful life ahead.

D.

p/s: harap semua tidak menjadikan note ini sebagai isu, terima lah confession ikhlas dr hati saya. habiskan terus di sini, look forward. bukan untuk publisiti,hanya utk menjawab persoalan semua di sini.

no more why when and how.
byebye
have a great monday
salam

scha alyahya.



credit to Scha Al Yahya


aha.. suspend x??? huhuhu...

actly SGT suka mereka berdua. sgt sepadan kn.. tp apakan daya kalau sudah tertulis hnya setakat itu shja hubungan mrka.. cumenye hrp2 ada la jodoh dorg nti.. mane la taw kn... ~mengharap lg tu.. huhuhu




ooohhh.. by the way, dorg digandingkan bersama dlm rncgn Sehati Berdansa.. owwhh... mcm mane la perasaan bersua dan bekerja dgn org yg pernah disayangi.. hrp2 timbul la bibit cinta tu kembali.. ade mgkin x.. hehe.. enaf is enaf.. xyah berangan utk org lain.. hehehe...

Wednesday, October 14, 2009

Byk OR Cukup2

A little conversation make me think...


duit byk asik shopping baju, seluar dll smpai nak bagi parents duit pn liat...

or

duit cukup2 je smpai bertahun2 tak shopping baju, seluar baru tp msh berniat nk bg parents duit walau sedikit..



which 1 do u prefer?




no offence ye..




nota hati: hidup biar sederhana asalkan diberkati Allah dan ibu bapa..


nota akal: jgn bandingkan org yg ada dlm 2 situasi yg berbeza kerana ia tak adil bg kedua-dua pihak...



renung2kan dan selamat beramal.. ;)

Monday, October 12, 2009

Malam Terakhir


Mlm ni merupakan mlm terakhir berada di KL..

esok akn blk ke KK..
flight pkl 1250pm..
pas ni tak taw bile lg blk KL..

smga sglnya baik2 je..


will miss everyone here..

Tuesday, October 6, 2009

Postpone

The VIVA is postponed!!!

suka ati mak bapak dia je nk postpone.. x pk ke org lain mcm mane.. ingt semua org ada duit mcm dia. senang je ckp, "dok la mane2 hotel budget kat Tmn U"..


hello!! kalau sehari 2 boleh la tanggung!! klau ko nk suruh dok situ smpai seminggu ko nk tanggungkan ke.. ingat semua org kaya mcm ko.. ingt org lain takde keje ke..

ape mslhnye kalau blk pas VIVA.. any correction kn leh buat kat umah.. nti dah siap submit je la.. nape nk tahan dok situ lama2... kalau ada tmpt tinggal tak pe la.. ni dah la sehelai sepinggang, transport pn xde..

tensen betol..

mane la suami ni.. really need him time2 mcm ni.. sob! sob!


skg ni tumpang umah kak mala.. seb baik ada lg kwn yg dok utm.. kalau tak, nk mampos dok hotel tiap2 ari.. teksi lg... tak taw la stay sini bape lama.. may be smpai submit thesis.. paling lewat pn Jumaat la.. next Monday kena blk KK..


hrp2 tak byk yg kena betulkan thesis tu nti..


baru je nk dok lama2 kat KL.. ni jadi mcm ni pulak.. tgk la nti kelentong dia ape2.. nk blk KL awl gk...


B... hug please!!

Sunday, October 4, 2009

Terkini

Lamanye tak update blog..
dok kat umah skg ni bkn xde masa.. masa byk sgt.. tp mcm mls je.. gpun takde cerita menarik pn. tiap2 ari bnde yg sama je..


skg ni sy berada di umah family di KL.. meanwhile en suami sedang belayar.. as usual.. wt rondaan area Pulau Layang2.. pkl 5 ptg td baru belayar.. after 10days baru dorg blk KK~jangkaannya 12hb..

actualy sy di KL ni pn bersebab.. bkn suka suki je nk blk KL.. kena ada sbb br leh blk. tiket flight mahal wooo.. kalau takat KL-Melaka-KL tu anytime.. hehe...


begini ceritanye...

Selasa lepas sy dpt panggilan dr FKM UTM tnya bila leh buat viva~presentation master.. selepas check market tiket flight spnjang 2 minggu ni, sy pn berkeputusan buat viva minggu depan~sbb minggu lg satunye tiket lg mahal.. tp tarikh pihak sana la uruskan..

dan kmudian dorg kompemkan viva akn dilakukan pd Selasa, 6hb Oct, 230pm di Bilik Viva FKM.. pemeriksa sorg je, Dr Koh lecturer Marin.. beliau ni br setahun jagung mengajar.. rs mcm ok.. Alhamdulillah takder external examiner. penyelia, Droy wajib ade.. dan pengerusi En Farid Nasir, lecturer design. mcm leceh sikit beliau ni. wlaupun beliau ni pengerusi tak berhak bg markah tp leh tnya soalan.. buatnye dia yg byk mengantoikan aspect2 design nti.. tak ke haru.. huhu..


so disbbkan viva dan en suami belayar ptg td la sy blk KL minggu ni.. kalau en suami tak ke mane2 sy akn direct ke JB sehari sblm viva, after viva baru blk KL dan stay beberapa ari..~tu planning awlnye la


lg 2 ari je nk viva ni. tp slide tak buat lg.. edit yg dulu2 je la kot.. tp nk edit2 pn mkn ms gk. bila la mood ni nk dtg.. arini takde org kat umah pn mls nk buat keje.. esok mak, kak iza dgn azief blk dr Penang leh buat keje ke tak.. ade si kecik tu...~xsabar nk jumpe takcik

oo ye.. jumaat lepas mak, ayah, kakak dan azief gi Penang. melawat fmly sedara yg br kehilangan atok ari selasa isnin yg lepas, 28th sept.. dgn ktorg pngkat Tok Ngah, adik kepada arwah nenek belah mak.. tp ayah blk KL dulu. mghrib td da smpai. esok ada kenduri kat umah sedara ayah.. yg lain2 akan blk KL esok..


sy smpai di KL mlm td jam 1135pm.. naik flight terakhir.. akn blk ke KK 12hb jam 1230pm.. mula2 dah beli tiket 11hb.. skali en suami belayar kena extend smpai 12hb.. so terpaksa la tukar tiket flight.. tmbh duit lg!!! bila la nk kaya mcm ni.. eh tak pe la tak kaya.. asalkan ati senang.. daripada kaya~xtaw la kalau luaran je kaya tp tak abis2 berdendam dan dengki dgn org lain..


ok kwn2.. doakan spya viva nti berjalan dgn lancar spya leh konvo ASAP..

anyhow.. selamat ari raya all.. dah nk masuk 15 syawal dah ni..

Related Posts with Thumbnails