Friday, November 16, 2012

Mengidam Pulak!

Assalamualaikum


Bersawangnya rumah mayaku sebagaimana rumah realitiku. Wakaka. Lama sungguh tidak menaip. Sebulan lebih. Hidupku sama seperti dulu. Cuma progress anak-anak yang baru nampak perubahannya.. Ini akan dicoret lain kali yang tidak tahu entah bila masanya~~


Ok. Berbalik pada tajuk. Betul! Saya mengidam! Masa pregnant boys tak pernah mengidam macam ni. Tapi kali ni, tidur termimpi-mimpi. Buat kerja pun terbayang-bayang. Nak buat sendiri tak sempat dan tak tahu rasa sebenar macam mana sebab belum pernah rasa. Akhirnya setelah dua hari mencari, ketemu jua. Alhamdulillah rezeki kami anak beranak.



Azhad makan seketul dan 3 suku je dah burp


Apakah yg diidamkan?


Durian crepe


So yummy.. Thanks to ana sebab rekmen. Mula-mula google dah buka dah blog Izah Daut ni. Tapi macam mahal lak RM10 utk 3 ketul. So abaikan dulu. Pastu Ana ada reply kat status FB UNC, rekmen sis izah ni, so i follow je la. Kebetulan dia tinggal area Ampang dan boleh COD di Petronas Tesco Ampang tempat kami berulang alik. Tesco Ampang tu kan rumah kedua Azhad. So lagi la senang..


Dapat je terus ngap. Sebab time tu kitorang sedang kelaparan. Apa lagi.. Saya order 2 packs. Jadinya seorang 2 ketul. Tapi abi azhad dapat seketul je sebab masa tunggu abi beli makanan azhad makan ketulan terakhir, walaupun bahagian dia tak habis dimakan. Mak dia terliur je tengok. Yang geramnya, makan sikit je, tumpah kat baju lebih. Tapi masa makan seketul pertama tu tak tumpah langsung. Laparla katakan..


Hubby suka. Siap cakap nanti family dia nak datang bulan 12 boleh order lagi, bagi diorang rasa. Kat Kelantan mungkin susah nak dapat. Memandai je. Ntah-ntah kat sana lagi ramai jual. Huhuhu


Kalau sesiapa nak rasa or order boleh la order ngn izah ni. Atau try buat sendiri. Pergi blog dia ada resipi. Inshaa Allah ada masa nak try juga. Tapi tak tahu bila..


Setakat ini je buat kali ni. Sehingga bertemu lagi. Nak umum good news nanti. Hehehe~


Published with Blogger-droid v2.0.8

5 comments:

@naAzli said...

Sape x kenal izah daut kan..Blogger Muffin yg glamor tu..bestnye ko dapat rase Durian crepe die..Owh...kebetulan la..i pun publish entry pasal Durian crepe gak...OhhhhSemmmmm sangat kan...

DiLLaiLa said...

masa pregnant boys tak pernah mengidam?but kali ni mengidam?jeng jeng jengggg betol ke liza??kalau betol Alhamdulillah! murah rezeki ko liza..suke aku..

liza said...

Hahaha

liza said...

Ana, ye ke glamor. Xpernah dgr pun.huhu. Jujurnya i. Hehe..

Ira said...

gegirl plak ke kali ni? hehe..ape la good news tu ye?

Related Posts with Thumbnails