Wednesday, January 28, 2009

Penyejuk Hati

ptg td tgh tdo dpt mms dr ijai

azief dah muat pakai baju yg auntie beli kat Sabah
oppss... bkn muat tp dah leh pakai..
dulu baju tu besar skng dah leh pakai sbb dia dah bsr
klu dah muat tu mcm dulu dia gemok skng dah kurus
tol kn.. hehe...



ini lah baju dr KK
smlm akk blk Penang so mak la jg azief..
huhu.. pengalaman sungguh

auntie ni time azief cool auntie pn cool la..
tp bila dia dah wt perangai auntie pn wt perangai gk
smpai ibu (panggilan nenek utk my mom) ckp "cmne ada anak nti"
"org belasah je" auntie jwb..
huhu ganas...

ms bg dia mkn leh lak dia main tepis mangkuk
auntie dia dgn grgnya marah dan pukul tgn dia
ye la karang kalau tumpah sape yg susah
auntie gk yg kena kemas kn..huhu

garang ke cmtu..

ngn budak2 ni bkn leh manjakan sgt
bkn x leh manjakan tp berpada la
jgn smpai menyusahkan diri sendiri..


ape yg di maksudkan dgn menyusahkan diri sendiri??

azief dah leh berjalan.. tp tak tegap lg la
klu dia nk laju dia merangkak je sbb jln lg lambat.. huhu
masa dia dah start jln tu umur lom smpai 1 tahun
dlm 11 bulan lebih kalau tak silap
laju kn
certain budak dah 1 tahun lebih pn tak leh jln lg

faktor utama dia..
budak tu di dukung spjg masa..
tak lepas langsung
cmne la budak nk belajar
pastu bila anta nursery susah org yg jaga tu sbb budak dah biasa dukung
tido pn kena atas pangku gamaknya
tak ke susahkan org yg jaga nti
klu jg sndri tu lain la
tu pun susah gk time nk wt keja umah
anak nk berkepit je

tak ke menyusahkan diri sendiri namanya ni..


waaa... saya berkata2 seperti byk pengalaman..
kdg2 kita tak perlu alami utk fhm.. tp sekadar memantau dan perhati pn leh fhm..



anak penyejuk ati.. tol kan
wpon he's not my son tp ms main dgn dia mmg sgt relief.. hilang sgla mslh.. just can't wait until GOD gives us ours..




smga bila masanya tiba kami akan mendidik amanah kami sebaiknya.. GOD bless..

No comments:

Related Posts with Thumbnails