Friday, June 7, 2013

Arsyad ooo Arsyad

Malam tadi 6jun Arsyad jatuh lagi. Kali ni panjat laci dalam bilik. Main sorang je pun. Time tu abang tengok tv. Ummi tengah online dalam bilik yang sama. Bila dia jatuh dan menangis ummi buat tak kisah. Siapa suruh memanjat. Biasa kalau jatuh dan nangis sekejap je. Tapi dalam tak peduli tu tengok juga la kat arsyad yang tengah nangis tu. Sekali tengok berjujuran darah mengalir membasahi baju. Luka dekat kening belah kiri pulak. Sebelum ni kena belah kanan tapi tak pernah story lg. Hidung pun keluar darah juga. Terus dukung dia bawa cuci luka dan sapu minyak but but. Tampal plaster. Nasib baik ada lagi plaster tapi tu yang terakhir. Hari ni kena pergi beli stock plaster la nampaknya. Lepas tu dia diam tapi tangan sibuk nak buka plaster. Lepas kejadian tu dia still main lagi tapi macam slow je. Mungkin penat dan mengantuk.




Muka masam lepas tragedi



Dalam masa 4 hari dua kali berlaku peristiwa berdarah kepada Arsyad. Di kala hanya ummi di rumah. Haruslah panik! Bila duduk sendiri semua barang-barang penting kena lengkap macam first aid tu.. Kalau tak memang bertambah kelam kabut la. Mana nak pujuk anak yang sedang menangis, nak cari ubat lagi. Azhad seperti biasa la bila nampak adik berdarah, dia yang nak nangis dan sibuk cakap "adik sakit" berulang-ulang.






Arsyad ooo arsyad. Jangan lah lasak sangat. Muka dah comel tapi penuh parut dan lebam sana sini. Tu tak pe lagi. Ni terhantuk sana sini tak tahu dalaman tu macam mana. Semoga Allah hindari anak-anakku dari perkara buruk.



Published with Blogger-droid v2.0.8

No comments:

Related Posts with Thumbnails