Thursday, December 27, 2012

Alhamdulillah.. UNC Shop.. Kini Di Buka..

Assalamualaikum


Nak umumkan berita best..



OK!! Rasanya kekawan yang ada personal FB dah tahu. Customer Ummi Nayli Collections pun dah tahu kot.. Hehehe~







Alhamdulillah.. Akhirnya tercapai juga hajat kami. Actually, hubby target next year, 2013. Tapi Allah s.w.t telah permudahkan urusan kami.. Bulan November cuti deepavali (13 Nov) kami jumpa kedai ni.. Terus call agent dan bila beritahu harga sewa kedai, terus kami setuju. Sebab sangat murah dari kedai lain.. Area KL biasa almost RM2k walaupun tingkat atas. Tapi yang ni jauh lebih murah. Apa lagi. Terus letak deposit hari tu jugak.. Seminggu lebih selepas itu, iaitu pada Jumaat 22 Nov kami sign agreement di McD Kg Pandan. Agent tu yang tetapkan tempat. Tapi kami tak makan pun. Boikot. Huhu. Bila dah siap signboard ni baru perasan, "buruknya bangunan ni.."


alaa... takde pula gambar kedai sebelum diubahsuai.. Ada dalam handset BB tapi telah direndam oleh Azhad Nayli Isnin lepas. Sekarang dalam proses pengeringan, esok lusa baru try buka. hopefully masih boleh berfungsi.. Kalau tak terbanglah duit ku.. Aduyaiii




kaunter buatan sendiri.



tp bukan kami la yang buat. upah tukang ubahsuai kedai. buat kaunter sekali. memang jimat.. berbaloi. kalau ikut asal hubby nak upah contractor, bg quotation rm4k. saya cakap fikir dulu, kalau confirm kami bayar deposit esoknya. esoknya tu bila kitorang nak bayar deposit, dia cakap dia dah ada job lain lak.. frust juga la sebab kami nak siap cepat. so kami cari la tukang yang biasa renovate kedai dan umah mak.. rm1.5k saja sekali upah dan barang.. fuuhhhh.. sesungguhnya setiap yang terjadi ada hikmahnya. see.. jimat banyak kan.. material lain la, kalau guna contractor tu guna partition board, upah pekerja dia lagi,untung dia lagi. tu yang mahal. dengan tukang ni kitorang suruh guna playwood je. dah tu dia buat kerja seorang lak. so memang jimat. seminggu je siap.. boleh duit lain tu buat beli benda lain.. *senyum sampai telinga*



kedai ni yang asal memang masuk kosong macam tu.. kitorang tambah bilik, buat stor, kaunter n devider antara depan dan belakang.. tu pun masih nampak luas lagi kedai..



belakang offer bin tu stor buatan sendiri.. dlm offer bin ada pajamas and sets clothes.



budak yg sangat rajin 'kemas' kedai dan rumah



tengok wall warna pink dan ada sticker tu semua tambahan sendiri. mr hubby sedang berdiri di kaunter. belah kiri mr hubby tu devider pemisah depan dan ruang rehat sendiri..



pandangan kedai dari kaunter



pandangan dari cermin kedai..



toys for kids



baby clothes: jumpers and rompers



educational toys



baby products: carrier, cloth diaper, pillow blanket etc



books n breastfeed accessories



sudut bermain.. nayli punya buat display


banyak lagi barang yang tak sampai. pending di port.. waduhh... tapi memang betul la kata seorang seller ni.. kemas kedai sampai bila pun tak siap.. tiap minggu ada je stock masuk, so kena la kemas balik. pening kepala.. dengan anak-anak yang rajin membantu lagi.. nasib baik la ada mr hubby yang rajin.. tp minta gaji ok! kerja katanya.. tak pe.. tak de masalah. dah ada kedai semua kena kira.. nanti i bagi gaji hujung bulan. yang penting bak mai sini 10% bonus tu. janji nak bagi.. wakakaka



ok.. please.. siapa nak beli mainan murah tp berkualiti boleh datang kedai.. apa yang ada dalam facebook page UNC, itu lah yang ada di kedai.. eh.. tak juga. ada yang tak de berikutan fast selling, tak sempat update selalu. ada juga yang ada kat kedai takde dalam facebook  sebab tak sempat nak snap and upload.. pekerja sudah ada, tapi kena latih bagi pandai IT.. wah.. yang nak ajar tu macam pandai sangat.. adik ipar baru lepas spm je pun yg jadi pekerja.. dapat la dia duit buat bayar ambil lesen kereta. hehehe


ok.. jot down the address and contact no. mana la tahu tiba-tiba nak cari present untuk anak sendiri ke, anak sedara ke, anak kawan ke.. boleh datang kedai..

Ummi Nayli Collections
109-1st Floor, Jln Kg Pandan,
Taman Maluri
55100 K. Lumpur
sms/whatsapp 01333811136
daily open 11am-6pm (kalau lewat daripada tu boleh inform, nanti kami tunggu di kedai)

untuk online please view this website Facebook Ummi Nayli Collections. jangan lupa like ok!!!

till then

6 comments:

luvly_heart said...

TAHNIAH liza dan matyie!!

semoga bisnes sentiasa berjaya dan best!! ;)

alhamdulillah... :))

liza said...

Thanks. Jemput la singgah kedai. Hehe

Ira said...

Alhamdulillah...
Tahniah.. semoga berjaya & maju perniagaan kamu.. :)
InsyaAllah, ada masa & kelapangan, boleh la ke sini.

mama ila said...

Laaaa...Ummi Nayli Collection ker?? hihihi..da lama add kat FB..baru tahu empunyer blog nie Ummi Nayli Collection..tahniah.. =)

@naAzli said...

Tahniah ejau!!! kalo ade customer cari barang compem aku cari dgn UNC ni.hehe..Murah sgt lagi kat sini dari tempt lain. kan kan..hehe

selamat berkedai. Good start for new year 2013.. Enjoy!!

liza said...

Most welcome all. Jemput dtg kedai for best price. Hehe

Related Posts with Thumbnails