Thursday, July 30, 2009

Iklan Celcom Fahrin & Scha

Ada tgk iklan Celcom yg baru tak..

soo sweeettttt... kan kan kan







suka tgk couple ni.. hrp2 ke jinjang pelamin laa.. kalau ada pun yg tak suka, berdiam diri tu lebih baik dari doakan yg buruk2 kn..

Saturday, July 25, 2009

Dinner BAKAT


Baru pas abis dinner anjuran Badan Kebajikan Angkatan Tentera (BAKAT) sempena pemergian Datin Seri Suri ~xingat ape nama penuh dia yg akn ikut husband beliau, yakni Panglima TLDM kat KK nih transfer.. ni la pertama dan terakhir jumpa dia.. next month Panglima baru lak masuk..

aclty tak join BAKAT ni pn. tp para isteri wajib dtg. unless ada excuse yg boleh diterima pakai.. so nk tak nak terpaksa la pegi.. demi nama baik en suami. kang tak pasal2 kena black list, susah naik pangkat..

spjg hmpir 2jam td kenal la beberapa kwn baru. tp dorg tu wife kpda pegawai KD Pahang gk.. ok la tu kn. nti ada ape2 mjlis dah ada mber..

dressing?? saya pakai baju kurung biasa je.. baju kurung masa konvo dulu.. actly x bwk byk baju kurung pn. 2 psg je. so xde pilihan.. tu pn nasib baik ada. kalau tak, kena kuar duit lak cari baju lain.. tp yg pastinya, yg lain2 ramai la mengerlip sakan. mcm tak sesuai je sbb buat kat dewan je.. kalau buat kat hotel tu lain la citer.. huhu..

no pix sbb x kuasa la. baru nk kenal org.. nti2 la.. huhu

esok mlm ada mkn2 kat umah colleague en suami lak smpena pemergian beliau ke obersi.. waduh.. asik kena bersosial jer..

tgk esok ada pix x.. mcm malu2 je nk amik gmbr sbb 1st time jumpa kwn2 en suami..

Wednesday, July 22, 2009

17 Julai 09


Boringnyer.. en suami duty ari ni so saya sendirian la.. boring.. tgk tv pn xde ape yg menarik sgt.. ASTRO asik yg sama je.. lyn Datin Wanabe je la...

ermm...


Alhamdulillah.. sy telah genap berusia 26 tahun pada 17 julai yg lepas.. nothing special pn.. dinner yg dijanjikan terpaksa di postpone ke tarikh yg tidak diketahui..

ini adalah kerana mlm yg sepatutnya itu, kapal beliau buat dinner kat tmpt yg ktorg planned.. actly dinner tu utk staf shja.. tidak dibenarkan bwk wife or sape2 pn.

oleh kerana ini adalah smbutan birthday yg pertama kalinya bersama, sy dgn keras atinya tidak mbenarkan en suami gi dinner tu.. pndai2 la beliau jwb dgn CO.. ye la kn. bkn senang nk smbut sama.. thun lepas2 tak dpt sbb jauh.. thn akn dtg belum tentu lg.. kot2 beliau belayar ke, ape ke kn.. so, do not leave me during the day.. kalau ari lain lantak la nk kuar pi mane pn...

walaupun beliau tak join dinner tu tp ktorg tak dpt dinner kat tmpt tersebut. kang tak psal2 kantoi lak..

tp ktorg kuar gk that day.. copy certificates, print resume utk submit kpd BNS ~previous entry, br dpt borang that day. pastu ms dah turun kereta nk masuk 1 Borneo leh lak tapak kasut tercabut... bengang je. br nk paw mkn dah tak jd. sudahnya blk, tapaw mknan je.. mmg tak best.. huhu

ape2 pun BIG thanks kpd semua yg wish.. family and friends.. smga kita semua dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..


oo ya.. ms interview smlm one of the panels smpt wish lg.. thanks..

Tuesday, July 21, 2009

Interview at BNS


Baru selesai interview di Boustead Naval Shipyard (BNS), KK.. tunggu dr pkl8 lbh since dorg ckp start pkl 830.. tp pkl 9++ baru start.. ~sbb the panels just arrived from KL.. dan turn saya adalah yg 2nd last dari 7 org.. 1250 baru setel.. dan mr hubby la peneman setia.. beliau anta, tunggu dan blk bersama sy.. beliau msuk keje sat je sbb sna msuk keje 730am.. tp ms kat BNS tu beliau dpt keje gk.. sbb BNS mmg keja utk TLDM pn..


actly this was my 2nd interview.. the 1st was masa final sem degree dgn MISC.. sgt teruk that time sbb tak prepare ape langsung.. gpun ms tu tgh sibuk nk final dan siapkan thesis, so mmg la abaikan je...


pastu mmg takde interview lg sbb tak smpt nk gi pn.. pas dpt offer master terus tak apply keje dan ignored all the call of interviews..


so ms nk interview td mmg sgt nervous la.. kiranya mcm 1st time la ni.. tp seb baik la the interviewers sgt sportive.. leh sembang dan gelak2.. so tak la tensen sgt... and the interview was good. tp tak berani nk jamin dpt ke x.. result akn taw within 2 weeks. so sabar je la.. dan berdoa smga ada rezeki..


aclty td interview utk position Maintenance Planner utk submarine Malaysia yg akn tiba.. mula2 a friend of mr hubby ckp they need a Technical Executive, tp ms interview panels tu ckp nk guna Maintenance Planner.. tak kisah la ape2 pn. as long related to marine technology dan payment ok..


otw.. cuak nih..


hrp2 i got the job.. sbb saya dah semakin boring dan mengembang dok umah.. dan yg penting, i need money.. hehe..


wish me LUCK everybody.. ;)

Thursday, July 16, 2009

Hari Tidak Berbelanja


KUALA LUMPUR 11 Julai - Kepada kaki membeli-belah yang boros, anda mungkin berpeluang mempelajari sesuatu daripada 'Hari Tidak Berbelanja' anjuran Gabungan Persatuan Pengguna Malaysia (FOMCA) pada 16 Julai ini.


Ia bertujuan memberi kesedaran kepada pengguna agar memikirkan semula tabiat berbelanja masing-masing, pengguna dinasihat tidak membuat sebarang pembelian yang tidak perlu pada hari itu.


Ketua Pegawai Eksekutif FOMCA, Mohd. Yusof Abdul Rahman berkata, program itu juga merupakan sebahagian usaha FOMCA mendidik masyarakat agar tidak berlebih-lebihan ketika berbelanja.


''Ini bukan bertujuan memboikot atau berkonfrontasi terhadap mana-mana pihak tetapi lebih menjurus kepada usaha mendidik pengguna agar bijak berbelanja."


''Mereka digalakkan untuk meminimumkan perbelanjaan agar lebih menghargai nilai wang yang dibelanjakan setiap hari,'' katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.


Hari Tidak Berbelanja disambut setiap 29 November di peringkat antarabangsa. FOMCA bagaimanapun memilih 16 Julai sebagai tarikh program itu dijalankan di Malaysia.


Ia sebahagian Kempen Konsumer Kebangsaan (3K) yang dijalankan FOMCA dengan kerjasama Majlis Kebangsaan Pertubuhan Wanita (NCWO), Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) dan Petroliam Nasional Berhad (Petronas).


Mengenai langkah yang boleh diambil pengguna untuk tidak berbelanja, Mohd. Yusof menjelaskan, banyak perbelanjaan kecil harian yang tanpa disedari mampu diketepikan demi berjimat.


''Antaranya membawa bekal makanan dari rumah ke mana-mana destinasi," katanya.


ISMAIL Sabri menunjukkan isyarat bagus kepada media sempena pelancaran telefon bimbit termurah keluaran CSL di Tesco Ampang, Kuala Lumpur, semalam.


credit to FOMCA.


actly tahun ni tahun ke-2 prgoram ni diadakan.. sy baru taw.. tp tak terlambat lg kn.. huhu.. so?? boleh ke tak berbelanja ari ni??? rs mcm nk beli topup hotlink sbb esok leh call free the whole day.. paw en suami ok x.. sy msih x berbelanja kn.. hehe

Tuesday, July 14, 2009

hapdet



Perhatian!!!


Pengumuman!


en suami sudah berada di rumah.. actly smpai smlm.. patutnya ari ni. tp dorg speeding gila.. so smpai la smlm..


khabar gembira.. sblm ni dikhabarkan beliau akn belayar semula arini.. tp cancelled.. sgt gumbira sbb leh celebrate my birthday bersama utk pertama kalinya.. hip hip horrey!!!


beliau akn belayar kembali on 28th.. pastu akn bercuti pjg..


hrp2 takde ape2 yg mengganggu planning ktorg...


the latest us.. sama bulat.. ;p

Friday, July 10, 2009

En Suami di Sandakan


Alhamdulillah..

en suami dah kat Sandakan. actly tak msuh port lg.. tp dah dekat la.. esok pg dijangka masuk port.. mereka bertolak dari KK pada Rabu, 8julai pkl 6am..

mereka dijangka bergerak pulang Ahad 12hb dan tiba di KK ari Selasa 14hb...

mmm lagi 4 ari je.. boring..

dok sorg ni biasa la kn.. mkn pn mls.. sbb mls nk msk.. huhu.. arini baru msk dan mkn nasi setelah 2 ari x mkn.. huhu

ada berita tergempak... B btaw kapal dpt signal.. base tgh dilanda H1N1.. so tak leh kuar.. tp mmg tak kuar umah langsung pn.. hrp2 wabak ni cepat2 la beredar dr Malaysia dan dunia spya kita leh idup bebas tnpa was2.. huhu


Tagged by Iza


here we go!!


1. Bekas kekasih saya adalah :
- ramai sgt.. tak tertype..

2. Saya sedang mendengar :
- iklan Anak Wayang di Astro RIA

3. Mungkin saya patut:
- siapkan resume cepat2 utk cari keje

4. Saya suka :
- wang, en suami dan wang en suami.. hehe

5.Sahabat-sahabat baik saya :
- x ramai dan semua di semenanjung Malaysia, sy di Sabah

6.Saya tak paham :
- kenapa susah sgt nk masuk parking, baru 2x cuba dah fed up

7.Saya kehilangan :
- gaji dr Droy started Jun lepas, penganggur la katakn..

8.Ramai yang berkata :
- "ye ke? mcm x kwin lg je" kpda saya dgn nada terkedu

9.Makna nama saya :
- xde makna, lg bgus dari ada makna tp tak melambangkan diri pn

10.Cinta itu adalah :
- luas.. cinta kpda Allah, family dll

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
- belayar menuju ke Sandakan

12.Saya akan cuba :
- mahirkan diri driving dan cari keje utk kumpul duit byk2 dan shopping smpai muntah

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
- forever and ever and ever and ever.....

14.Telefon bimbit saya :
- pemberian en suami sempena birthday tahun lepas

15.Bila saya terjaga dari tidur :
- terus capai handset tgk ada sms or call dr en suami ke x

16.Saya paling meluat apabila :
- org yg dengki dan busukkan nama org lain tak tentu pasal.. eewwww

17.Pesta/Parti adalah :
- masa utk lupakan segala masalah

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
- haiwan? comel? takde kot

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
- kanak2.. main puas2..

20.Hari ini :
- baru mkn nasi selepas 2 ari x mkn nasi

21.Malam ini saya akan :
- tgk TV smbil main internet smbil ingat en suami

22.Esok pula saya akan :
- buat bnda yg sama mcm ari ini

23.Saya betul-betul inginkan :
- business dan kereta sendri

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
- semakin tembam

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
- mall. xde duit just window shopping..

26.Makanan Barat atau Jepun :
- barat.. chicken chop, burger, fries dll.. teringat lak GG.. hehe

27.Bilik yang terang atau gelap:
- samar2.. romantik gittew

28.Makanan segera adalah :
- bagus utk abiskan duit dan gemokkan badan

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
- "bye" masa call mak mlm td..

30.Siapa yang anda mahu Tag?
- dilla, hasdi, nad

Friday, July 3, 2009

2 Julai 2009

Selamat ulang tahun kelahiran ke 54 tahun kpd insan tersayang, ibunda, Pn Rohani Bt Baba.. smga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki oleh Allah s.w.t..

smlm dah wish tp lupa lak nk hapdet kat sini.. huhu


ni dia ibunda ku ketika beliau.. mmm tak ingt bila.. tp tak silap ni ms mak gi Thai kot.. huhu





kalau teringat msti nk nangis.. rindu.. huhu.. tp tak leh lynkan sgt perasaan ittew..

Related Posts with Thumbnails