Sunday, January 10, 2010

24 Weeks




Yes!!! im 24 weeks pregnant, which means 6months.. Alhamdulillah.. smga Allah permudahkan segalanya..


dlm bln ke-6 ni masih sprti biasa.. Alhamdulillah xde yg luar biasa. cuma.. kami msih tak taw jantina baby.. ermmm.. mmg baby saje nk bg surprise kat semua kn..


ada org kata boy bila taw some symptoms.. ada lak yg kata girl sbb nmpk berseri.. aik.. bkn mmg sokmo berseri ke i ni?? haha..


psl berseri ke x ni kn.. pernah tak dgr mitos nih.. kalau berseri tu mknanye baby boy.. kalau tak berseri tu baby girl sbb baby dah amik seri maknye.. dan ada lak yg kata sebaliknya.. so.. mane yg leh pakai?? mmm.. jgn percaya sgt la bnda ni.. only Allah knows..


spjg bulan ni yg perasan ada some changes on my meals.. kalau dulu, b4 pregy kurang gemar mkn daging, skg ni dah jd suka lak.. daging goreng kunyit.. bestnye.. masin2 gittew.. pastu seafood pn dah kurang, tp ni sejak bln ke-4 lg rasanye.. awal2 mmg tak leh miss seafood nih.. sayur lak, saya penggemar kobis. tp awl2 pregy xleh msuk tekak.. kobis msk lemak je leh mkn.. tp skg dah boleh mkn ape jenis mskn pn.. buah skg ni dok hadap honeydew, pisang ngn betik.. ms awl2 asik mkn apple hijau je. skg tidak lg.. choclair, wafer coklat pn dah kurang mkn.. tp dok mkn koko crunch ngn oreo lak.. hehe..


oh ya.. last week ada scan but still gmbr x clear so mls nk tepek.. :p


ps: sy teringin buat something yg tak pernah dibuat spjg idop nih.. all are girl things.. what's that mean?? adakah?? errmmmm... tp tak terbuat lg pn. xdpt moral & finance support dr en suami.. huhuhu


No comments:

Related Posts with Thumbnails