Wednesday, December 14, 2011

Shopping @ Pureen Sales!

Assalamualikum


Entry tertunda. Nak share pasal aktiviti shopping last week iaitu pada 4 Dis. Actually hari tu banyak tempat buat clearance sales. Kiko, pureen, Sogo etc. Mula-mula saya dapat info sales Kiko. Terus teruja nak pergi. Kalau tak de apa-apa untuk dibeli pun at least boleh cuci mata sikit. Last minute dapat tahu Pureen pun ada buat clearance sales. Terus niat dipesongkan. Sebab rasanya kalau Kiko tu macam tak banyak pilihan berbanding Pureen. Lagipun sales Pureen kat PJ je, Kiko kat Puchong, jauh sikit..



Kami sampai sana dalam pukul 3 pm. Memang tengah ramai. Tapi barang banyak lagi. Masa sampai tu hubby turun dulu. Saya tunggu Azhad yang baru tidur. Tak sampai hati nak kejut. Lepas 30 minit baru saya dan Azhad turun. Masa tu hubby berada di area pakaian. Rupanya hubby dah siap beli barang-barang lain. Ada sabun mandi Azhad, pampers baby, baby wipes dan tak lupa juga pampers ummi. Kekeke.. Beli sekali harung dah alang-alang kan..


Kat bahagian pakaian tu ada baju serendah RM1, tapi bukan 1 set la. Baju lain, seluar lain. Kena pandai pilih sebab ada yang takde size, koyak dan kotor.









Pyjama serendah RM12/set. Memang murah! Pilihan tak banyak untuk baby boy. Kalau baby girl banyak juga. Tapi kena pandai pilih la. Macam saya tak sempat nak memilih sangat sebab sibuk kejar Azhad, hubby lak pegang barang yang dah dibayar. Nak simpan dalam kereta, parking jauh lak! Tapi salute la kat hubby sebab berjaya gak sambar baju yang cute!





Inilah hasil shopping kami. Baju Azhad dan baby seorang 4 pasang. Ummi punya barang untuk lepas bersalin nanti. Habis almost RM300 juga tapi dapat banyak barang. Memang rasa berbaloi pergi.


Owh.. Ada tak yang tertanya-tanya kenapa saya tak ambil je baju yang saya jual untuk anak sendiri? Jawapannya, sebab kalau saya ambil barang jualan, hubby macam liat nak bayar balik. Sebabnya konon baju tu saya yang belikan. Kalau beli kat kedai macam tu memang confirm la guna duit beliau. Huhuhu. Kedekut betulkan saya. Hehe


Sehingga bertemu lagi!

Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, December 12, 2011

Digital Studio Contest! Please VOTE for Me!!!

Salam

Dah lama tak join contest.. kali ni nak join contest 'like' lak.. Harap kawan-kawan semua sudi like gambar yang saya pertaruhkan.





Caranya mudah je


FISRT STEP : Like DIGITAL Studio's Page at https://www.facebook.com/dgtalstudio

SECOND STEP : Like my picture!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=328524400494290&set=a.314468815233182.93209.112590772087655&type=3&theater


Please vote for my pic. siapa2 nak exchange vote boleh comment bawah pic ni..


Thank You In Advance

Saturday, December 10, 2011

Air Asia OH Air Asia!!!

Assalamualaikum


Stress!! Tension! Tapi yang lebih tepat SEDIH!!!


Semalam sekelip mata je habiskan RM150+ kat Air Asia.. memula dah YEAY!! Siap dah berangan macam-macam lagi. Tak lama lepas tu teringat something, then check balik!!


OMG!!!


Memang confirm akan BURN lah tiket tu. ARGHHH!!!


Sebabnya, saya dah berjaya tempah tiket ke Langkawi pada 24 Oct - 26 Oct 2012. RM150+ untuk 3 orang. baby dalam perut tak masuk lagi, dah lahir nanti baru beli lain.. kira murah la tu kan. tapi MALANGnya apabila 26 Oct itu merupakan HARI RAYA HAJI!!!! Tension i!! Dah la next year turn balik Kelantan. Kalau balik kg i harus la i dont mind since raya haji kitorang biasa-biasa je. lagipun dekat, nak balik kg tu anytime.. So berendam la air mata ni. Eh! Takde la berendam pun, mengalir sikit je. Dah la kepingin sangat nak ke Langkawi, dah dapat tiket boleh lak clash macam tu.


Suatu ketika dulu..



Sedih! Fikir punya fikir memang takde jalan keluar. Kalau call Air Asia tak kan dia nak layan punya! Redha dalam keterpaksaan je la. Pengajaran! Lain kali check calendar dulu. Memang dah check tapi check time cuti sekolah je. Tak nak time cuti sekolah, confirm penuh. Tak teringat langsung pasal raya haji..


Nasi dah jadi bubur. Bagi mengubati kekecewaan ini akan ku pujuk hubby ku untuk ke Cameron on the way back dari Kelantan nanti. Huhu..


Kalau raya haji tak jadi or di lewatkan/awalkan sikit tak boleh ke??? Huhuhuhu


Ok la. Chow chin chow dulu..


Related Posts with Thumbnails