Sunday, January 31, 2010

Seketika @Kelantan

Hari ni ari pertama ktorg kat KL utk percutian kali ni.. ehh.. ada yg x taw eh.. ktorg blk smnanjung 27hb yg lalu.. dr KK direct ke KB tp transit kat KL dulu.. 27hb tu flight dr KK pkl 945am dan tiba di LCCT 2 stgh jam kemudian.. pastu ktorg lepak kat LCCT tngu flight ke KB lak.. patutnye flight pkl 340pm tp delay ke pkl 405pm.. tiba di KB 50 minit kemudian..


lepak kat mcD LCCT tunggu flight ke KB (week 26)


pertama kali jejak kaki ke Airport Sultan Ismail Petra


Ari jumaat bersamaan 29hb fmly husband wt solat hajat & kenduri sikit smpna kandungan sy yg nk msuk 7bln.. cadangnya nk wt melenggang perut tp x jd.. just wt solat hajat dan makan2 je.. kenduri dimulakan pas solat jumaat smpai ke petang.. abis la jgk lauk 10 ekor ayam, 1 ekor biri2 dan kaki lembu raya aji punye (MIL tunggu ank bujang dia blk baru nk msk kaki lembu tu)..


Spjg beberapa ari kat sana merata gk la ktorg berjalan.. Pengkalan Kubur, Rantau Panjang, Wakaf Che Yeh.. semata-mata nk cari brg en suami.. slgi tak dpt slgi tu la beliau x puas ati.. tu ada ati nk smbung kat KL lak nti.. layankan aje wlaupun lenguh kaki.. huhu.. tp aritu pas blk dr Wakaf Che Yeh beliau berbunyi,
"lenguh la kaki" dan sy pn membalas la.. "la.. ingtkan tak reti penat td.." huhuhuhu


Alhamdulillah blk kali ni kami sihat2 je.. Cuma pas turun dr flight kat LCCT tu en suami sakit2 belakang.. xtaw la nape.. tp smpai je umah beliau ok, x melarat..


Ktorg balik KL smlm naik flight.. patutnye flight pkl 910pm tp delay ke 1035pm.. dah siap2 nk kuar umah br baca sms dr Air Asia… dah siap2 cmtu mls lak nk msuk umah blk.. ape lg.. FIL pn ajak la gi Pantai Cahaya Bulan, gi mkn kat gerai Pak Da (adik MIL) smbil tunggu flight.. ktorg smpai di LCCT pkl 1130 dan diambil oleh abg sy..


Sat gi nk gi umak akk, ada wt mjlis besday Azief.. tgk nti ada pix menarik x..


No comments:

Related Posts with Thumbnails