Tuesday, January 5, 2010

The Tip of Borneo - Tj Simpang Mengayau




Akhirnya.. dpt gk jejakkan kaki kat sini stlah skian lama ajak mr hubby.. puas gk la merajuk, ugut dan mcm2 lg.. huhu...


we went there last saturday, 2nd January 2010.. berdua je.. geng2 kapal mr hubby ada trip gi air terjun tp ktorg tak join.. huhu


perjalanan bermula dlm pkl 10am dr Tuaran dan ktorg smpai sana lbh kurang 3jam kemudian.. fuuhhhh... penat dok dlm keta lama2.. actly tak la jauh sgt.. dlm 180km je dr Tuaran.. tp disebabkan jln byk rosak, plus nk msuk Tj tu siap jln batu2 so tak smooth la.. kat situ bwk dlm 20km/h slma 15 minutes.. so jauh x jauh jln yg teruk ittew.. sila kira sndri.. huhu


tmpt wajib utk posing bila smpai sini..


23 weeks of pregnancy nih..


tu la dia tip of borneo


blkg tu ada pulau ape tah..



ms on da way pegi tu terperasan la signboard ke rumah pjg.. mmg hajat dihati nk singgah ms blk.. tunggu punya tunggu, smpai ke Tuaran ktorg tak jumpa signboard ke rumah pjg tu ms blk.. rasanye signboard tu one way je, belah org dtg dr KK.. hampeh tol. dah la nk smpai ke sana pyh.. psni mcm tipis je peluang nk gi lg dgn keadaan jln mcm tuh.. *sigh* xpe la.. at least da smpai tip of borneo.. hehe.. dr Tj tu ktorg jln2 gi bndar Kudat dulu.. pkl 3pm br gerak blk..



ktorg beli jam nih je as souvenir.. kenang2an


ps: esok mr hubby akn belayar stlh almost 2 months tak belayar.. last bln 10 aritu.. hrpnye ini yg terakhir la..


No comments:

Related Posts with Thumbnails