Wednesday, December 29, 2010

Pendek Rezeki

Bila sebut pasal pendek rezeki apa yang terlintas dalam kepala korang?





Bila tengok gambar di atas apa yang biasa kita dengar? 'lelaki lebih rendah dari wanita, murah rezeki' betul ke statement tu? errmmmm.. rezeki ada di mana-mana yang penting usaha. rasanya statement tu wujud sebab tak nak pasangan tu kecil hati kot.. ye la orang confirm mengata punya! huhu.. lari topic sudah!!


Nak share pengalaman saya membeli-belah online last week.. perkataan biasa.. huhu


OK! saya ada jual benda alah ni.. ada la amik sepasang kat azhad.. tetiba dah lama, teringat nak pakaikan azhad, kaisah dan azief baju yang sama ni... tanya kat member yang supply baju tu memang sold out.. so, google punya google jumpa la few blog yang masih available. ada yang jual RM30/pc, beli 2 pun tak kurang so confirm la saya REJECT!!! huhu.. sebab saya dah tahu harga modal segala.. gila kedekut owner tu tak kasi kurang.. huhuhu


then ada la blog ni, saya sms on saturday pkl 2 lebih.. dia cakap nanti dia confirmkan.. fine! ku tunggu.. sampai ke malam takde feed back. so ku sms la balik.. dia cakap nanti dia confirmkan. pastu tanya kalau ada, saya nak ke?? of cos la nak kalau dah beria sms tanya kan.. hari ahad menjelma.. senyap sunyi je minah ni... saya sms lagi.. tapi dalam masa yang sama google lagi, kot-kot la dapat cari yang murah lagi... ntah macam mana jumpa lak satu blog ni yang GILER murah dia jual baju tu.. RM23/pc.. saya pun tak berani nak letak harga tu.. huhu.. saya pun apa lagi email la.. nak sms dia tak tinggal phone no lak.. tapi maklum la.. kalau beremail ni lambat la sikit..


tengah excited tunggu respond email, minah ni sms cakap barang dah ready dan suruh buat payment segala... masa tu isnin petang dalam pkl 1! saya senyap sunyi.. hati dah serba salah. sebab dah jumpa yang lagi murah! tapi memang tak sms minah ni. tengah berkira-kira lagi..


keesokan harinya, yakni selasa dalam pkl 2 gitu minah ni sms tanya, jadi ke tak beli baju tu.. ok! saya faham kalau sms tanya jadi ke tak ni. tapi ayat yang tak boleh tahan, "kalau tak jadi cakap je la. jangan MENYUSAHKAN ORANG"


wah... sedapnya bahasa ko!! terus la saya sms kata dia pendek rezeki. dari orang nak, terus tak jadi.. kalau ye pun tak boleh ke tanya elok-elok.. kalau ada kesulitan masa nak amik stock tu tak boleh ke cakap baik-baik so kita akan consider balik untuk amik dengan dia. sebab masa tu saya memang belum decide lagi.. lepas je dapat sms dari minah budiman tu terus la saya buat payment kat mamat blog lagi satu tu.. tak ke namanya pendek rezeki tu.. macam mana la dia berniaga kalau baran macam tu ek... saya ni berniaga gak.. selalu je orang cancel order.. siap dah tanya macam-macam, minta book itu ini.. at last cancel. tapi takde la nak maki hamun orang.. redha je la dah bukan rezeki kat situ....


sebelum ni saya amik barang ngn my sifu, selalu order dengan dia, selalu cancel jugak. tapi dia tak pernah cakap kasar pun. siap kitorg boleh sembang macam dah lama kenal padahal tak pernah jumpa pun.. akak tu memang mesra alam, sebab tu rezeki dia murah.. ni kalau dengan customer nak naik angin tak tentu fasal memang tolak rezeki la jawabnya...


ermmm.. minta-minta saya dijauhkan la dari sikap macam tu..


eh.. nak tahu ke baju apa yang saya beli untuk azief dan kaisah?? tunggu mama papa diorang upload dan tag. tak pun, tunggu bulan 3 nanti la kot.. tu pun kalau azhad masih muat pakai dia punya...


kalau korang ada pengalaman berurusan dengan kedai online yang hampeh macam ni boleh la share...


salam

ps: yeaY!! malaysia menang piala AFF.. jumaat ni cuti umum.. entah kenapa saya sangat excited padahal tiap-tiap hari pun saya cuti.. huhuhu

Friday, December 24, 2010

Makan Pencuci Muka

Hi..

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia~~~

Ada siapa-siapa pernah makan pencuci muka tak?? Kalau ada sila angkat keyboard.. eh tapi sekarang ni ramai dah takde keyboard sebab guna laptop. kalau macam tu sila angkat mouse!! eh silap-silap mouse pun tak guna.. ok! ok! kalau macam tu sila angkat laptop anda!! yang masih guna PC boleh la angkat CPU tu.. hehehe..



Tajuk di atas memang benar-benar kejadian yang berlaku pada saya petang tadi.. tak tipu punya! tak taw la macam mana boleh jadi. nak kata mamai, tak mungkin sebab berlaku pada PETANG hari. kalau pagi tu boleh la dimaafkan..






Begini ceritanya~ macam panglipulara daa..

Sebelum nak mandi petang tadi, saya refill sabun mandi.. lepas tu terus capai berus gigi nak gosok gigi. sebaik je berus gigi tu masuk mulut saya dah rasa semacam. dalam kepala hotak masa tu just fikir, 'tangan kena sabun mandi tadi tak cuci bersih kot' lepas tu terus la gosok gigi, then terfikir 'nape tak pedas ni'.. lepas tu tengok pencuci muka dah beralih tempat, maksudnya confirm!! saya dah letak pencuci muka kat berus gigi.. terus la cepat-cepat kumur dan amik ubat gigi gosok gigi balik. tapi kepedasan ubat gigi tu masih tak dapat atasi ketidaksedapan pencuci muka tu...



putihnya gigi lepas gosok dengan pencuci muka.. :P




Masa mandi lepas tu terus la berfikir.. nape boleh jadi macam tu? apa yang saya fikir sampai boleh tak perasan tangan capai pencuci muka bukan ubat gigi.. tapi tak ingat.. tapi memang saya tengah fikir sesuatu masa refill sabun mandi tu. mungkin terbawa-bawa tu yang khayal sekejap.. huhu..


Jangan tengah mandikan anak jadi macam tu sudah... hehe..

Korang ada cerita lebih kurang macam ni? dare to share?? share la dan jangan lupa backlink sini ye.. hehe.. daa..


Saturday, December 18, 2010

Dah Habis, Baru Perasan, Layan Perasaan

Akhirnya habis sudah rancangan realiti Mari Menari. pemenang pun dah tahu. as expected.. saya tak la selalu tengok rancangan ni. kadang-kadang je. tapi dah boleh agak sebab pasangan Raziff ni memang best.. consistent every week. pencabar mereka pasangan Ariz, not so bad tapi diorang akhir-akhir semakin menyerlah.



mari menari




Alhamdulillah dan tahniah.. i'm happy for them. menang apartment bernilai RM350 ribu dan percutian ke Bali. tambahan baru 6 bulan kahwin. memang rezeki pengantin baru. semoga tak menambah bilangan pasangan realiti show yang bercerai..diorang ni kerja biasa-biasa je.. siapa sangka, kan? kita yang laki bini kerja gaji ribu riban pun takde aset rumah dan gi berjalan overseas lagi.. huhu... mengata diri sendiri..



lisa surihani



inilah rupa pengacara rancangan ni.. melalui rancangan ni la baru saya perasan yang lisa surihani ni pelat 'R'.. kalau berlakon tak perasan pun.. huhuhu.. but dia sangat chantek.. dan tak kayu pun. kalau tengok cerita i'm not single rasa macam nak nangis je tengok kekayuan dia.. apa-apa pun lisa tetap ayu. semoga sentiasa bersih dari gosip liar..



eh... tetiba feel like mengimbas kenangan lama... hehehe...





once in a lifetime.. gambar ulang tayang ke?? who cares???


Menunaikan Hajat!!!

Apa yang ada dalam kelapa hotak korang bila sebut pasal 'menunaikan hajat'??


ok.. nak story sikit pasal kami anak beranak. of course la kan! takkan nak cerita pasal mak bedah lak.. ~tiada kena mengena dengan yang hidup atau mati.. huhu



Last Monday ~owh.. sekarang amatlah jarang nak jumpa entry 'pagi tadi' or 'baru balik dari...' kami menunaikan hajat yang lama tertangguh, since raya aidilfitri lagi.. see.. ni dah masuk tahun baru hijrah pun!!


Petang after lunch hour kami gi bank. YA! menunaikan hajat di bank, bukan 'bank' tu lah!! kitorang gi Maybank buat buku account Azhad. before that 2x gagal. 1st masa kat KL Central before terbang ke KK after raya, beria nak buat buku bawa mykid je rupanya kena ada surat beranak. pulang dengan kehampaan!! 2nd time kat KK ni.. masa sampai tu almost 4pm, depa offline 430pm, so tak sempat. kecewa lagi... dan kali ke-3 ni Alhamdulillah berjaya juga buat buku simpanan Azhad. banyak juga duit dia, duit newborn + duit raya. kalau tak simpan takut habis kena pinjam je. dah tu lupa berapa banyak dipinjam. huhuhu...



menunggu urusan settle sempat main dalam bank tu.. huhu



Lepas settled urusan di bank, kitorang cari makan.. kebelakangan ni saya berhajat nak makan western je.. chicken chop!! RINDU chicken chop cafe Kolej 9.. ~lantak la kalau budak UTM cakap tak sedap.. pada saya worth it la dengan harga dan rasanya.. huhuhu.. disebabkan kitorg tak tahu kat mana gerai/restoran western kat KK ni ~disebabkan jarang makan kat luar kitorg gi Secret Recipe je.. it was my treat.. haruslah mention sebab saya jarang belanja hubby.. hehe



hubby punya.. lobster apa ntah..



saya punya.. chicken cordon bleu with chocolate milkshake. dan 7up hubby



eh... azhad makan juga. kek tiramisu..



Hajat terakhir.. unexpected!!!


Lepas kitorg makan, actually hubby dah habis makan, tinggal dia nak habiskan saya punya je.. hubby yang tengah dukung riba azhad cakap 'panas. adik kencing ye' merujuk kepada paha dia rasa panas, time tu azhad duduk atas peha dia.. hubby pun baringkan azhad atas seat sebelah dia, biar azhad menunaikan hajat dia yang kecil dan besar, mungkin. belum sempat hubby habiskan makanan saya, saya minta hubby hulurkan azhad. sian lak baring gitu. sekali time sambut azhad tu saya perasan something belakang azhad..


ALAMAK!!!


memang confirm azhad menunaikan hajat sampai bocor!! tengok kat seluar hubby habis kena uk uk azhad. terus hubby gi cuci.. sambil tu saya pegang azhad. tapi memang tak riba dia takut kotor seluar lak. just letak dia atas sofa je.. dan yang paling BEST, baju spare azhad pun kotor! boleh lak hari tu keluar tak ingat bawa kain napkin azhad, so guna baju spare tu untuk cover dia. dalam SR tu sejuk.. so terpaksa la hubby gi beli baju baru dan tukarkan diaper dan baju azhad. saya? tunggu dan settlekan bil je.. tq hubby sebab sangat tak kisah uruskan azhad.. huhuhu ~memang biasanya kalau kat luar hubby yang tukarkan diaper azhad...



sempat posing sementara tunggu abi azhad beli baju.. huhu



tara.. pakai baju lain.. ni kitorg tengah tunggu abi azhad menunaikan hajat lak.. hehe



till then..

daaa


Saturday, December 11, 2010

Shopping Online - Part I

Entry kali ni bukan nak promote bisnes.. cuma macam terperasan sekarang ni banyak juga beli barang online.. terutamanya untuk si comel tu..


Latest sampai barang kat rumah adalah Sit me up cosy.. actually order dah lama, tapi standard la kalau barang pre-order shipping dari oversea take time juga. sebagai orang berniaga online, saya faham situasi penjual. takde la nak asak dengan macam-macam soalan walaupun sebenarnya tak sabar nak bagi azhad main..



azhad sangat excited. sepanjang duduk atas cosy ni dia gelak je..




actually cosy ni boleh apply 2 ways.. duduk as pic di atas, atau baring macam pic bawah ni..





harga? murah dari kat kedai/butik di mall.. dan susah nak jumpa actually.. before beli saya survey banyak tempat tapi takde.. lepas dah order baru jumpa.. tapi nasib baik la harga online lebih murah dalam RM20++.. bagi Semenanjung Malaysia RM160, Sabah dan Sarawak RM170.. dah termasuk kos penghantaran ni... murah kan... eh.. siapa-siapa nak order boleh la pergi SINI..
tarikh pre-order memang dah tutup, tapi ada beberapa pieces lagi yang masih available..



Masa pregnant dulu saya ada beberapa benda yang nak buat sangat. salah satunya dah terlaksana iaitu buat kek coklat.. yang lagi satu tu, sampai sekarang ni tak buat-buat lagi... takde masa, dan confirm takde bakat.. huhu...






hat yang azhad pakai tu saya tempah dengan member hubby, online.. pernah cerita pasal ni kat SINI.. nak tunggu saya buat? zaman bila la boleh siap... huhuhu..




tudung yang saya pakai masa hari raya ke-2 tahun ni pun beli online.. nak cari tudung crown gitu kat kedai memang tak taw kat mana ada kat KK ni. sudahnya beli online je. dah la beberapa hari je lagi nak raya masa order tu. nasib baik sempat. dan nasib baik matching dengan baju walau hakikatnya warna dalam website tu dengan yang dapat lain. faktor pencahayaan.. saya faham!!



As mentioned dalam entry INI saya ada beli beberapa barang before raya, iaitu tudung dan pillow storybook.. nak tahu macam mana rupanya pillow storybook??



azief belek pillow storybook CARS



ni azhad punya. abg azief pinjam je.. one thing yang saya suka dengan azief ni, dia takkan rebut barang orang. certain budak kan bila suka sesuatu dia nak juga walaupun orang lain punya. tapi azief tak macam tu. dia tahu mana dia punya, mana orang lain punya.. harap-harap azhad pun macam tu.. oo ye.. kalau ada siapa-siapa nak order ni boleh la tengok koleksi yang ada di
Page JOS.. tapi please order dengan JOS.. sebab kalau komen kat page tak boleh nak detect.. harga RM42 je.. lom masuk postage lagi.. hehe..



Last but not least, nak tahu tak apa barang pertama yang saya beli secara online?


recall punya recall baru ingat saya ada beli sesuatu pada tahun 2007, melalui forum CARI.. lepas tu cek mesej kat CARI, takde pulak inbox. tengok kat post baru ada.. kalau tak memang tak ingat langsung apa nama dia..


Sabun Old Master


nak tahu apa kegunaannya?? google la sendiri.. malu lak.. huhu...


k la.. cukup buat masa ni.. ada lagi tu.. nanti sambung ye.. tu yang ada 'part' tu.. nak cari gambar dan amik gambar.. baru syok. ada bukti gitu... ehh... ada yang nak tahu ke, kalau beli online ni harus la guna duit saya.. sebab saya yang nak beli. kalau hubby berkenan dan nak beli, dia la yang bayar.. macam tu konsep kitorang.. hehe..


daaa

Assalamualaikum

Friday, December 10, 2010

Percubaan Pertama Yang GAGAL

"Ape la adik ni"


That was my first sentence, showed that im frustrated. Nak buat macam mana. dah azhad tak selesa. redha dalam keterpaksaan dan kerugian RM18.. huhuhu



Setelah hampir setahun, dapat juga saya masuk panggung.. hubby, tak sampai setahun kot sebab dia ada tengok wayang masa saya di KL while dia di KK.. hari ini dalam sejarah ~merujuk kepada hari berkenaan la.. kami duduk dalam panggung 15minit SAHAJA... mesti boleh agak kenapa kan...







inilah dia budak yang nak tidur masa dalam panggung.. puas nyusu pun dia tak boleh tidur. bising.. kaki siap sepak-sepak lagi.. dah macam tu tahu la dia nak tidur tapi tak boleh. sudahnya kami pasrah.. keluar panggung ketika cerita baru start..



nak tahu kitorg tengok cerita apa??



tara.. ngankung..
ngangkung


adakah korang rasa kitorg tak patut tengok cerita tu?? or tak patut bawa azhad tengok wayang pun... huhu..

a friend of mine bawa baby dia berusia 4 bulan selamba je, tapi tengok Rapunzel la.. before that dia penah gak bawa baby masuk panggung masa baby dia umur 3 bulan.. oohhh azhadku, betul-betul buat ummi frust..



tak pe la. nak buat macam mane. tak de rezeki nak tengok wayang.. lagi pun 2 bulan lagi confirm Astro mainkan cerita tu kat tv.. ~ini ayat sedapkan hati namanya.. huhu



walaupun tak dapat tengok cerita tu sampai habis, posing tetap posing. bukti azhad dah masuk panggung.. haha...




Thursday, December 9, 2010

Aktiviti Tahun Baru 1432H..

Assalamualaikum..


Diam tak diam dah 3 muharam 1432H.. belum terlambat kot nak ucap selamat tahun baru hijrah.. semoga tahun ni memberi 1000 makna dalam hidup kita.. semoga hari-hari mendatang akan lebih baik dan cemerlanga dari hari-hari yang telah berlalu.. semoga Allah murahkan rezeki kita semua. semoga doa, hajat dan cita-cita kita semua tercapai.. Amin..


Apa korang buat cuti awal muharam hari tu?? Hari tu kitorang gi Zoo di Lok Kawi.. tapi kat situ tulis Lok Kawi Wildlife Park. hajatnya nak gi air terjun moyok, tapi tak jadi sebab gang yang plan tu department lain, so segan la pulak.. pastu macam nak gi kota belud, stuff hubby ajak gi mancing tapi tak jadi gak.. sudahnya kitorang gi Zoo... kalau ikotkan saya tak nak gi situ sebab Azhad kecil lagi, bukan tau apa-apa.. baik gi mandi-mandi ke.. ~saya yang kemaruk nak mandi air terjun.. huhu.. tapi sebab orang nak bawak, i follow..


baca sendiri.. ;p
zoo lok kawi


dari TLDM KK ke Zoo tu makan masa 1jam 20 minit gak.. ini ikut kelajuan hubby 80-100 km/j ye.. ~hubby ku memang pemandu yang cermat.. tambahan lagi on the way tu hujan. walaupun tak lebat mana, tapi perjalanan agak terganggu juga.. masuk kena bayar RM10 seorang.. bagi adult la. baby azhad tak kena bayar.. kanak-kanak tak sure lak berapa ringgit..


Malas nak citer banyak-banyak. standard la kat zoo kan. ada harimau, orangutan, gajah, burung, musang, rusa,..... ermmm apa lagi eh???


actually kitorg tak habis pusing pun sebab hujan turun makin lebat.. walaupun masa sampai situ dah sedia hujan... dengan sepucuk erm apa kata imbuhan penjodoh bilangan untuk payung eh?? FAILED!! huhu.. bila hujan makin lebat kitorg naik tram je, kebetulan memang tram tu kutip amik orang sebab hujan. kalau ikotkan kena bayar RM2 seorang..



Azhad, abi dan gajahs..



nak share pengalaman tengok gajah.. hehe... ada 2 ekor gajah menari time tu. yang sekor menari sendiri kat belakang.. yang lagi sekor tu boleh pulak datang depan (dekat dengan pagar) dan menari.. saja nak menunjuk.. huhu.. yang paling tak boleh blah.. ada 2 ekor gajah yang lain tunjuk cara kencing... perghhhh... deras!! macam paip bocor.. bukan air paip. tapi air paip bocor.. siap keluar ketulan (berak) lagi.. yuckss!!! no picture ye.. huhu



Kami.. gambar amik sendiri. nak suruh orang segan lak setakat guna handphone je.. huhu



Apa yang azhad buat sepanjang di Zoo tu?? mulut dia asyik mamah tali carrier je.. dah tu bila panggil tunjuk haiwan kat situ dia tak tengok pun. buat derk je.. biasala baru 7 bulan mana tahu apa-apa sangat. tunggu dapat kaki dan mulut nanti.. memang penat mulut nak menjawab soalan dia.. huhu..



last but not least.. ummi yang syok sendiri..


till then.. daaa..

Monday, December 6, 2010

7 bulan Azhad Bersama Kami..

Assalamualaikum..


Hari ni Azhad genap 7 bulan.. alhamdulillah.. syukur di atas kesihatan yang baik yang Allah berikan pada Azhad dan kami sekeluarga... bulan ni takde check up, tunggu bulan ke-9 baru ada check up balik. tapi ummi tetap akan timbang dan ukur Azhad. bila? di mana? tu kena tunggu la. tengok macam mana perkembangan azhad nanti..


Sekarang ni azhad dah ada banyak perangai baru. yang paling best, azhad dah reti bila orang marah. mula buat muka cebik dia. tapi dengan abi dia je azhad takut.. abi baru panggil nama, dan beliakkan mata sikit dia dah cebik dan nangis. tapi dengan ummi, siap kena babab slow-slow ~takut ada yg report kes dera lak kang...pun dia boleh gelak lagi..


kalau boring-boring dia buat muncung.. kira boleh gantung hanger jugak la.. aikk.. nak kalahkan abang azief ke yang?? no no no ye.. ummi tak suka.. tak comeii... hehehe


sekarang ni boleh angkat bontot bila meniarap. tapi tak kerap. kalau dia dah penat dan boring meniarap baru angkat bontot.. huhu







bab makan.. errmmm.. awal-awal hari tu memang dia suka makan. buat bubur or nestum memang habis la.. lately ni azhad macam tak nak makan. susah sangat nak habis. dah kurangkan portion pun susah habis gak. lagi-lagi makan malam.. sibuk la time makan nak tengok tv.. tapi yang bagusnya bila leka tengok tv mulut dia senang nak buka time kita suap. kalau time makan nak main tu yang sakit hati dibuatnya.. hehe.. sabar je la..


oo ya... time makan tu sibuk nak amik sudu sampai tumpah-tumpah dibuatnya.. bila buat-buat suapkan kuih kat mulut dia, bukan nganga mulut. tapi sibuk nak amik kuih tu. nak makan sendiri gamaknya.. azhad oo azhad..


ermm.. apa lagi ya? errmmm.. azhad sekarang kalau naik walker dah pandai tuju.. kalau kita panggil dah pandai datang.. dulu suka duduk tepi dinding, main cakar-cakar.. dalam keta selalu cakar-cakar gitu ngilu ummi dibuatnya.. dapur pun dah pandai masuk. tapi takat muka pintu je la. bahaya bagi masuk dapur, dengan lantai tak berapa nak bersih, alat-alat tajam dan panas lagi..


ermm.. anything else??? tu je la kot. semoga anak ummi dan abi ni membesar dengan sihat dan menjadi insan berguna.. we love u darl.. muaxxx

Friday, December 3, 2010

Contest: My Bling Moment : Breastfeeding

Assalamualaikum..


Setelah sekian lama tak join contest, kali ni nak join contest berkaitan breastfeed.. harus la joinkan sebab saya kan full bf Azhad.. hehe..


Contest kali ni anjuran MySuperKids dan Bling Buubies, diadakan sempena pelancaran blog Susu Sihat dan sebagai promosi bf di public..


gambar yang dipertaruhkan ni diambil ketika bf azhad dalam fitting room di Parkson.. ni je la gambar bf azhad yang ada pun. masuk fitting room bukan sebab malu, tapi sebab time tu kitorg dalam Parkson dan azhad dah ngamuk, nak tak nak cari la tempat terdekat dan yang kitorg jumpa fitting room. so layankan je.. sambil-sambil tu ummi azhad snap pic.. dok depan cermin kan harus la syok sendiri jap.. hehe






Syukur Alhamdulillah kerana dapat juga saya susukan Azhad sehingga umurnya 6 bulan walaupun bermacam bunyi dan kata-kata yang menyakitkan telinga dan boleh mematahkan semangat saya. pekakkan telinga dan cekalkan hati adalah petua saya dapat bertahan untuk terus breastfeed azhad. kini azhad dah nak masuk 7 bulan, sudah mula makan bubur tapi susu saya tetap jadi kegemarannya. insyaAllah saya akan terus susukan azhad sehingga umurnya 2 tahun kerana susu ibu adalah yang terbaik. selain mendapat khasiat, dapat eratkan hubungan ibu dan anak, juga dapat jimat duit walaupun tak boleh kaya. hehe. rugi rasanya apabila surirumah tidak mennggunakan kelebihan duduk dirumah dengan menyusukan anak. tambahan, bila breastfeed tak perlu bawa beg banyak apabila keluar berjalan. kini menyusukan anak lebih mudah kerana dah ada baju untuk breastfeed, dan shopping mall juga banyak yang sudah sediakan bilik untuk menyusu. susu ibu adalah kelebihan wanita dan anugerah Allah yang tak tertanding, jadi manfaatkannya sebaiknya.. :)


mudah-mudahan ada lah rezeki saya.. Amin..

Related Posts with Thumbnails