Sunday, May 18, 2014

Azhad Nayli Is $, eh 4!

Assalamualaikum..


6 Mei 2014 genaplah usia Muhammad Azhad Nayli B Mohd Yusairi yg ke 4 tahun. Syukur alhamdulillah dipanjangkan usianya, diberi kesihatan yg baik.. Semoga Azhad Nayli akan membesar menjadi insan berguna kepada agama, dipanjangkan usia yg barakah.





4 tahun... Macam-macam dia dah pandai, walaupun anak orang lain ketika usia macam ni mungkin dah lebih advance.. Tapi kami tak nak push sangat. Biar dia membesar ikut flow yang sepatutnya, naturally..


Bab diaper-free di malam hari, finally saya surrender.. Selepas sebulan lebih. Bila en suami balik, dia kesian tengok anak nangis-nangsi tengah malam bila kejutkan utk kencing. Bila cerita dekat mak, mak cakap biarlah pakai diapers dulu.. These are the reasons. No moral support. Tambah lagi Azhad bila setiap kali kejut untuk kencing akan nangis, bikin mak HOT temper di tengah malam. Dari ko tak naik angin, jadi berangin je. Kalau bab basuh mattress waterproof protector, kain batik, cadar etc apa adahal.. So, pakaikan je diaper bila dia tidur, tak kira siang atau malam.


Anakku ni dah besar.. Dulu minat Barney, lepas tu Upin Ipin, Thomas.. Dan sekarang kegemarannya adalah Ultraman.. Normal budak umur 4tahun minat Ultraman ni walaupun ganas. Kalau tak dapat Ultraman, Power Rangers atau Ryukendo pun boleh. Asalkan yg lawan-lawan dan bukan kartun.. Ok.. tak macam budak lain suka tengok kartun.. 617 kami hanya akan buka bila dah takde cerita dekat channel lain tapi ada Ryukendo.. Tapi bila dah pandai layan 611 ni dia dah kenal Hagemaru, Maruko, Strawberi & Karipap, Elly & Epit..


Antara koleksi Ultraman Azhad..


Baju Ultraman pertama dia.. Pandai request nak baju Ultraman.. Nasib jumpa..


Lagi baju ultraman.. Anak minta 1 je.. Bapak selagi jumpa, dibelikannya..


Kesian anak2ku birthday semua takde buat birthday party bagai. Selalunya pergi makan2 je. Tapi tahun ni tak pun. Mak belikan mini kek fevret Azhad je.. Order hari birthday dia, tapi akak yg biasa tu tak dapat hantar, keesokan harinya baru dia hantar. Pastu ingatkan bapak balik nak bawa kami pergi makan2, tapi dia diam je.. Sibuk siapkan rumah dekat BS tu, so mak diamkan je la.. Insyaa Allah nanti akan buat birthday party juga tapi tunggu umur yg dia boleh ingat, sbb mcm skrg ni 4 tahun dia ingt ke? Mcm membazir je, anak tak tau apa2 mak yg beria.. Tapi apa2 pun ikut pendapat dan pendapatan masing2 la kan..


Ermm.. apa lagi eh.. Tu je kot dulu buat masa ni.. Apa2 pun.. Syukur Alhamdulillah dia menunjukkan perkembangan yg banyak dan sentiasa sihat..

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts with Thumbnails