Thursday, January 3, 2013

Permulaan Tahun Baru Yg Best

Alhamduillah

Dah masuk tahun 2013. Happy new year friends! Walaupun sudah masuk hari ketiga pun. Tapi adakah korang memang happy tiap kali masuk tahun baru? Haruslah tak, kan. Lagi-lagi bg mereka yg lahir tahun ada 3 belakangnya macam 1983, 1993 etc sebab dah tukar angka depan tu. Ye. Saya la tu. Tahun ni sudah masuk 3series. Tapi nasib lah tujuh bulan lg. Huhuhu


Alhamdulillah, saya alami permulaan 2013 yang sangat baik. Pada 0010am 01012013, saya diumukan untuk mendapat grand prize dalam contest yang supplier anjurkan. Bukan contest apa pun, tapi as reward kepada reseller dia, dan saya adalah penyumbang tertinggi bagi 2012. Mana tak tinggi, buka kedai je berpuluh k habis kat dia.. Huhuhu


Dan ini lah dia hadiahnya..






Android 10inc. China brand je. Ada aku kesah? Asalkan free. Kalau beli pun rm1k kot ni.. nanti gi tesco check hrga. Hehehe. Di saat samsung galaxy tab ku bermasaah, laptop hubby screen rosak, 2 laptop sony vaio baru beli slow tak sama macam spec, blackberry yang asyik hang je, kehadiran new gadget ini sangat lah dihargai.



Zillion thanks to supplier and team. Thanks for ur support and very good service. Diorang siap hantar bunga lagi, ok! Sempena opening kedai. Terkejut I, ingat laki I mimpi apa tetiba beli bunga. Wakaka 








Memang sangat terharu. Tapi biasalah, dapat kat budak baju biru tu dan adiknya, kejap je la bunga tu dok situ. Lagi 2, 3 hari boleh masuk tong sampah sebab hancur dikerjakan mereka. Lagipun tu bunga hidup, nanti kering takkan nak display kan..



Ok. Azam tahun ni?
1. Boleh bayar segala hutang kereta + sewa kedai + ptptn + bg parents + saving = smart planing to gain more $$$$$
2. Masak setiap hari walaupun masakan tak sesedap hubby = time management between housework and kids
3. Boleh drive sendiri, lesen dah dapat 5 tahuh lepas tapi gagal memberanikan diri utk drive sendiri
4. Menjadi hamba Allah yang pandai bersyukur dan ada masa utk kumpul harta akhirat juga



Ok la. Undur diri dulu. In shaa Allah bertemu lg. Byk dalam kepala otak ni tapi masa memang jeles dengan I.



Till then!!


4 comments:

Ira said...

Wah.. dpt hadiah. ala x kisah la brand apa pn.
Best jgk kalau dpt bunga dr suami kan. :)
Semoga azam baru tercapai..
Amin..

Ibu Diyana said...

happy new year ijau.. bestnye dpt tab free.. nak jugakk!! huhu..

liza said...

Hasdi, konvo je la dpt bunga dr hubby. Lepas tu xde maknanya. Hehehe

Af, paw la hubby ko. Hehehe

A D I A said...

happy new year adik ijau :) lamanya tak singgah ni, tau2 dah tambah c'collection'. congrats ya dapat baby arsyad walaupun dah 9 bulan dia ye:)

yeah tablet yg liza dapat tu anak buah kita pun ada. mak dia belikan sebab setiap kali main ipad sure rosak, kena repair every 2-3 months. last2 beli yg gitu je.

Related Posts with Thumbnails