Wednesday, September 9, 2009

Sendiri Lagi

Pkl 5.30 ptg td telah selamat KD Pahang dilepaskan tali dr jeti.. belayar la mksudnye tu.. huhu


tn yusairi dan rakan2 akn belayar lebih kurang seminggu lebih gk la. dorg dijangka smpai KK blk 18hb pg.. smpt la nk beli brg utk raya 18 dgn 19hb tu...


so smgu ni kena la berbuka sorg.. mkn pn ala kadar je la kot. agak2 rajin br masak..



ermm.. dah mula merinduinya...

Tuesday, September 1, 2009

Kerja.. Puasa...


Arini B start keja setelah bercuti lebih kurang 2 minggu.. lama dok berkepit rs xnk bg je B gi keje.. huhu..


ktorg msih tak smbuh spenuhnya lg.. B batuk2 dan sy msih selsema dan batuk2. puasa2 ni pyh sikit kalau demam sbb mkn ubat time buka dgn sahur je. tekak kering lg senang batuk.. hrp2 cpt la smbuh. seksa batuk ni. mcm nk tercabut tekak..


cerita pasal puasa ni kn.. Ramadhan kali ni adalah kali ke-2 ktorg smbut bersama.. tp pertama kali la ktorg dpt puasa bersama.. last year dpt puasa sama pn bape ari je. tp tak feel sgt sbb dok hotel so sahur dan berbuka beli je..


tahun ni br ada pengalaman sahur dan berbuka kat umah. berbuka biasanya msk nasi dan sahur nti panaskan aje lauk2 yg ada. tak larat nk bangun pg msk baru..


dulu2 dgn fmly sndri biasa sahur je mkn nasi. berbuka mkn kuih ke, mee ke... skg berbuka dgn sahur mkn nasi.. kalau berbuka mkn selain nasi nti mlm nk kena msk utk sahur lak. so wt satu keja je.. nasi tu utk berbuka dan sahur.. senang..


abis la... org puasa leh kurus.. ni puasa mkin gemuk lak nti.. huhu

Related Posts with Thumbnails