Wednesday, April 4, 2012

MANMY II

Assalamualaikum


Nak announce nama baby boy baru yang comel tu. Walaupun rakan-rakan Fb dah lama tahu..


Masih MANMY macam Azhad juga.. A je yang beza, lain semua sama..


Muhammad Arsyad Nayli b. Mohd Yusairi


ni dia dua orang yang terlibat!





Arsyad bermaksud sangat bijak. insyaAllah. jadi silalah panggil dia dengan penuh, 'arsyad' no short form ye. Sebenarnya kami ada beberapa pilihan nama yang lain walaupun nama ni macam lebih digemari. Tapi, masa awal mengandung saya cakap kat hubby, "kita select beberapa nama, tulis atas kertas then suruh Azhad pilih". Hubby setuju je. Nanti kalau ada no 3 Arsyad pula pilih.. So seminggu sebelum bersalin tu kami pun buat lah sesi undi ni. Jeng jeng jeng. Azhad ambil kertas bertulis "ARSYAD" Memang dah tertulis nama baby ni Arsyad. So tanpa ragu-ragu, hari ke-3 (khamis) hubby terus pergi daftar..


Nayli bermaksud pencapaianku. Tapi kenapa both ada Nayli? Hehehe. Ada maksud tersirat disebaliknya. Nama Anak Yusairi LIza. Teet.. Kami nak cari satu nama kira macam nama family la buat anak-anak. Nak main combine ni macam tak best lak kalau takde maksud. Cari punya cari ntah macam mana boleh jumpa nama ni. Maka kami pun bersetuju, tak kisah la nama ni girly sikit. Ala.. ramai je nama yang berlawanan jantina tapi berjaya. Yang penting, dah bagi nama anak elok-elok, panggil la nama tu kan. Kata-kata ibu bapa ni kn doa.. Dan inilah sebabnya nama onlineshop saya Ummi Nayli Collections. Takde la sesiapa nak dengki, iri hati..


Banyak benda difikirkan tu!





Pandai alas tangan sendiri. huhu..




C ya!


Published with Blogger-droid v1.7.4

2 comments:

MissRhana said...

comel bb arsyad ni :)

liza said...

thanks auntie :D

Related Posts with Thumbnails