Monday, October 31, 2011

Short Trip Ke Lumut

Salam


Last thursday (27 Oct 2011) saya dan azhad follow hubby gi Lumut. hubby ada meeting on Friday. Saja nak berjalan. Bila lagi kan. hehe.. tapi tak de lah berjalan sangat sebab cuaca tak menentu. bila dok dalam bilik panas je. tengah siap-siap hujan membasahi bumi lak.. so hajat di hati nak ke Pangkor mengimbau kenangan masa awal-awal kahwin dulu terpaksalah di lupakan..




lena diulit mimpi


nak bangun bukan main payah gara-gara susah nak tidur. kitorang sampai khamis malam dalam pukul 11pm. azhad dah tidur masa dalam kereta. so bila masuk hotel tu dia fresh lagi. nak main je. sampai mengamuk abi dia tensen tak boleh tidur sebab ada meeting keesokan harinya.. malam kedua Alhamdulillah senang tidur.



Pagi Sabtu kitorang sempat pergi Teluk Batik. Saja nak bagi Azhad main laut walaupun kenyataannya ummi Azhad yang lebih-lebih, as usual. huhuhu..



"Abi. tak nak.. takut la" sambil kuat peluk abi..


"Yeay.. bestnya.. tak nak balik lagi" bila bawa naik marah lak..


"Bestnya main air ngn pasir ni.. kat rumah tak boleh!"




Actually masa mandi laut tu mood Azhad tak ok.. diam je. tak de gelak-gelak or membebel.. Sampai la time lunch dengan my best friend, Ilah yang kerja kat Mimet Lumut. Azhad tak nak duduk dalam baby chair. makan nasi pun kurang. mengamuk je.. tahu la tu ada yang tak kena. lepas makan, kitorang terus gerak balik KL.. tak sampai 10 minit dalam kereta Azhad dah tidur.. huhuhu.. ngantuk sangat la tu. mana taknya pukul 9am dah di kejutkan. selalunya dia akan bangun sendiri tak kira la pukul berapa pun. huhu


ok la. insyaAllah ada masa ada lah entry baru.. tak menyempat betul sekarang ni. baru seorang. dah 2 nanti macam mana la gamaknya.. huhuhu


AdioS!!


Tuesday, October 25, 2011

Sama Tak Serupa

Hello mommies!


Sama tak?


Hehehe.. Kebetulan pulak! Ni gambar masa sepupu kawin awal bulan aritu. Lagi gambar nanti-nanti lah. Just selingan je ni. Tujuan utama nak show off cerita sikit pasal hasil meniaga 2 bulan ni yang telah dihabiskan dalam masa beberapa minit je. Huhuhu~~




Alhamdulillah, selepas bayar apa yang patut, bagi pada siapa yang patut, duit dalam kedua-dua account ku masih banyak. tapi tak la sebanyak orang gaji tetap tu kn. tengok dekat fb pulak, harga benda ni tengah jatuh, jadi terus lah pagi khamis (20 oct 2011) tu saya sms en suami cakap nak beli benda ni. dia pun ok je.



Dulu orang buka akaun ASB, saya sibuk buka gak. tapi yang keluar lagi banyak dari masuk. lagipun bunga tak banyak. lambat nak kaya. hahaha..


Sekarang musim orang beli benda ni lak. insyaAllah tak kan ada kerugian. sebab dari zaman dulu pun harganya naik je.. boleh agak apa tak?? jom tengok!









itulah jongkong emas. jongkong la sangat.. gold bar lah! dua ketul yang sama, tapi nilai belian tak sama.. satu saya punya, satu en suami punya. en suami beli dah lama.. sebelum raya lagi. time tu harga 10g RM1731.. kalau tak silap. saya punya rm1826 untuk 10gram. 10g je yg termampu beli. insyaAllah ada rezeki nak tambah lagi. tapi ada target lain lak lepas ni..


dulu masa nak kahwin, tahun 2008, RM90 boleh dapat sebentuk cincin belah rotan. sekarang ni takde RM200 jangan mimpi.. so memang terbukti value emas ni makin tinggi..


owh.. ini bukan niat nak menunjuk ye. just untuk catatan sendiri. well, sekarang kan orang guna blog as diary. nak pakai buku ni leceh. masuk tahun baru kena buang. kalau tak semak samun rumah. huhuhu.. walaupun hartaku bukan lah rumah bernilai separuh juta, bukan juga kereta import buatan korea.. tapi at least, dengan duduk di rumah, membesarkan anak yang semakin 'baik' ada juga hasilnya.. bak kata orang,


"berapa banyak yang kamu dapat tak penting, yang penting berapa banyak yang kamu simpan"


owhhh.. ada yang berbunyi ke, "orang dah lama beli, dia baru nak beli"

better late than never kan.. hehehe


nak di jadikan cerita, keesokan harinya, jumaat, kami pergi ambil stock. boleh pula time kitorang pergi tu stock baru banyak masuk. naik rambang mata.. habis juga la duit hampir sama jumlahnya dengan beli emas.. berulang kali cakap kat en suami, "nasib baik dah beli emas. kalau tak, tak nampak untung ke mana, modal ke mana.." dan nasib baik jugak lah kereta kecik je.. dah penuh barang. kalau tak harus lah gigih pinjam bank bergerak.. kekekeke



daa~~


Friday, October 21, 2011

Pulut Mangga

Salam


Ni dinner ku semalam.





Setelah dengar beberapa minggu orang tu cakap pasal makanan ni, akhirnya dapat gak merasa. First time dengar dan makan. Sedap!


Walaupun orang cakap pulut boleh menyebabkan angin bagi ibu mengandung dan baby, tapi saya dan azhad tetap belasah. Alhamdulillah takde apa masalah..


Next time boleh buat sendiri. Tak susah pun tapi bergantung pada tahap kesibukan atau kemalasan.. Hehe.


Daa~~
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, October 16, 2011

Tickers Baru.. Hehehe~~

Fuhh!!


Lama tak berupdate blog ni!
Cuba tengok tikers kat atas ni.
apa yang korang nampak?


Kitorang dah kahwin 3tahun lebih.. lagi?
Azhad dah 1 tahun 5 bulan.
tapi dah 2bulan tak update cerita pasal azhad..
lagi? cuba tengok lagi sekali!

Adik Azhad is on the way
i am 16 weeks and 2 days pregnant..
YEAY!!
ini betul-betul bukan olok-olok taw..
so apa lagi?

ucapkan tahniah!
doakan semoga semuanya selamat hingga akhirnya
semoga this time baby girl pulak!

nanti-nanti cerita pasal azhad dan ummi in 1st trimester
daa~~~


ps: jom join giveaway di Ummi Nayli Collections

Related Posts with Thumbnails