Tuesday, March 30, 2010

@ HUKM

Lama gak tak update pasal baby kn.. ermmm.. td saya ke HUKM utk booking bersalin. appointment jam 11am tp smpai sana dlm 1030am. dan setel segala urusan dlm pkl 3pm.. wah sungguh lama kn.. nk buat mcm mane.. org kata kalau nk cepat gi swasta, tp tu je la yg termampu buat kami. lgpun dah ada kelebihan utk kakitangan kerajaan ni so gunakan la.. seksok kalau ada duit terlebih, tak taw nk buat ape baru gi swasta.. huhu.. :p


Actly kalau ikutkan umah mak dkt gk ngn PPUM.. tp kami memilih utk ke HUKM atas beberapa sbb. pertamanya HUKM membenarkan suami msuk sekali masa bini tengah meneran tu.. aduhh gerun je ayat nih.. mslhnya berani ke laki ku yg gagah perkasa tu masuk??? baru tgk idung ku bleeding aritu pn dah pucat.. katanya dia boleh tgk darah, tp kalau melibatkan insan2 tersayang dia fobia sikit.. huhu.. ALASAN!! kedua dengar2 bilik kat PPUM tu guna kipas je.. tp xtaw la kalau 1st kelas cmne kn.. ketiga, walaupun HUKM tu mcm jauh, tp rasa mcm lg cpt smpai. dlm 20mnt je.. kalau ke PPUM tu keta byk n sll jam.. yg dekat pun rasa jauh. lagipun pengalaman my sister kat HUKM tu staff semua ok.. so tu je la kot.. kang lebih2 kena saman lak.. huhuhu


Berbalik pd cerita arini.. pas anta borang, tunggu bg no giliran.. no bertuah arini adalah 27.. pastu cek tekanan darah, berat, urine.. Alhamdulillah semua ok. cuma yg mengejutkan sikit berat saya bertambah dgn pesat.. 1.3kg dlm masa 2 minggu. Menjadikan jumlah kenaikan dlm masa 35 minggu ni sebanyak 10.5kg.. OMG.. naik 10kg lebih dah.. cuak sgt nih..


Pastu tunggu giliran utk scan pula.. lama gak la smpai terlelap.. masa scan tu saja la gatal mulut tanya jantina baby.. sekali Kak Zu (yg scan tu.. tak taw ape jwtn.. MA kot) tu tnjuk.. OMG...




Alhamdulillah.. tak kisah la ape jantina sekali pun. yg penting baby dlm keadaan sihat dan sempurna.. dan berat baby 2.4kg buat masa ni.. pastu sj sms hubby ckp dah taw jantina baby and he keep asking me.. haha.. org nk wt surprise pun xleh.. tgk la mlm ni baru bgtaw kot. tp nk minta habuan kalau nk tau.. huhuu.. gila kejam!!


Setel scan dlm 12 tengah hari.. pastu kena tunggu lg utk jumpa dgn Doc.. yg ni lg lama.. smpai tido, bangun, tido blk.. sudahnya nak pkl 3pm br dpt jumpa dr. Dr ckp baby kecik.. ermmm smlm bidan ckp baby besar. sape yg betol?? Huhu.. pasni tak yah dtg lg since everything is fine. Nk bersalin nanti baru dtg.. kalau delay 9 ari dtg utk induce.. tp harap2 tak lewat la.. ktorg dah tak sabar nk tgk baby.. kalau dpt awal 2 minggu cantik gk.. ALAMAK!!! kalau awal 2 minggu means ada lg 3 minggu je la.. am I well prepared???


Monday, March 29, 2010

Kejadian Minggu ke-35

Lately ni asik cita bnda best n happy je kn.. kali ni nak stroy kisah tak best lak..

Malam tadi saya dpt tdo 2jam lebih je.. owh itu bukan kisahnya.. tp sebab saya dpt tido 2 jam tu yg jadi kisahnya.

Semalam masa tengah gayut dgn buah ati saya dah rasa something yang tak kena. tanda2 benda tu nak jadi lg.. so before tido tu minum la susu..

tp nasib tak baik.. pkl 2 terjaga, dpt tido 2 jam je.. lepas tu tak boleh tido. dapat lelap kejap je, pastu terjaga sebab tak selesa. mengiring tak boleh, telentang tak boleh.. nak meniarap lagi la tak boleh.. ke hulu ke hilir macam kucing ilang anak..

at last few minutes before 4, saya gerak mak. tak tahan dah tanggung sorang. mak macam cuak2.. dah nak bersalin ke?? mesti lah TIDAK.. sbb yg saya tau saya diserang sakit badan masuk angin. yg menyebabkan sakit belakang dan perut senak..

dah sapu minyak angin pun tak kurang jugak.. aduyai..


suddenly ternampak la Air Zam Zam kat atas meja. terus selawat dan minum.. niat minta dikurangkan sakit tu.. 3 kali teguk.. tak sampai bape minit terus saya lari ke toilet dan...




bukan selambak ok.. belambak-lambak. macam paip bocor gitu.. serius!!! it was my 1st time muntah dgn byk sekali..


rasa mcm nak nangis. walaupun dah nangis dah before tu. teringat kat hubby.. if he was here.. mesti dia bangun picit2 tengkok..

pas muntah tu baru leh tido.. masa tu dah nak pkl 5 kot.. ke dah pkl 5 ye??? ilang ingatan jap..

masa nak tido tu terfikir la mungkin ada salah makan ke.. tak pun mungkin sebab perut kosong, sbb last saya mkn nasi semalam adalah pada pkl 4 pm.. mlm mkn biskut je.. nape tah selera makan kurang sekarang ni..

dan salah satu puncanya juga mungkin sebab saya duduk dengan lamanya tanpa ada movement sgt.. ye la semalam kn saya free dr melayan anak buah. so kelapangan yg ada tu mmg fully mengadap laptop.. tu yg senak je perut..


lets continue..

subuh tu saya bangun la seperti biasa. tp pas solat tido balik ye la org tak dapat tido.. ~padahal mmg selalu mcm tu.. tp before tido tu mkn sarapan dulu takut nanti masuk angin balik..

dlm pkl 10 am saya terjaga.. jeng jeng jeng.. dia datang balik da.. nasib baik la mak ada kat umah lg. belom gi kedai.. so saya pun mengadu domba la. dan dibawa ke umah bidan.. ~bidan aritu.. yg emak sll guna servis dia..

bidan tu urut2 je. dia ckp byk angin.. tp takde la masa dia urut tu sendawa kuat2 macam certain org tu.. pastu dia urut dekat perut.. perut ke dada ye.. bwh dr breast, atas dari perut tu.. huhu.. dia cakap la baby besar. dah penuh perut.. maw 3kg ni.. baby dok naik kat atas tu yg senak..

saya ye kn aje la.. sbb dia kan lebih berpengalaman.. lagipun memang skrg ni rasa baby berat je.. lagi2 time dia mengeras.. nak jalan pun mcm slow. tp kalau baby biasa2 je, mommy lg la macam biasa.. hehe..

pastu Alhamdulillah smpai sekarang ok. tu pun tak berani nak duduk diam2 lama2.. mesti bangun2.. tp kalau budak tecit tu ada mmg tak boleh dok diam. kena pantau aktiviti dia. kalau tak, tak pasal2 je ada salji kat dalam umah macam kes minggu lepas.. huhuhu.. ~rugi tak amik gmbr kalau tak leh masuk contest..

hrp2nya after this tak de la sakit2 teruk mcm ni.. baru sakit sikit dah tak tahan. mcm mane la sakit bersalin nanti yang berkali ganda lagi sakit dari skrg... semoga dipermudahkan segalanya.. Amin..



ps: result contest kak yong's shoppe dah taw.. dan saya tidak bernasib baik.. xpe2.. lom rzki lg..

Friday, March 26, 2010

Contest: Kakyong’s shoppe 1st Giveaway@Cabutan bertuah



Wah.. tgk tajuk tu.. contest lg..

saje nk mencuba sbb tgk adiah tu..

mane la taw ada rzki my coming little precious ni..

xdpt no 1 pun, dpt no 2 atau 3 pun dah kira bertuah.. huhu

so sape2 nk join sempat lg ni..

leh klik kat sini >>> Kakyong's Shoppe

wish for my luck kwn2...


Thursday, March 25, 2010

Gembira Rasa Hati



Alhamdulillah..

Syukran.. Gembira tak terkata

Gelak besar masa baca entry tersebut

Senyum lebar sepanjang masa..

huhuhuhu....



Ni nk cerita pasal my 1st contest yg saya join ~guna blogshop

KBBC anjuran FCUCommunity

Sbnrnya dah surrender dah..

Sbb mlm masa deadline tu baru perasan ada tugasan yg saya tak buat..

Dah tu markah tugasan tu 160.. mmg byk gila la

so saya dgn yakinnya yakin yg saya tak akn menang

x akan masuk dalam list 26 tu pun



tp td tiba2 rasa nk tgk list pemenang lak

and i'm so surprise

sbb saya ada dlm list tu

YAHOOOOOO!!!!!



dlm list tu saya yg ke-26 dr 108 peserta

dgn markah 652/846

hehe...





tp saya menang adiah tmpt ke-20

sbb yg 6 org lg tu dpt adiah kategori lain

Alhamdulillah.. syukur sgt





pastu tgk hadiah ape yg saya bkl dpt..


TEMPAT KE 16-20 (list hadiah)
1 pcs Busha Legging bernilai RM18 tajaan BabykidsLove


target sbnrnya nk dpt Cloth Diapers hadiah tempat pertama hingga ke-3~selain ada adiah2 lain

tp dsbbkan kelalaian saya tuh.. dpt la legging je

kira ok la tu kn

rzki baby dlm tummy ni

at least leh try dulu, kalau ok leh beli..

hehehe...



at least kn

i won something in my 1st contest i had joined..

many thanks utk penganjur2 semua

LALALALALALA~~~~



Konvo Azim

Congratulation!!!

Smlm (24032010) konvo Azim kat Putrajaya ~sama lak ngn besday hubby ku..
mak, ayah & azim gerak awal sbb nk masuk dewan..
ijai, azief dan saya gerak dlm pkl 9 sbb taw abis dlm pkl 12pm..
so mls la nk tgu lama2.. lg2 ada budak tecit tu... berpeluh ketiak.. huhu


actly adikku ini konvo sijil je..
insyaAllah tahun dpn smbung dip.. hrp2 ada la rzki beliau
zaman skg ni org ckp jgn memilih sgt.. biar mula dari bwh tp senang dpt keja..
dr blaja mencecah langit tp keja ntah ape2.. ~mcm kena diri sndri je.. huhu


doa2kan la spya murah rzkiku.. dpt keja kat KK or KL pertengahan tahun ni so nti leh la Azim smbung study..
kalau dia smbung skg mcm sesak sikit nti..
insyaAllah.. smga dipermudahkan.. Amin


dah2.. jom cuci mata..


bdk yg membuatkan ketiakku sentiasa basah.. :p


azief & achik ijai.. memperagakan bunga..


owh.. saya yg maintain..


kami again.. hehe


yg diraikan dgn parents n nephew.. oit.. tu alang beli utk uteh la..


full version of me.. ada gaya model x.. tgh jeling azief sbnrnya ni.. hehe



eh... asik gmbr saya je.. yg diraikan sikit je ke??
dah nama pun blog ejau kn.. huhu


jom tgk lg gmbr uteh ajim..



bdk2 kos ajim


ajim, parents & ijai.. azief?? tgh lari2..



and last skali..


ajim, parents n saya.. :)



ps: 3 contests yg saya join semua kecundang.. xpe akn ku usaha lg.. :)


Wednesday, March 24, 2010

Hadiahnya adalah...

Owh...

saya tertipu!!!

smpai ati kamu!!!!



actly kn..

present yg saya post tu dah smpai smlm.

ptt la smlm tiba2 beliau ckp mimpi dpt adiah dr baby

dan adiah yg dia sbut tu pn sama dgn ape yg sy bg



tp bila disoal2 beliau jwb tak ingat sgt la, sbut brand lain la..

so sy mcm yakin la beliau mimpi je..



tup2 this morning beliau sms "thanks for the gifts"

tp saya cool je la.. sbb besday beliau kn

xkn small matter mcm tu nk melenting lak.. huhuhu



apakah adiahnya???


xde la mahal sgt pn..

tp ms nk beli tu pn berkira-kira

tp sbb pk bkn sll dan hrpkan blasan nti ~punya la tak ikhlas.. huhu

so beli la jgk yg ni




asik kemeja je kn..

tak taw nk beli ape lg dah

benda2 lain mcm wallet, kasut tu susah sikit sbb hubby agak cerewet..


actly ni bkn febret brand hubby..

tp ni je la pn yg paling nice..

so belasah je

seb baik la hubby terima seadanya



yg bestnya kn

beliau muat dah pakai size L

tp tgk brand ni size S pn mcm bsr je..

tp mgkin gk hubby dah lost weight

sbb ramai dah tegur beliau nmpk kurus..



ok2..

ada lg adiah saya bg

tp handmade la..

x cantik pn..

sbb last minute punya keja

guna je ape yg ada..

smpai bb pn tdo lewat that night..



tu je gmbr yg ada mlm tu.. akn ku replace nti.. :p



smga tahun2 mendatang dpt la ku beri something yg lbh special



oppss...

sblm terlupa...

nk story sikit..

b4 beli hadiah ada la tnya hubby nk ape

dia jwb "b x nk ape2 pun.. b nk ayg n baby selamat je"

so sweet kn..

menyentuh dikalbuku..

:)



He Turn To 27

Today is his day
He turn to 27
I just wish if i can be with him all the day
Do something different and wonderful
Just for him


This is his 2nd birthday as my hubby
Unfortunately...
We never had a chance to celebrate together
But my prays, wishes and blesses always be with him


This is for u my dearie hubby chubby




And i had sent him a gift last Monday
Hope he will receive it today

Guess what?
Sape dah taw diam2 ye.. huhu

I will reveal once he get the parcel..


Lastly..
Wishing him all the best in his life
And
Our love will take us to the heaven
InsyaAllah..


Tuesday, March 23, 2010

Lovely Weekend

Assalamualaikum..

i had a lovely weekend last week..

hang out with friend and family

just make it short,

lets enjoy the pics



Saturday (20032010, Mid Valley)

Main agenda was looking for hubby's birthday gift and sister's shoes..

also gi Baby Fair.. tp x sempat sbb we were rushing for something else

surprisingly at Center Court ada set Alice In Wonderland

so.. posing2 sikit..



smiling flower


cutie me and mushrooms


me, akak & yanie


sisters..




Sunday (21032010, Sg Congkak)

It was family outing, tp x cukup quorum

mak, ayah, ijai and azim were not there.. also my hubby

but abg's bro-in-law & wife were joined us



the-cant wait-boy.. very excited ok


azief & papa..


a conference while having a free fish spa..
from left: abg's bro-in-law, abg, kak long & maman. front: papa azief


azief & mama
kak long's jajan as a bait.. he almost turn to blue


on da way back..
tired.. whose tummy it was?



oww.. where am i???


jeng jeng jeng





am i still look "berseri" in bare face??


sila jgn kutuk.. nk kutuk pn xpe

free dpt pahala..

:D

Monday, March 22, 2010

Contest: You & Me - Love Forever




YEAH!!!

Julung2 kalinya blog saya join contest.. huhu

Contest ni dibuat oleh Cik Siti smpena anniversary beliau nti..

Tarikh tutup untuk contest ni adalah pada 23 March 2010 (Selasa), 12.00pm.

so smpt lg sape2 yg nk join tu.. :p


antara syaratnya kena letak gmbr yg loving gittew kn..

i likkee..


so dlm byk2 gmbr, sy pilih gmbr di bwh







serba sedikit psl gmbr kat atas ni...

ni ms sy n husband with my family ke Cameron Highlands ms raya ke-2 tahun 2008..

which is our 1st raya as husband and wife

adik yg snap ni..

tp tak sngka lak hubby nk peluk cmtu..

malu2 ayam gk depan adik

tp sy suka sgt pic ni..

hrp2 gmbr ni membawa luck la pd saya..



last but not least

HAPPY ANNIVERSARY to Cik Siti

smga kekal bahagia ke akhir hayat


Friday, March 19, 2010

RINDU

rindu pd wajahnya
walau ber'3G' masih tidak sama


rindu pd usikkannya
walau kdg smpai ku tarik muka


rindu pd pujukannya
walau tak la romantik mane


rindu saat mkn bersama
walau mskn ku xsedap tp dihabiskan jua


rindu air tangannya

walau penat tetap layan kerenah ku yg mengada2


rindu saat di dapur bersama
walau ku byk bunyi dia diamkan aje


rindu tika ke bundle bersama

walau kadang penat/boring ku tunggu pilihannya


rindu saat jln beriringan berdua

walau sll ku ditinggal sekaki dua


rindu bila dia rajuk dgnku

walau dipujuk-pujuk dia msh membatu


rindu saat saling bertingkah

walau masing-masing tak nak mengalah


rindu pd pelukannya
walau sll ku kata "tgn awk ni.. beratnya!!"




dan paling ku rindu

saat dia mengimamkan solatku
saat itu pasti ku tunggu





Wednesday, March 17, 2010

Tugasan Baru

Serius!!!

Ngantuk giler ni..
Bertahan gara2 tugasan baru yg baru diterima semalam
Adeehhhh...


Eh.. kali ni bkn gara2 contest tu taw..
ermm... ada tugasan lain yg lebih penting
melibatkan nyawa!!!


wah wah... mcm penting sgt je bunyinya..


nak taw apekah tugasan tu???
cuba try test tgk pic kat bwh ni






dpt tangkap tak??


ermm... kalau yang lom pernah alami mungkin tak taw kot
kalau yg pernah tu taw la..
tp kadang2 lain tempat lain bentuknya kn..


so.. apakah ittew???


namanya Carta Pergerakan Bayi Harian
kena kira pergerakan bayi sehingga smpai 10 pergerakan dlm masa 12 jam
bermula pkl 9am ~tu yg stay tu - 9pm
dah complete 10 pergerakan kena jot down pkl bape complete
tp nk kira pun bkn sebarangan kira
bkn asal gerak je leh mark carta tu
kata nurse tu kalau dlm masa 1 jam baby gerak every 5 mnt, amik gerakan paling kuat dikira 1 gerakan
dan saya ada baca somewhere, kena ada gap about 15 mnt baru leh kira 2 pergerakan
mcm complicated je bunyi kn..
huhu


sbnrnya benda ni kena buat bila usia kandungan dah 7 bulan
tp saya baru smlm disuruh oleh nurse
walaupun masa 7bln dah taw, baca kat CARI
tp ye la kn.. org tak suruh kita ni wt derk je la..
hehehe..
asalkan rasa baby gerak ok la


tp kn..
kalau tak cukup 10 pergerakan kena pergi hospital dengan segera
kenapa eh??
misalnya dlm 12 jam tu x cukup 10 pergerakan
tp tengah malam nak tido tu baby gerak dgn rancaknya ~my baby mmg active time ni
means baby is doing fine la kn
so nape kena gi hospital

mm... seperti biasa..
soalan tu hnya berlegar-legar di otakku dan ditnya kpda suami tercinta je
malas lak nak tnya nurse.. huhuhu


ok2..
nk citer psl check up smlm
appointment saya pd pkl 10 am tp tiba awal 20 mnt
saya setel dlm pkl 12.. 2 jam gk tunggu
tp tak terasa sgt sbb in between the time tu ada ceramah & check gigi
Alhamdulillah everything is fine walaupun sll terjadi pendarahan gusi masa gosok gigi


pastu kn..
dalam ms 2 minggu ni berat saya naik 0.7kgs...
so total gain 9.2kgs
OMG!!! kegemukan la saya
huhuhu
ibu mengandung yg xleh terima hakikat!!
sila sedar diri ye Pn Azliza.. :p


kalau kira ukur lilit dari aritu mcm sama je
35"
cuma sekarang ni rs ketat je perut
mcm kalau kita makan byk dlm 1 masa
kan perut tu rs ketat semacam

suami tercinta ada tnya
"skrg ni perut bersinar ke??"
teeettttt
ni mesti sbb tgk gmbr pregy woman yg seksi, bersinar je perutnya
so ape saya jwb ye??
"bersinar? entah.. tp rasa terik la" xtaw nk jwb ape sbnrnya
pastu "bila nk bg gmbar perut"
ayoyo!!! gmbr perut lak
"takde gi mane2 tmpt best cmne nk amik gmbr.."
alasan!!!
pdhal leh je dok umah tu amik gmbr perut..
pakai baju ye.. jgn pk yg bukan2
bhya taw nk mms gmbr xsenonoh walaupun utk suami tercinta sendiri
huhuhu


ok!!
cukup sketsa2 nih
ada yg best lagi
hehehe... gelak org gedik ye..


ms check up smlm..
'ermm.. mcm kenal je mamat ni' kataku dlm ati merujuk kepada sorg mamat yg teman bini beliau...
ala... ari 1st dtg klinik mesti la husband ikut kn..
tp daku dulu tiap kali check suami tercinta tunggu
cuma bila di KL ni kena la independent..

ok2.. smbung cerita

rupa2nya mmg kenal pn.. wlaupun ku tak taw la dia kenal ke x..
tp rasa2 dia pn msti pk bnda yg sama sbb asik2 pndang je.. perasan!!!

sbnrnya kn.. *shy shy cat*
sy pernah minat mamat tu... wuwuwu...
masa sek. sri pantai (f1-f3)
owhh... lihat la betapa gatalnya saye.. :p
mamat tu sebaya ngn abg gg, 4thun tua la...
so mksudnya tak smpt la nk feeling lebih2 sbb pastu dia abis blaja

tp masa nmpk beliau tu xde la excited sgt
saya sedar yg saya dlm klinik ibu mengandung
yg bermaksud saya dan beliau dah menikah ~dgn pasangan msing2 la ye..
so.. pergi ko syaitan jgn kacau cucu cicit adam nih!!!


alamak!!!
mati la kalau suami tercinta baca nih
ampun.. sembah patik harap diampun..
patik hnya syg dan cinta kanda Yusairi sorg je.. ehh.. ngn baby..
huhu..


Eh...
bln ke 8 ni xde pic lg..
tgk la minggu ni cmne
tungguuuu....


Monday, March 15, 2010

TAG saya buat!!!

Kalau keja tak siap jangan sekali-kali salahkan orang lain!!!


Peringatan untuk diri sendiri tu. ada yang terasa ke?? huhuhu


Weekend lepas saya free dari babysit anak buah, dan memang tak ke mana-mana.. hajat di hati konon-kononnya nak buat correction, tp sampai ari ni habuk pun tarak!!


Ini adalah kerana contest yang saya join.. Contest apa?? KBBC.. contest ni blogger je leh join. tp saya tak guna blog ni la, guna blog shop.. owh ye.. kalau korg nk taw url blog tu PM (private massage) ye guna sms/ym/facebook.. tak nak dedah kat sini takut kena sabotaj org tertentu je.. ~saya masih fobia dgn mereka..smpai chatbox pn xberani nk letak kat sini.. :p


Antara tugasan contest tu kena buat TAG.. saya suka!!


So sbb soalan tag tu saya yg buat jadinya saya nk mula la kat sini gk. untuk kawan2 saya.. sape2 yg kena tag tu harap jwb la ye..

1. Berapa lama anda luangkan masa untuk ber'blog'ing dlm sehari?
-selama yg mungkin tgk kelapangan..

2. Berapa kerap anda shopping online?
-baru 1x.. tu pun 2 tahun yg lepas kot.. :p

3. Tujuan sebenar anda ber'blog'ing?
-dulu skdar kongsi cerita.. skg mcm nk try buat duit dgn blog..

4. Kali pertama anda pegang duit sendiri? (kerja ye, biasiswa/pinjaman x kira)
-lepas SPM..

5. Bila kali terakhir anda tukar handphone?
-2008.. hubby bagi

6. Perkataan yang anda selalu sebut sampai dah jadi trade mark anda la.
-"eleh" smpai nephew 2 tahun pun ikut.. huhu

7. Apakah masakan anda yang paling superb sehingga menjilat jari?
-hubby suka kobis masak lemak saya.. =)

8. Siapa orang pertama yang anda bercakap ari ini?
-mak

9. Apakah hadiah harijadi yg terbaik pernah anda bagi(anda perempuan)/terima(anda lelaki)?
-jam tangan kot!

10.Tag kawan2 anda yang tak join contest KBBC.
-dilla, hasdi, iza, nad, yani dan sape2 yg baca entry ni.. :)



ok!! enough for today.. nk FOCUS nih

Thursday, March 11, 2010

TO DO LIST!!!

Owh my GOD!!!

it's 8 months already.. plus 4days actly.. 52 days to go!!

YEAY!!!

Alhamdulillah.. smga segalanya selamat hingga akhirnya.. Amin..


rasanya byk bnda tak setel lg ni.. so ni ada check list ape yg kena buat.. hrp2 smpt la buat. dan sptutnya dah setel dah pun.. huhu.. pity me sbb mcm x ckup masa je. 'mcm bz sgt..' huhu

1. kemas bilik yg akan digunakan utk berpantang
2. mendobi sgala baju-bajan little precious
3. kemas brg little precious dlm bakul
4. pack brg mommy & little precious & sgala keperluan lain utk dbawa ke hospital


ada ape2 lg yg tercicir x.. actly dah x sabar nk bersua muka dgn bb.. nk tunggu bln May tu mcm lmbt je lg.. kalau tgh2 April pn ok ape.. xpe nti pujuk2 bb soh kuar awl sikit.. huhu

hubby sll tnya cmne la agknya rupe our little precious ni.. "msti la comei mcm mommy dia" "x..comei mcm daddy dia" masing2 tak nk kalah.. last2.. "msti ada ikut dua2.dah name pn ank kite berdua" "agree."

byk bnda bermain kat kepala otak ni sbnrnya. tp skg ni x menyempat je. hope by end of this week dpt settle kn keja yg lama terbengkalai n dpt blogging ape yg ada dlm kpla ni.. till then, adios..

Thursday, March 4, 2010

Ilah & Ejau





Owh.. bulatnya saye.. malu.. gmbr ni diambil pd 21/02/10 di Mid Valley.. a friend of mine ni namanya Ilah. dia dr Perak, dtg KL atas urusan projek master. so smpt la ktorg jumpa & tdo sama.. again. huhu.. Ahad mlm tu Ilah tumpang tdo umah fmly sy yg ibarat tongkang pecah ittew.. sori la ilah ye.. ape pn xde. tetamu mengejut.. huhu..


fyi, Ilah ni je la kwn yg ada ms sy stay kat UTM after degree.. dia la hrpn bngsa dan negara.. huhu.. tolong angkat brg ms nk pindah, kuar beli brg, boring2 ajak tgk movie ke.. thanks a lot dear.. our last met was on June last year. b4 ktorg masing2 berhijrah ikut hala tuju masing2.. pasni tak taw la bila lg leh ketemu..


ada funny story ms Ilah dok umah sy aritu.. Azief, my only nephew ~for the time being, leh syok lak kat Acik Ilah ni. lawak tol.. Acik Ilah pn mcm sgt teruja ngn Azief sbb dia petah n cepat pick up. ckp skali je dah ingt.. huhu.. tu la. jgn main2 ngn bdk zaman skrg.. salah ckp sikit kita yg susah.. hehe


ok la.. syok dpt jumpa blk wlaupun skejap je.. GOOD LUCK to u Ilah.. smga berjaya di dunia & akhirat. ada rzki kita ketemui lg..

Diari Seminggu Dengannya

A diary spjg seminggu my beloved hubby di KL.. agk pjg.. rasa2 kalau mls & boring tak yah baca la ye.. huhu


Day 1 (23/02/10, Tue)
Hubby smpai KLIA dr KK around 1230pm. Pastu beliau ke KL Central naik bus. Azim, Azief & me fetch beliau kat KL Central je. Dpt ole2 dr KKIA iaitu coklat Toblerone. kat KL Central B beli lg.. sy yg request. Ingtkan dia tak beli ms kat KKIA.. so byk la jd nye.. huhu.. tp tika entry ni ditype tinggal 1 bar je lg.. byknye mkn.. huhu


Day 2 (24/02/10, Wed)
Hubby ada meeting kat MINDEF the whole day.. so tak ke mana2 la..


Day 3 (25/02/10, Thu)
Hubby smbung meeting tp spruh ari je.. smpai umah pkl 2pm. pas siap2 ktorg kuar gi Mid Valley.. pengalaman lucu yg mengecewakan.. kalau cite kompem kena gelak.. huhu.. pttnya dr umah ke MV dlm 10-15 minutes, ktorg amik masa dlm 30-40 minutes.. ms blk mcm tu gk.. tp lg lama la.. ktorg smpai umah after 1hour meronda KL. Msti taw kn ape yg terjadi.. hehe.. ye.. kami SESAT.. sila gelak.. haha.. nk wt cmne.. both of us mmg tak biasa jln KL ni. Mcm saya ni namanye je dok KL, tp jrg kuar KL naik keta. Biasa naik LRT je. So mmg tak mahir la.. dah tu dua2 pn ada masalah penglihatan, so lbh menyukarkan lg la.. tp.. bak kata mak sy.. "bila lg nk belajar" kita kena bljar dr kesilapan. So lbh byk silap lbh byk bljar dan lbh bijak jdnya.. hehe.. ktorg gi MV smpt msuk Jusco je. Gpun mmg tu tujuannya, sbb ada Baby Fair & Member Card Sales (25/02-01/03). Byk gk shopping brg baby.. baju2 baby pn byk murah2 dan cantik2.. & thanks GOD sbb syaitan tak berjaya menggoda sy utk tmbah baju bb.. just beli ape yg takde lg je for baby n mommy.. daddy dpt ape ye?? Rs mcm tak dpt ape2 pn.. huhuhu.. ktorg shopping dr jam 4pm smpai 10pm.. dinner kat Popeyes.. it was our 1st time msuk restoran tu.. ktorg order shrimp and fish set.. not so bad la.. hubby ckp cole slaw ngn mashed potatoes situ lbh sdp dr kfc.. tp rasa mcm x nk msuk situ lg je pasni.. huhu


Day 4 (26/02/10, Fri)
Relax day.. ber’fb’.. gaming.. lama hubby tak mainkan CafĂ© World.. huhu.. hubby jd chef msk siakap tiga rasa.. ~ni betol2 kejadian.. bkn dlm fb taw.. so mak cuti msk ari ni.. sy ni kat umah fmly hubby pn tak msk, ni hubby kat umah fmly sy lak yg msk.. huhu


Day 5 (27/02/10, Sat)
Ktorg gi MV dgn akk n azief.. mula2 cari klinik nk scan bb.. tp pyh sgt so x jd la. Terus gi MV since ktorg takde hala tuju pn sbnrnya.. dpt la beli towel dan selimut bb.. pdhal dah beli da. Tp sbb sy berkenan dgn yg baru tu so hubby beli je la. Having Popeyes again for our lunch. Akk nk try ktorg msuk je la.. Ktorg tak mkn kat umah sbb mak msk smbal je.. hubby x leh mkn cili kering. biasanya kalau sy msk kat kk guna cili boh yg dah siap tu.. Kalau nk pedas ktorg tmbah cili padi je..perut hubby sensitive dgn cili kering. tp jgn ingt my hubby tak mkn pedas taw.. Cuma sprti dibtaw, beliau xleh cili kering.. mkn boleh tp nti memerut la hazab.. huhu.. cita psl Popeyes nih, hubby order nasi lak this time.. ermmm.. komen beliau.. “muak. mane ada org mkn nasi ngn kacang merah” tp sbb lapar hubby abiskan gk.. sy n akk order set ayam goreng je.. ktorg tak berlama-lama di MV sbb ms mkn tu leh lak azief muntah & baju kotor. So after mkn akk terus gi kat keta salin baju azief n tdokn azief. Sy n hubby smpt msuk Carefour je nk cari buah sikit. Pastu terus blk. Nk window shop lg sian akk tunggu lama lak dlm keta.. utk mkn mlm hubby msk lauk lain. Wt tmbh lauk je.. Tgu bini dia msk lmbt sgt.. huhu


Day 6 (28/02/10, Sun)
Mak & ayah blk kg awl pg sbb ada org kwin kt kg.. so arini saya hubby jd chef.. msk ayam percik versi kelantan.. dsbbkan hubby tak leh mkn cili kering so ktorg tak wt smbal.. pas mkn tgari ktorg kuar gi Masjid India.. naik LRT je ye.. jln2 je. Kata hubby nk mengimbas tmpt2 zmn bercinta dulu.. dgn sape dia bercinta kat KL dulu tu tak taw la.. huhu.. dpt la pow tudung ‘indon’ ~yg org skg suka pakai tu.. main sarung je.. satu RM5.. just utk emergency time nk terberanak nti sarung je.. n bila org dtg melawat pakai tu je. ~ mcm ada org nk dtg lawat je.. Xyah nk risau2 senget ke ape.. cehh.. ada ati nk cantik dlm pantang tu.. huhu.. pastu beli selipar sng nk gi sptal ke, kedai ke.. xyah la pakai kasut or sandle tu.. gi PERTAMA hubby beli casing hs baru.. msuk ni dah bape kali tukar casing dia.. birthday hs hubby ngn saya sama je. Dia dah byk kali tukar, sy ni maintain je tak tukar2 casing lg.. lihat la betapa cermatnye saye.. hehe.. pastu dr Pertama ktorg jln gi Petaling Street.. jauh tu.. ms tu dlm pkl6pm.. tak crowded sgt.. ok la jln kat PS time cmtu.. pas dpt ape yg hubby nk sy ajak blk.. penat dah kaki.. perut pn rs berat je kat bwh.. oo ye.. on da way dr Pertama nk ke PS ktorg singgah mkn kat gerai sblh Mydin.. ms mkn2 tu hubby ckp la "sakit kaki la" dan seperti biasa sy jwb "penat ke? ingtkan kuat sgt td" hehehe.. hubby sengih je..


Day 7 (01/03/10, Mon)
Pkl 10 ktorg bertolak dr umah ke KLIA.. flight B pkl 2 ptg tp sj je kuar awl.. msuk KLIA sat gi kedai coklat.. beli la Snickers 1 packet ada pack kecik2 tu.. laju gk abis coklat tu.. dah tu bkl adik ipar bg kek batik.. actly akk n saya yg request, pastu ijai beli kn bhn2 n awek dia wt kn.. huhu.. aduyai.. kuat tol mommy mkn coklat lately ni..


wahh.. berjela lak entry kali ni.. dah tu x dihidangkan ngn pencuci mata lak tu.. ktorg x snap pix pn spjg kuar. gpun takat gi mall je.. kalau jln2 tmpt best syok gk posing.. hehe..


Wednesday, March 3, 2010

1st Check Up @KL

Smlm saya gi check up utk pertama kali di KL.. gi Klinik DBKL, Pantai Dalam je. Appointment pkl 9am tp setel dlm 1130am.. gila lama.. lembab2 Pusat Perubatan Angkatan Tentera (PPAT) tu takde la smpai 1 jam pn.. may be sbb ramai kot. Tp tgk sistem dorg pn serabut je.. my next appointment adalah 2 minggu kemudian iaitu 16/03 pkl 10 am..


berat saya pd minggu ke 31 ni bertambah 5 kg dr last checked kat KK, dan menjadikan berat skrg sama mcm berat saya ms belajar kat Muar dulu.. huhuhu.. gila tembam dulu.. skg ni tembam bersebab.. so total gain weight dr b4 pregnant smpai skg adalah 8.5kgs.. huhu. Perut pn xbsr sgt. Rmai yg terkejut bila taw im pregy for almost 8 months.. hb sy pn naik.. tak la risau sgt. Tp stil kena keep amik pill.. nurse tu bg lg sgla vits. Ada org kata mkn vits nanti baby besar dan susah nk bersalin. Tp kalau tnya org2 klinik ni dorg kata vits tu tak effect tumbesaran baby pn.. vits tu utk kesihatan mommy je.. yg jenis baby besar tu kalau ada diabetes.. ntah la. Tak taw nk percaya mane.. amik takut baby bsr sgt.. tak amik takut baby x sihat lak.. so any idea?? Anyone??


Blk dr klinik smlm sy jln kaki je.. it took me 20 minutes je dr klinik ke umah. Ms gi azim anta tp pastu tunggu lama sgt dia blk, nk cari keja. So mls nk susahkan org dan abiskan duit naik cab, saya jln je la.. x lah jauh sgt pn. Huhu.. gpun org kata dah ujung2 ni elok jln byk as exercise spya sng bersalin. tp berpada2 la.. that’s why bila saya kuat jln bila kat KL ni hubby tak bising pn. Mak pn tak ckp ape.. hubby kata elok la jln2 tu aktif sikit.. kalau dok umah, tdo je baby pn mls.. huhu.. this weekend mcm tak de plan lg. So sape2 free leh la dating.. hehe


Related Posts with Thumbnails