Tuesday, September 13, 2011

Salam Syawal 1432


Lambat sungguh nak update pasal raya, kan.. Busy mengalahkan menteri. Hehehe. Tak de la bz sangat, cuma tak sempat nak spend time depan laptop lama-lama. Anak bujang terchenta asyik nak berkepit!



Owwhhh. . Tahun ni xde gambar raya! Almaklumlah, raya rumah mentua, malu lak nak posing lebih-lebih padahal tuan rumah semua tak excited pun nak bergambar. Huhuhu. Jadinya snap gambar anak bujang nan sorang itu je. Tapi tak dapat banyak pun sebab anak bujang itu sibuk bermain..






Takde gambar bersampin dan bersongkok sebab tak sempat. TENSEN i!!! Hehehe


Itu adalah kali ke-2 saya beraya di sana. Raya kat sana, as usual. Hanya menziarah orang atasan, iaitu tok ayah (ayah kepada MIL), kakak MIL dan abang FIL. Lepas tu duduk rumah tunggu adik2 MIL datang. Adik la kena datang rumah kakak kan. Tak kan kakak nak cari adik lak. BANYAK CANTIK! ~Kalau memang cantik tak pe. Hehehe. Petang kami melepak rumah SIL. Baru senang hati nak bagi Azhad main, sebab kalau kat rumah MIL tu ada tangga, sibuk la anak bujang tu main panjat, turun. Dua kali jatuh tangga, hari awal sampai dan hari sebelum balik. Padan muka! Orang tak bagi main nak main jugak. Huhuhu. Apa punya mak la kan. hehe..


Hari raya ke-2 tak kemana pun. Malam je melepaskan hajat makan di Pantai Cahaya Bulan.. Thanks hubby melayan kerenah binimu ini. Itu pun bersebab, kalau tak mungkin dia malas nak layan. Hehehehe


Hari raya ke-3 kami gerak balik KL. Tak balik Melaka pun sebab hari raya ke-4 semua nak balik KL dah. Jumaat petang tu baru kitorang beraya rumah mak di Pantai Dalam..


Selepas seminggu lebih berehat, weekend lepas baru kami beraya. Sabtu kami 3 kereta pergi rumah sedara ayah di Puchong, Sg Buloh dan Tj Malim. Jauh berjalan tapi seronok sebab dapat berkumpul ramai-ramai. Ahad beraya rumah kawan satu course, iza. Lama tak jumpa. Last jumpa masa anak dia 6 bulan. Sekarang dah nak masuk 3 tahun pun anak bujangnya.. Cepat betul masa berlalu..


Ermm.. Itu je laporan raya buat masa ni. Kalau ada aktiviti beraya lagi nanti ku update. Kalau ada pic baru best nak story kn..


Dikesempatan ini ku susun sepuluh jari memohon kemaafan andai ada yang tersinggung dengan kata-kata atau penaipan dalam blog ku.. Sesungguhnya yang baik itu dari Allah. Yang kurang itu dari diri sendiri..


See ya!!


Published with Blogger-droid v1.7.4

2 comments:

@naAzli said...

raye sane memang macam tu..raye je samada kite berjalan gi rumah sedara2 atasan mak bapak kite atau pun kite melepak je kat umah tunggu orang datang.Kalo johor meriah jugak (sangat la meriah tu...), sebab 3 hari 3 malam.hehe..;p

liza said...

Kalau umah laki ko tu mcm over sgt lak. Kalau melaka jalan umah sedara sehari suntuk. Kasi habis belah mak ayah je. Kalau x sempat smbung hari ke2. To seronok jumpa sedara. Bila lagi nak jumpe kn. Hehe

Related Posts with Thumbnails