Tuesday, October 25, 2011

Sama Tak Serupa

Hello mommies!


Sama tak?


Hehehe.. Kebetulan pulak! Ni gambar masa sepupu kawin awal bulan aritu. Lagi gambar nanti-nanti lah. Just selingan je ni. Tujuan utama nak show off cerita sikit pasal hasil meniaga 2 bulan ni yang telah dihabiskan dalam masa beberapa minit je. Huhuhu~~




Alhamdulillah, selepas bayar apa yang patut, bagi pada siapa yang patut, duit dalam kedua-dua account ku masih banyak. tapi tak la sebanyak orang gaji tetap tu kn. tengok dekat fb pulak, harga benda ni tengah jatuh, jadi terus lah pagi khamis (20 oct 2011) tu saya sms en suami cakap nak beli benda ni. dia pun ok je.



Dulu orang buka akaun ASB, saya sibuk buka gak. tapi yang keluar lagi banyak dari masuk. lagipun bunga tak banyak. lambat nak kaya. hahaha..


Sekarang musim orang beli benda ni lak. insyaAllah tak kan ada kerugian. sebab dari zaman dulu pun harganya naik je.. boleh agak apa tak?? jom tengok!









itulah jongkong emas. jongkong la sangat.. gold bar lah! dua ketul yang sama, tapi nilai belian tak sama.. satu saya punya, satu en suami punya. en suami beli dah lama.. sebelum raya lagi. time tu harga 10g RM1731.. kalau tak silap. saya punya rm1826 untuk 10gram. 10g je yg termampu beli. insyaAllah ada rezeki nak tambah lagi. tapi ada target lain lak lepas ni..


dulu masa nak kahwin, tahun 2008, RM90 boleh dapat sebentuk cincin belah rotan. sekarang ni takde RM200 jangan mimpi.. so memang terbukti value emas ni makin tinggi..


owh.. ini bukan niat nak menunjuk ye. just untuk catatan sendiri. well, sekarang kan orang guna blog as diary. nak pakai buku ni leceh. masuk tahun baru kena buang. kalau tak semak samun rumah. huhuhu.. walaupun hartaku bukan lah rumah bernilai separuh juta, bukan juga kereta import buatan korea.. tapi at least, dengan duduk di rumah, membesarkan anak yang semakin 'baik' ada juga hasilnya.. bak kata orang,


"berapa banyak yang kamu dapat tak penting, yang penting berapa banyak yang kamu simpan"


owhhh.. ada yang berbunyi ke, "orang dah lama beli, dia baru nak beli"

better late than never kan.. hehehe


nak di jadikan cerita, keesokan harinya, jumaat, kami pergi ambil stock. boleh pula time kitorang pergi tu stock baru banyak masuk. naik rambang mata.. habis juga la duit hampir sama jumlahnya dengan beli emas.. berulang kali cakap kat en suami, "nasib baik dah beli emas. kalau tak, tak nampak untung ke mana, modal ke mana.." dan nasib baik jugak lah kereta kecik je.. dah penuh barang. kalau tak harus lah gigih pinjam bank bergerak.. kekekeke



daa~~


2 comments:

@naAzli said...

macam menarik nih..tapi nak kene kumpul rm dulu la nampaknya...hehehe

liza said...

hehe.. pelaburan yg tak merugikan.. kumpul jgn tak kumpul :)

Related Posts with Thumbnails