Saturday, September 24, 2011

Hadiah dari Filipina

Weee~~~


Seronok. Hari ni hubby pulang bawa hadiah. Eh! Tapi bukan dari beliau! Admiral Philippine yang bagi. Hubby cakap "awak bukan buat kerja dapat hadiah" Ayat orang jeles. Then saya reply la, "2 malam awak kerja malam orang penat jaga azhad. Dah la dia meragam" Hehehe


Actually bermula 20 hb hingga hari ni ( 24 hb) hubby di tugaskan untuk membawa deligasi askar dari Filipina. Habis dipusing satu KL. Tempat yang tak pernah pergi pun dapat pergi. Best la kan. Nak harap pergi sendiri bila ntah. Tapi hubby dok mengeluh penat. Lagipun diluar bidang kerja dia. Alaa.. Sesekali enjoy la. Next time kalau nak pergi jalan dah tahu. Huhuhuhu

Tapi tak nak komen lebih-lebih kerja orang. Kena batang hidung sendiri baru tahu!


Jom tengok apa yang saya dapat!


It's a box!




Bukan music box. Just an empty box. Macam tahu je saya memang sedang berangan nak cari box untuk simpan barang kemas yang tak seberapa itu..






Yeay! Semua dah tidur dalam bilik baru. Semoga lepas ni takde la bersepah lagi!



Jom tengok apa untuk hubby!



It's a box too! Siap ada nama lagi




Mula-mula hubby nak simpan je dalam almari kaca dia. Pastu saya ambil dan goncang. Ada bunyi. Saya suruh buka dulu mana tahu ada badge tulis Filipina ke, sebab Admiral tu cakap hadiah tu dr Filipina, tempat lain tak jumpa. So hubby pun menurut perintah je la..



Jeng! Jeng! Jeng!






Sekali curut daaa... Hubby dah la tak hisap rokok. So kena la sedekah kepada yang memerlukan. Daripada lemau macam tu je. Huhuhu. Kotaknya boleh la disimpan dalam almari kesayangan itu. Hehe



Sedang kami sibuk belek hadiah ada seorang budak sibuk mencelah. Eh Azhad takde hadiah. Tapi abi belikan coklat Toblerone masa gi airport hantar deligasi Filipina tadi. Eh! Tapi tu share taw. Bukan Azhad punya sorang. Budak kecik tak boleh makan coklat banyak nanti gigi rosak!



Ps: Tahniah buat Hasdilazira kerana selamat melahirkan Aimy Qairina pada Rabu lepas. InsyaAllah ko balik PJ nanti kami melawat k. Selamat berpantang..

Published with Blogger-droid v1.7.4

4 comments:

Ira said...

Best la dpt hadiah.. Hehe..
Pandai je ko bdk kecik xleh mkn coklat bnyk2. Ko yg nk coklat dia kan?? Hehe..

Terima kasih. Nnt aku da blk pj, aku g tau.

liza said...

hehe.. budak kecik yg malas gosok gigi tak boleh makan coklat banyak. nanti rongak, tak hensem.. hehe...

ok. roger2 ye tak sabar nak jumpe aimy..

wan nurul hezrina said...

wwaah curut?lawa kotaknya=)

liza said...

tu la pasal. siap ada nama lagi. tak boleh nak pindah hak milik. kekeke

Related Posts with Thumbnails