Tuesday, November 26, 2013

Family Day KD Amin 2013

Cerita pasal Family Day KD Amin (kapal hubby bertugas) pada 16 Nov 2013 yang lalu..


Event buat dekat Lumut, so on thursday tu en hubby halfday and pulang ke KL.. Jumaat tengahari kami gerak ke Lumut.. Tak tidur di hotel biasa. Kami sewa hotel luar biasa lain. Tapi Azhad sibuk cakap nak tidur hotel. Bila lalu depan hotel biasa tu dia cakap nak tidur sini.. Haha.. Adakah apa yang dia faham tidur hotel tu kena tidur hotel yang kami selalu sewa. Hotel lain bukan hotel. Ataupun sebab hotel yang baru kami sewa tu tak best. Tak de feel macam hotel.. Hehehe.. Ada-ada je Azhad Nayli ni...


Lepas check in, kami cari makan di Tesco Manjung. Hajat nak ke waterworld Marina tapi dah lewat, macam tak berbaloi je.. So kami isi perut je dulu.. Lepas makan, layan anak2 main. Macam la dekat KL takde benda-benda ni kan. Tapi dah diorang sibuk nak main, layankan je la.. Lepas tu terus balik.. Malam tu layan Tv je.. Nak keluar pun malas..





Esoknya, yakni hari event kami bersiap dan pergi ke Restoran Dayang Teluk Batik seawal 830am. Tunggu CO kapal dalam 915am baru beliau tiba. Lepas tu baru makan dan banyak games untuk anak-anak dan pasangan suami isteri, juga cabutan bertuah. Semua diselang-selikan.. Kami tak join apa-apa pun sebab anak-anak kecil lagi. Kang kami join siapa nak jaga anak-anak. Anak-anak pun tak join apa-apa mainan sebab tak faham apa lagi.. Tapi Azhad ada juga la excited nak join main isi air dalam botol guna span. Bila dah bagi span dia bukan masukkan air dalam botol, tapi duk celup-celup baldi orang lain, pastu lari. Malu.. Hehehe.. Bila main tiup belon sampai pecah pun dia nak join. Orang bagi la belon, dia tiup tapi tak kembang-kembang pun belonnya.. Lastly rebut sebanyak mana gula.. Dia rebut tapi bila abi suruh amik banyak-banyak dia cakap, "abang nak 1 je". Sudahnya bapak dia yang kutip gula-gula letak kat tangan dia.. Azhad ooo Azhad..


Tapi sambil-sambil orang main game tu, ada beberapa anak-anak orang lain termasuk anak kami yang belum layak main sukaneka tu buat mainan sendiri.. Diorang main pasir masuk dalam bekas.. Dah pakai handsome bergaya main pasir lak.. Adik siap duduk lagi. Orang panggil buat tak dengar je..





Cabutan bertuah, semua orang dapat.. Tapi ikut la tuah dapat yang nilainya berapa.. Kami dapat Thermos Pot brand Elba je.. Ok la tu.. Memang ada plan nak beli something like that yang memudahkan nak buat air, tak payah nak tunggu air masak if orang bertandang ke rumah.. Macam la ada orang nak datang. Huhu





First price adalah TV berapa inci ntah. Grand price kereta mainan kanak-kanak yg boleh naik tu.. Macam yang Ummi Nayli Collections ada jual tu.. Ada yang sanggup tukar grand price dia dengan kereta tu tau sebab anak dok merengek nak. Lagipun Tv semua orang dah ada.. Hehehehe



Ok la.. Sampai sini je dulu. Ada kelapangan menaip lagi.. Wassalam..


2 comments:

Ipa Gojos said...

ouittt ko pon ada b;og eh...mana butang follow ko ni??...x jumpa plak...

liza said...

follow jgn x follow.. add dlm list dkt side bar tu jgk.. hehe

Related Posts with Thumbnails