Wednesday, February 24, 2010

Ana's Big Day

Baca tajuk pn dah taw entry kali ni mengisahkan ape kn.. :)


Last saturday (20/2), sy bersama beberapa org rakan attended wedding Ana di Muar.. Ana ni kwn ktorg ms kat MRSM Muar.. aclty kenduri kat Muar ni belah husband Ana. kenduri belah Ana di Terengganu smgu sblm tu.. 13/2 or 14/2 ye??


Saya, hasdi dan tunang beliau gerak dr KL dlm 10am lbh, tp nk dekat pkl 11 gk la time tu.. pastu ktorg tunggu Linda kat Linggi.. smpai Muar terawal dr plan lak. so kami menyinggah la umah Fau kat Muar tu.. pas solat zohor baru ktorg gerak ke umah pengantin. timing ktorg smpai just nice la. pengantin tengah posing b4 mkn.. ktorg smpt amik gmbr kat pelamin ngn pengantin tp malangnye gmbr Linda xde. tu pro cameraman yg amik tuh.. huhu.. oo sblm terlupa, ms smpai kat umah pengantin tu ktorg smpai sekali ngn Nady ngn mak n kakak beliau yg dr Segamat..


pas mkn, ktorg posing lg dgn pengantin kat meja mkn beliau.. sbb tak puas ati gmbr tak cukup quorum. pastu terus beredar ke destinasi msg2.. nk jln2 kat muar tu pn tak taw mane tmpt best. gpun sian kat driver ktorg yakni tunang hasdi sbb beliau drive dr pg.. tkut penat.. Linda n hasdi nk gnti beliau tak mo..


from left: me (week 30), fau, hasdi, nady n linda

husband ana, Amin tu Palapes sbb tu kwin bwh pedang.. saya sgt suka dress Ana.. songket cmpur lace putih.. cantik sgt. make up ana pn cun... :)


aclty kn.. sblm pegi tu sy berat ati sbnrnya.. dok pk nk gi ke x.. ati ni mmg teringin sgt nk gi. ms wedding sy dulu Ana dtg. gpun leh jumpa kwn2 lama.. plus lama tak mkn nasi minyak.. huhu


pastu ada la org a.k.a kwn husband komen kat fb soh rest la, itu la, ini la.. jdnya membuatkan sy berbelah bg la. bila tnya husband pn dia mcm risau nk bg pegi. sbb perjalanan jauh.. tp kalau sy nk gi dia tak halang yg penting pesan kat driver so drive carefully.. dan nasib baik la driver tu ok wlaupun beliau kadang2 mcm terlupa dlm keta tu ada ibu wanita mengandung.. huhuhu.. tp syukur Alhamdulillah kami selamat pegi dan kembali..

Monday, February 22, 2010

Azief 2nd Besday

Sekitar majlis besday azief ke-2 yg diadakan pd 31hb Jan yg lalu.. tarikh lahir sbnr adalah pd 23 Jan.. tunggu alang iaitu saya n husband blk baru wt mjlis.. plus mjlis kesyukuran umah baru akk kat Pantai Dalam..


besday boy


azief ngn mama bkk adiah dr alang


achik n alang try main dulu


alang dan alang.. hehe (27 weeks)


azief ngn uncles beliau.. from left: along, achik n alang.. uteh ngn ucu tiada dlm gmbr..

Sunday, February 21, 2010

Checklist @30 Weeks

YEAY!!
Happy 30 weeks.. hehe

dah msuk angka 30an nih.. tinggal beberapa minggu je lg.. huhuhu.. cuak lak kalau diingtkan.. so entry kali ni update psl brg2 baby n mommy... hrp2 by week 35th dah leh setel semua la...


Barang baby:
1. Baju lengan pendek>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> DONE
2. Baju lengan panjang>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>DONE
3. Seluar pendek>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>DONE
4. Seluar Panjang>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> DONE
5. Stokin bayi & Sarung Tangan>>>>>>>>>>>>>>>> DONE
6. Barut>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT ~mak buat
7. Kain bedung (pakai lampin pn boleh)>>>>>>>>>>>NOT ~mak buat
8. Napkin(lampin)>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>DONE
9. Napkin liner>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT ~perlu ke??
10. Diapers pakai buang(newborn)>>>>>>>>>>>>>> NOT
11. Towel baby>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>DONE
12. tuala kecik>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> DONE
13. Blanket baby>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>DONE
14. Net Nyamuk>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT ~perlu ke?
15. Minyak telon/Yuyi>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT
16. Tuam bayi (x jumpa - blh buat sendiri)>>>>>>>>>NOT
17. Pelapik getah>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> DONE
18. Berus pencuci botol>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT
19. set barangan mandi bayi>>>>>>>>>>>>>>>>>>DONE
20. baby carrier>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT ~dlm pertimbangan nk beli ke x
21. Nursery bag>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> NOT ~guna beg yg dpt dr SOGO smlm ok?? huhu
22. Stroller>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> NO NEED ~daddy nk dukung
23. baby pillow & bloster>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT ~mak buat
24. wet tissue>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>DONE
25. Safety Pin>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>DONE ~wlaupun xtaw bila nk guna
26. pacifier/puting(not priority)>>>>>>>>>>>>>>>> NO NEED ~x elok utk baby
27. thermometer>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> NOT
28. Laudry Detergent>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> NOT
29. Nappy Cream>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT
30. Besen mandi/Bath Tub>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NO NEED ~guna turun temurun. kat KK br beli lain
31. Baby Playpen/Katil Baby>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT
32. Buaian (not priority)>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> NO NEED ~mcm tak nak bg baby tdo buai je
33. Kain Buai (not priority)>>>>>>>>>>>>>>>>>> NO NEED
34. Bouncer (not priority)>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT ~dlm pertimbangan
35. Bakul simpan baju baby/Drawer/almari>>>>>>>>DONE ~utk kat KL. kat KK cari lain
36. Laundry basket>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> DONE
37. Nail clipper>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> DONE
38. cotton buds>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> DONE
39. nasal aspirator (utk selesema)>>>>>>>>>>>>>>NOT
40. topi>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> NOT
41. tilam>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT
42. botol susu >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>DONE ~standby 1 je since nk breastfeed


Barang Ibu:
1. Kain batik>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> DONE ~berguna gk org bg ms kwin dulu
2. Tuala>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> DONE ~pakai je ape ada xkn nk beli br
3. Stokin>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT
4. nursing bra>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> NOT
5. nursing pad>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> NOT
6. disposable panties (senang kt hospital)>>>>>>>>>>NOT
7. nursing pillow (not priority)>>>>>>>>>>>>>>>>>NO NEED
8. jejamu, bengkung dsbg (SET BERPANTANG) >>>>>>NOT
~NonA Roguy RM365
~Biodex RM500 (bengkung + tungku)
~Lessa Confinemum RM350(bengkung+tungku)
~Salindah RM370
~Ammy Sendayu Tinggi RM385 (bengkung)
~Ibu Halimah RM350 (bengkung)
~Afiat RM80
9. pad>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT
10. milk collector>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT
11. nipple butter/cream>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT
12. nipple shield (not priority)>>>>>>>>>>>>>>>>>NOT
13. buku/Magazine>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ada internet kira ok la kn.. hehe


insyaAllah this week en hubby blk semenanjung.. maybe leh setelkan ape yg tak setel lg.. tmbhn lak 25th Feb - 1st march ni ada Jusco sales utk member card.. so leh la gi n beli ape yg patut.. huhu


Monday, February 15, 2010

Jus Kurma & Air Zam Zam

Currently sy dan fmly ada kat kg @melaka.. ptg smlm ktorg smpai. mlm ni atau esok mngkin gerak blk ke KL..


smlm smpt gi Tesco.. nk gi Jusco mcm ramai org so mls nk bersesak.. objective ke Tesco adalah utk beli Jus Kurma, dan buku maman.. dan.... YES!!! objective tercapai.. hehehe


jus yg dibeli adalah Jus Kurma Formula Genius.. actly dah search kat internet dulu.. kalau beli online harga RM35.. tu lom kira shipping cost lg. ada yg free delivery, ada gk yg charge.. beli kat kedai tu hrga asal RM35, tp sbb beli dua dpt la discount n total RM64.. jimat RM6 dah. tp ms jln2 kat tesco tu jumpa lg 1 kedai yg jual jus ni dgn harga hnya RM30... perghh... sakit ati ok!! rugi dah RM4.. huhuhu.. 1 botol ni tahan 2 minggu je.. kena amik 2sudu besar tiap kali sblm breakfast dan dinner.. that's why la sy amik 2. utk 1 bln la.. next time leh cari kat KL lak.. nk taw ape khasiat jus kurma ni?? check it out ok..


Khasiat Jus Kurma Formula Genius

-meningkatkan daya kecerdasan minda terutama bg anak2
-melancarkan peredaran darah
-membantu mengatasi masalah berkaitan pernafasan terutama masalah lelah
-baik utk wanita yg sukar mengandung dan jg yg sedang mengandung
-kaya dgn vitamin2 yg diperlukan dlm badan
-membantu mengurangkan bau bdn yg kurang menyenangkan
-membantu meningkatkan daya ketahanan tubuh bg melawan penyakit
-mengurangkan mslh keletihan
-amat sesuai bg mereka yg ingin mengurangkan berat badan


aclty ada baca kurma elok utk pembentukan otak baby.. tp sbb sy ni susah nk mkn kurma so rasanya better beli jus ni.. hrp2 akn mkn consistently la dan jdkan amalan wlaupun after deliver, dan jd amalan fmly. insyaAllah... tp b4 blk Sabah kena borong byk2 sbb kat sana hrga jd RM39.. mhl ok!!


eh.. ni copy and paste artikel psl kelebihan kurma dr my email..


Sabda Rasulullah s.a.w "Berilah makan buah kurma kepada isteri-isteri kamu yang hamil, kerana sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, nescaya anak yang bakal dilahirkan itu menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas pemikirannya. "

Kebaikan Kurma Ketika Mengandung dan Bersalin Adalah amat baik sekali jika puan mengamalkan memakan buah kurma semasa mengandung kerana ini akan memudahkan bersalin nanti. Semasa bayi dilahirkan, buah kurma juga dicalitkan sedikit di lelangit bayi.

Ingat tak kisah dimana Maryam hanya memakan buah kurma semasa melahirkan nabi Isa a.s. Buah kurma tidak mengandungi gula yang merbahayakan malah ia merupakan makanan Rasullullah s.a.w. Puan janganlah risau kerana takut diserang kencing manis. Apa yang harus puan buat, makanan manis2 yang lain puan jauhkanlah. Buah kurma tidak merbahayakan kesihatan kerana ianya mengandungi banyak khasiat.





beli gk air zam zam tu.. tak taw la sama ada air zam zam ada khasiat utk ibu mengandung ke tak. tp sbb sy mmg suka amalkan minum air zam zam ~slgi ada stok, so jumpa kat kedai smlm beli je la.. bkn jumpa, amik ye.. huhu.. smbil minum tu niat spya kandungan dan kehidupan saya baik2 sentiasa. insyaAllah..



Kelebihan dan adab minum air zam zam credit to SalamCyber


Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda yg bermaksud: Air Zamzam itu diminum mengikut apa yang diniatkan atau dikehendaki." (Diriwayatkan dari Jabir, lbnu Abbas, lbnu Umar dan Muawiyah)


Ahli-ahli ilmu telah meluaskan huraian mereka mengenai dengan hadis di atas. Al-Munawa Rahimahullah Ta'ala telah berkata: "Air Zam zam ialah penghulu segala air, paling mulia, paling berharga dan paling disukai".


lbnu Abbas pun menjelaskan: "Apabila minum air Zamzam hendaklah menghadap kiblat, sebutkan nama Allah (baca Bismillah) dan bernafas di luar bijana ,kemudian baru teguk lagi,dan (sesudah selesai minum) ucapkan pujian kepada Allah (baca Alhamdulillah)".


Sesungguhnya Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam ada bersabda: "Perbezaan diantara kita dan orang ramai (kaum munafik) ialah bahawa mereka itu tidak suka meneguk (minum) air zamzam." (Hadis riwayat Addara Qutni dan lbnu Majah).

Sunday, February 14, 2010

Mkn Besar

Smlm (13/2/2010) sy bersama akk, husbandnye & azief gi Jusco Ampang.. mula2 dorg gi amik kunci umah baru, pastu terus gi Jusco.. plan awlnye sy nk gi Masjed Jamek je nk cari Jus Kurma. pastu bila akk ckp nk gi Jusco so sy follow je la.. smbil2 leh cari brg2 baby yg xde lg..


almost 3hours ktorg kat Jusco.. byk gk brg baby yg dah beli wlaupun tak comlpete lg.. brg mommy byk tak prepare lg.. xpe insyaAllah smpt lg.. ni br msuk week 29..


smart kan playpen ni.. tgk2 je dulu.. huhu



ktorg lunch kat Madam Lim's ape eh.. cafe dlm Jusco tu.. bro in law yg belanja.. tq.. sy mkn tom yam fried rice.. rs mcm mkn nasi goreng simbah tom yam je.. hehe.. and air choc ice blended.. serius!! bila tgk pic bwh ni rasa nk lg air tu.. sedaapppp... huhuhu


my meal.. eh.. thomas azief pn ada..



azief and mama


ptg tu my family ( kecuali yie yg jauh di KK & Azim yg keja mlm) gi umah baru akk kat Bukit Subang.. lepak2 kat umah baru beliau dan pas magrib ktorg gi makan seafood kat Subang.. it was on my abg n akk.. insyaAllah ada rzki nti org blnja.. doa2kan la spya dpermudah dan murah rzki org ni.. Amin..


abis licin lauk pauk..


azief with alang yg maintain comeii.. hehe


ada ms nti update checklist..


aduh.. report x setel lg ni.. rs mcm nk gi Jb je...

Saturday, February 13, 2010

Barang Untuk Ke Hospital

Barang2 nk bwk gi Hospital


utk mommy:-
bj 1, kain batik 1/ seluar gelebeh (utk kuar wad)
nursing bra, panty, pad, stokin, bengkung, bj panas, getah rambut
deodorant, ubat&berus gigi, termos/tumbler air,
plastic nk isi baju kotor.. makanan, air, biskut, milo


untuk baby:-
pampers, baju, seluar, topi, sarung tgn kaki, minyak telon, hooded blanket, wet tissue, lampin, barut, set bedak, losyen


Daddy:-

• surat rujukan doctor/buku merah
• kad pengenalan anda
• kad pengenalan suami anda
• surat nikah
• duit/credit card

Friday, February 12, 2010

Checklist Brg utk Baby & Mommy

Checklist brg utk baby & ibu dlm pantang


Barang baby:
1. Baju lengan pendek
2. Baju lengan panjang
3. Seluar pendek
4. Seluar Panjang
5. Stokin bayi & Sarung Tangan
6. Barut
7. Kain bedung (pakai lampin pn boleh)
8. Napkin(lampin)
9. Napkin liner **
10. Diapers pakai buang(newborn)
11. Towel baby
12. tuala kecik
13. Blanket baby
14. Net Nyamuk **
15. Minyak telon/Yuyi
16. Tuam bayi (x jumpa - blh buat sendiri)
17. Pelapik getah
18. Berus pencuci botol*
19. set barangan mandi bayi
20. baby carrier*
21. Nursery bag
22. Stroller*
23. baby pillow & bloster
24. wet tissue
25. Safety Pin
26. pacifier/puting **
27. thermometer
28. Laundry Detergent **
29. Nappy Cream
30. Besen mandi/Bath Tub
31. Baby Playpen/Katil Baby **
32. Buaian **
33. Kain Buai **
34. Bouncer **
35. Bakul simpan baju baby/Drawer/almari
36. Laundry basket (senang isi baju2 kotor baby)
37. Nail clipper
38. cotton buds
39. cotton balls
40. nasal aspirator (utk selesema)
41. topi
42. tilam
43. botol susu*
44. Baby car seat*

Barang Ibu:

1. Kain batik
2. Tuala
3. Stokin
4. nursing bra
5. nursing pad
6. disposable panties (senang kt hospital)
7. nursing pillow **
8. jejamu, bengkung dsbg (SET BERPANTANG)
~NonA Roguy RM365
~Biodex RM500 (bengkung + tungku)
~Lessa Confinemum RM350(bengkung+tungku)
~Salindah RM370
~Ammy Sendayu Tinggi RM385 (bengkung)
~Ibu Halimah RM350 (bengkung)
~Afiat RM80
9. pad
10. milk collector *
11. nipple butter/cream **
12. nipple shield **
13. buku/Magazine yg best utk hilangkan boring


* boleh beli lmbat
** depends pada individu nak guna ke tak
- pakaian tak perlu beli byk sbb baby cpt besar, dan org akan bg lg nanti



got this checklist from somewhere.. ada ape2 tmbhn x..

Thursday, February 11, 2010

Ceritera week 28

Arini dah msuk 28minggu 4 ari usia kandungan sy.. Alhamdulillah..
Actly ms genap msuk minggu ke 28 aritu ada something yg x best happened to me..





Begini kisahnya..

Pagi ahad tu dlm pkl 9am perut sakit memulas.. 2x gk msuk toilet menunaikan hajat.. Alhamdulillah sejak dok umah mak ni takde mslh sembelit dan buasir lg, which normal la happen to pregnant woman.. pas dah menunaikan hajat pn perut ni still sakit lg.. nk baring takleh, mengiring lg la sakit.. dlm dok thn sakit tu smpai tertdo gk la. tp jap2 terjaga sbb sakit.. sudahnya smpai tgari pn tak baik lg.. dlm kpla ni dok pk nk gi wedding member je. Tp sbb xlarat sgt akhirnya tak gi gk.. pdhal mlm sblm tu dah siap bngkus hadiah.. sy sgt frust!!!


dlm pkl 1 lbh sms abang ckp x jd gi warehouse sales sbb skit perut. Pastu masa tgh call hubby ngadu kat beliau smbil nangis2, abg dtg umah.. hubby soh gi klinik sbb takut something wrong kat baby ke.. dan antara perbualan ktorg masa tu..


hubby: xkn dah nk bersalin dah
wifey: awk kn xsbr sgt nk baby kuar


hubby: sakit nk bersalin ke?
wifey: mane la org tau. org tak pernah beranak lg..


so pas gayut tu sy ckp ngn abg n beliau ajak gi sepital.. abg n kak ipar bwk gi PPUM..

mls lak nk cita jela2.. make it short, ktorg kat PPUM dr pkl 2 smpai pkl6.. lama seh.. lama menunggu je pn.. tp part yg rs mcm funny sikit tu ada ke one of MA/SN tu soh anta labour room terus.. adeh.. sy belum rs nk beranak lg.. dlm kpla dok pk, ‘aduh barang ape pn xbeli lg ni.. baju je la da beli skt..’ Dah tu bila ckp pregnant 7months semua mcm terkejut..

pengalaman pertama dok atas kerusi roda, nurse yg bg, mcm tak larat sgt.. larat mmg larat tp jln terbongkok la sbb sakit..


and after almost 4hours kat situ sy hnya diberi panadol utk tahan sakit dan antibiotics.. dan setelah darah dan air kencing diambil sy disahkan kena urine infection (UTI).. org kata tu pn normal terjadi kpda wanita hamil..


Alhamdulillah saya fully recovered pd ari selasa.. isnin tu mak bwk gi bidan, ngurut.. bidan tu kata baby dah penuh dlm perut.. 'tp perut sy tecik je..' baby menyonsong (betul ke word ni) belah kanan sikit tu yg sakit belah kanan.. bidan tu ckp psl jantina baby gk.. so tgk la betul ke tak ape yg dia ckp nti.. ktorg pn xdpt tgk lg anu baby nih... 'shame, shame'

mak kata kalau tak urut lom tentu baik.. mmm.. xleh nk ckp ape la sbb sy mkn ubat jgk. So x taw mane yg berkesan.. Cuma bersyukur la pain tu x lama.. dan berharap x berulang kembali..

oo ye… ms kat PPUM scan baby.. kpla baby dah kat bwh.. hrp2 baby tak nakal2 mcm mommy dlm perut ibu dulu la… elok2 kpla kat bwh, naik atas balik. Sudahnya lahir songsang..


ok tu cita psl ari tu..


cita psl arini lak.. pg td saya gi klinik ibu mengandung dan kanak-kanak berhampiran.. ingt nk wt check up.. tp nurse situ bg tarikh appointment je sbb rasanya arini bkn utk ibu mengandung kot.. biasa kn ada ari2 tertentu.. sy main redah kasi pecah je sbb tak taw nk tnya sape.. so next meet adalah pd 2/3/10.. means bln ni sy xde check up.. tp ahad lepas dah scan and everything is fine so x kisah la… dan td sblm tinggalkan klinik tu sy mnta pil tmbh darah, sbb stock sy dah abis.. takut kalau hemog rndh leh effect kat baby…


utk simpanan dan ingatan sy sndri, currently berat saya naik 2kgs dr last month dan menjadikan total gain weight sy spjg 7 months pregnancy ni 5.5kgs.. agk2 another 2 months ni naik bape ye??

ok la.. dah byk celoteh ni.. seksok kalau smpt sy nk wt check list utk brg baby n mommy.. sejak jd babysitter ni susah nk online.. tmbh2 tgh bz wt keje lain..


adios..

smga smuanya ok!!!

Thursday, February 4, 2010

Seketika @KL

Kerinduan..


wuuuu~~~


en suami dah selamat pulang ke KK last tuesday (2/2).. patutnya start bertugas di jabatan baru on that day, tp tangguh sehari sbb dah amik cuti smpai 2/2.. so ari ni adalah ari ke-2 beliau bertugas di tmpt baru.. hrp2 smua ok la.. awl2 ni msti bz sbb tmpt baru kn. byk bnda nk kena bljar..


kami akn berjauhan until sy abis pantang, insyaAllah.. ingt nk stay KL je, cari keje sini tp mcm kesian lak kat beliau. skg ni pn beliau ssh nk mkn..
~wlaupun mskn sy xsedap mane tp at least ada bnda utk dimkn.. b4 this dok kapal ada mkn, skg kat base kena pndai2 la cari mkn.. gpun beliau ckp nk diet.. blk time sy bersalin nti nk kurus.. we'll see.. hehe


mmm.. actly lama lg due kn. but since ktorg dah blk smnjung utk wt solat hjt so sy pn ditinggalkan la di umah parents sy.. leceh lak nk ulang alik naik flight.. takut tak smpt lak... jd 2 bln ni sy lepaking di umah mak smbil jg ank buah yg sorg tu.. kena mnta upah ngn mama beliau nih..


oo ye..

about brg carian en suami.. ahd mlm ktorg gi uptown kota damansara dibawa oleh abgku n akk ipar.. cari punya cari dpt la brg yg beliau nk. tp beliau msh x puas ati lg.. so ari isnin tu ktorg gi lak chow kit. tp tak jumpa ape yg dicari. pastu dr chow kit terus gi petaling street.. waahhh... kat sini mmg byk pilihan brg yg beliau nk.. dan beliau dah rembat pn ape yg beliau bekenan... yg tukang ikut ni dpt penat ngn mkn je la.. huhu.. smpai ati u.. huhuhu


dr petaling street tu ktorg tak terus blk.. singgah mid valley nk beli stock brg skt. jnji jumpe my sis kat sana. dia ngn ank dia br nk mkn kfc.. pastu ktorg jln2 kat jusco sat.. wah.. azief dah geng ngn alang dia la. br dpt paw lollipop dah baik.. kalau x, hareemmmm.. gpun alang dia tu yg sbuk lyn dia sbb 2 wanita ni xlarat nk kejar2 si budak tecit tu..


bermesra.. huhu



waa.. smgu ni byk tul mommy berjalan.. smntara msih larat nih.. hehe.. weekend ni mcm nk berjalan lg.. tp xtaw nk ajak sape nih. sape nk ikut?? opss.. sape nk bwk?? hehe

Related Posts with Thumbnails