Friday, August 28, 2009

Ceritera


Alhamdulillah.. kami telah selamat smpai di KK pd 26hb yg lalu. lama gk tak update since kat Tumpat aritu..


ini adalah disebabkan keadaan kesihatan yg tak mengizinkan. utk pengetahuan, sy demam sepanjang di umah en suami. bygkan, 6 ari kat sana terbaring je smpaikan en suami pn berjangkit. en suami start demam ari ke-2, rabu kat sana.. ari Jumaat tu dia kebah sikit. smpt gi Pengkalan Kubor.
~sy tak ikut.. sy lak ari Ahad mcm dah kebah sikit sj ikut gi Pengkalan Kubor, blk tu terus demam blk.. ye la baru nk baik dah berjalan kn..




on da way gi Pengkalan Kubor ni.. demam smpai sakit mata dgn gusi..


so sepanjang berpuasa kat sana ktorg tak dpt menikmati mknn yg best pn. ye la dah tekak tawar je. msk special2 pn x guna. tp ape yg sy sebut nk mkn semua diusahakan. tp nk buat mcm mane. jamah sikit je sbb tekak tak leh terima..


blk KL pastu pn tak gi mane2.. ingat nk jln2 gi SOGO ke... tp dah demam.. dok umah layan tv, azief dgn internet je la... sebut pasal azief ni, jom tgk...




ni adalah aksi2 beliau ms sy nk amik gmbr.. sy sebut
"smile, smile" dia pun sbut gk. mmg cpt tgkap ape org ckp. bdk tgh membesarkn.. pastu bila org lain takde kat umah dia suka sgt ikut sy ke mane je.. pastu bila sy ckp "mengekor je". dia ckp blk "eko".. bijak2.. huhu..


azief ni tkut dgn pak lang@alang dia.. smpai alang sikat rambut dia, keras je kepala. kalau org lain maunye dah lari.. pastu bila alang dia potong kuku dia, dia duduk diam2 smpai meleleh air liur.. tak bernafas agknya duk atas pangku alang tu.. lawak tul.. kalau teringat benda ni msti gelak sndri.. hehe...




dia bkn nk sgt dgn alang ni.. tp disbbkan tmpt dia dlm keta mmg kat depan, so nk tak nak dia bertahan gk la.. hehe.. ni ms ktorg kuar gi beli brg nk msk.. papa azief yg drive..



OH YA!!! ms kat Kelantan 2x ktorg gi klinik. mula gi Hospital Tumpat rabu mlm tu sbb B muntah dan sesak nafas.. tp biasalakn gomen, bg sy panadol 4 biji je.. MA tu soh dtg blk amik antibiotik esoknya kalau tak ok lg. B dpt bantuan pernafasan guna gas tu jap.. ~xtaw pe namanye..


esoknya masih tak ok lg.. ktorg gi klinik swasta.. amik injection. dpt ubat2an.. charged RM84 for two.. tp baiknya kejap je. mlm demam blk. dasat tol demam kali ni.. abah dah sibuk tnya pregnant ke.. tak brani nk jwb sbb lom time period lg..


blk KL gi Klinik Kesihatan Pantai dgn Azim. B tak mo ikut.. dpt ubat byk lg. siap cek darah sbb demam lama sgt. tp Alhamdulillah xde ape2..


ok2.. cita psl bnda lain lak..



blk KL dr KK aritu ktorg ada beli lobster dgn udang harimau 1kg each yg dah siap beku kat airport.. ada org sibuk suh beli 3 ekor lobster.. ingat ada yg mengidam.. hehe.. tp mmg nk beli pn utk fmly kat KL.. fmly Kelantan tak smpt takut smpai sana dah busuk..


so dah ada lauk special ni, nk msk pn kena special sikit la.. so dgn adanya dua org chef kat umah tu so udang2 tu dimasak tiga rasa oleh chief chef Yusairi, dibantu oleh chef Along Hasri, dan ditolong lg oleh sy.. hehe..


ni dia lobster mentah


udang harimau..


lobster dan udang harimau masak tiga rasa.. yummy..


hari last kat KL dan pertama buka dgn fmly sy ktorg berbuka kat umah abg gg.. kak long msk ikan patin dgn talapia kot.. sy x mkn pn ms buka tu.. just mkn bubur lambok je sbb tak lalu.. tp tapaw utk sahur lauk dr umah abg. sahur baru mkn. sahur ni br ada selera mkn. sbb dah nk blk KK dah... nti bila lg dpt mkn mskn mak.. pas sahur terus gerak ke KLIA.. flight seawal 730am..

No comments:

Related Posts with Thumbnails