Saturday, September 24, 2011

Hadiah dari Filipina

Weee~~~


Seronok. Hari ni hubby pulang bawa hadiah. Eh! Tapi bukan dari beliau! Admiral Philippine yang bagi. Hubby cakap "awak bukan buat kerja dapat hadiah" Ayat orang jeles. Then saya reply la, "2 malam awak kerja malam orang penat jaga azhad. Dah la dia meragam" Hehehe


Actually bermula 20 hb hingga hari ni ( 24 hb) hubby di tugaskan untuk membawa deligasi askar dari Filipina. Habis dipusing satu KL. Tempat yang tak pernah pergi pun dapat pergi. Best la kan. Nak harap pergi sendiri bila ntah. Tapi hubby dok mengeluh penat. Lagipun diluar bidang kerja dia. Alaa.. Sesekali enjoy la. Next time kalau nak pergi jalan dah tahu. Huhuhuhu

Tapi tak nak komen lebih-lebih kerja orang. Kena batang hidung sendiri baru tahu!


Jom tengok apa yang saya dapat!


It's a box!




Bukan music box. Just an empty box. Macam tahu je saya memang sedang berangan nak cari box untuk simpan barang kemas yang tak seberapa itu..






Yeay! Semua dah tidur dalam bilik baru. Semoga lepas ni takde la bersepah lagi!



Jom tengok apa untuk hubby!



It's a box too! Siap ada nama lagi




Mula-mula hubby nak simpan je dalam almari kaca dia. Pastu saya ambil dan goncang. Ada bunyi. Saya suruh buka dulu mana tahu ada badge tulis Filipina ke, sebab Admiral tu cakap hadiah tu dr Filipina, tempat lain tak jumpa. So hubby pun menurut perintah je la..



Jeng! Jeng! Jeng!






Sekali curut daaa... Hubby dah la tak hisap rokok. So kena la sedekah kepada yang memerlukan. Daripada lemau macam tu je. Huhuhu. Kotaknya boleh la disimpan dalam almari kesayangan itu. Hehe



Sedang kami sibuk belek hadiah ada seorang budak sibuk mencelah. Eh Azhad takde hadiah. Tapi abi belikan coklat Toblerone masa gi airport hantar deligasi Filipina tadi. Eh! Tapi tu share taw. Bukan Azhad punya sorang. Budak kecik tak boleh makan coklat banyak nanti gigi rosak!



Ps: Tahniah buat Hasdilazira kerana selamat melahirkan Aimy Qairina pada Rabu lepas. InsyaAllah ko balik PJ nanti kami melawat k. Selamat berpantang..

Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, September 13, 2011

Salam Syawal 1432


Lambat sungguh nak update pasal raya, kan.. Busy mengalahkan menteri. Hehehe. Tak de la bz sangat, cuma tak sempat nak spend time depan laptop lama-lama. Anak bujang terchenta asyik nak berkepit!



Owwhhh. . Tahun ni xde gambar raya! Almaklumlah, raya rumah mentua, malu lak nak posing lebih-lebih padahal tuan rumah semua tak excited pun nak bergambar. Huhuhu. Jadinya snap gambar anak bujang nan sorang itu je. Tapi tak dapat banyak pun sebab anak bujang itu sibuk bermain..






Takde gambar bersampin dan bersongkok sebab tak sempat. TENSEN i!!! Hehehe


Itu adalah kali ke-2 saya beraya di sana. Raya kat sana, as usual. Hanya menziarah orang atasan, iaitu tok ayah (ayah kepada MIL), kakak MIL dan abang FIL. Lepas tu duduk rumah tunggu adik2 MIL datang. Adik la kena datang rumah kakak kan. Tak kan kakak nak cari adik lak. BANYAK CANTIK! ~Kalau memang cantik tak pe. Hehehe. Petang kami melepak rumah SIL. Baru senang hati nak bagi Azhad main, sebab kalau kat rumah MIL tu ada tangga, sibuk la anak bujang tu main panjat, turun. Dua kali jatuh tangga, hari awal sampai dan hari sebelum balik. Padan muka! Orang tak bagi main nak main jugak. Huhuhu. Apa punya mak la kan. hehe..


Hari raya ke-2 tak kemana pun. Malam je melepaskan hajat makan di Pantai Cahaya Bulan.. Thanks hubby melayan kerenah binimu ini. Itu pun bersebab, kalau tak mungkin dia malas nak layan. Hehehehe


Hari raya ke-3 kami gerak balik KL. Tak balik Melaka pun sebab hari raya ke-4 semua nak balik KL dah. Jumaat petang tu baru kitorang beraya rumah mak di Pantai Dalam..


Selepas seminggu lebih berehat, weekend lepas baru kami beraya. Sabtu kami 3 kereta pergi rumah sedara ayah di Puchong, Sg Buloh dan Tj Malim. Jauh berjalan tapi seronok sebab dapat berkumpul ramai-ramai. Ahad beraya rumah kawan satu course, iza. Lama tak jumpa. Last jumpa masa anak dia 6 bulan. Sekarang dah nak masuk 3 tahun pun anak bujangnya.. Cepat betul masa berlalu..


Ermm.. Itu je laporan raya buat masa ni. Kalau ada aktiviti beraya lagi nanti ku update. Kalau ada pic baru best nak story kn..


Dikesempatan ini ku susun sepuluh jari memohon kemaafan andai ada yang tersinggung dengan kata-kata atau penaipan dalam blog ku.. Sesungguhnya yang baik itu dari Allah. Yang kurang itu dari diri sendiri..


See ya!!


Published with Blogger-droid v1.7.4

Related Posts with Thumbnails