Wednesday, September 12, 2012

Terlaksana Sudah!

Ok!



Awal tahun dulu i ada tulis pasal azam tahun ni. Actually yang ni bukan azam, tapi lebih kepada niat.



Alhamdulillah. Hasil penat lelah seorang pemegang master yang duduk di rumah - tidak bekerja - hanya menjaga anak - mengusahakan perniagaan dari rumah, dapat la i berikan ini kepada ibu bapa.







Yang baju orange tu bulan 3 lepas dah bagi. Ni tempat yang dia baring tu. Juga kabinet tv.



Awal puasa lepas kami balik kampung, tengahari keluar pergi survey barang. Mula-mula macam nak surprise kan parents, tapi at the end bawa mak pilih sendiri. Biar puas hati. Tapi maaf lah budget tak banyak. Tapi dapat lah 2 barang percuma 1. 3 barang la jadinya.



"eleh, orang lain siap belikan mak bapa rumah tak kecoh pun!" kalau ada yang berbunyi la, kan.



Alhamdulillah parents i dah ada rumah sendiri, walaupun rumah teres je tapi sudah habis bayar. Buat apa rumah besar tapi masih berhutang pada usia emas, kan! InsyaAllah di masa akan datang i akan terus berbakti kepada ibu bapa. Setelah beberapa tahun habis belajar baru sekarang nak menyumbang. Almaklum, habis deg terus buat master. Belum habis master gatal nak menikah. Dah menikah, ikut suami dan jadi housewife. Alhamdulillah nampak juga hasilnya. Biarlah apa orang cakap atas keputusan yang i buat. Yang penting, all this while suami la yang sentiasa menyokong. Biar bersama susah dan senang. Walaupun i selalu nak senang je. Kekeke


Till then..



Published with Blogger-droid v2.0.8

2 comments:

Ira said...

Alhamdulillah... itu pun da sgt menggembirakan mak ayah da tu.. biarkan apa org nak kata.. kita memberi ikut kemampuan..
x semestinya ada degree or master kene keje makan gaji.. :) abaikan je ckp2 org..

liza said...

Ye betul. Sampai bila nak makan gaji kan.. Kerja sendiri lebih flexible

Related Posts with Thumbnails