Thursday, March 17, 2011

Pregy Woman & Breastfeed Mom Tak Boleh Pakai Detox Foot Patch!

Assalamualaikum...


last week kitorg ada la jalan-jalan survey barang. end up jumpa la kedai borong jual detox foot patch. hubby pun apa lagi. memang dah lama dia cari benda alah ni tapi jarang nak jumpa kat kedai biasa. kalau online memang bersepah!!







so bila dah jumpa ni dia beli la RM20.. ada berapa keping tak berapa ingat lak. sebab beli kat kedai borong so agak murah la berbanding beli online..


bila dia dah pakai tu, sibuk la cakap bagus. lenguh kaki kurang, tidur pun lena. dan hubby pun menwarwarkan pada rakan sejawatnya.. member-member hubby pun ramai yang nak try.. sudahnya hubby jadi dealer detox foot patch kat ofis pulak. saya cakap kalau nak jual, baik jual kat ofis je sebab online dah ramai.. kalau jual dengan member-member pun tak payah mahal sangat. takat amik upah dan duit minyak je.. huhu.. kepala bisnes laki bini.. :)


bila member-member dah try semua cakap bagus.. saya ni pun apa lagi. rasa macam nak try juga la kan. dah orang kata bagus.. bila cakap kat hubby, hubby cakap "diorang cakap tak elok untuk perempuang mengandung dan menyusu anak"


saya tak puas hati, cari kat internet. then jumpa la statement ni


"sebenarnya tiada apa yg akan memudaratkan si ibu, cuma ia akan menjejaskan pengeluaran susu ibu itu sendiri. Penggunaan DETOX ini akan menjana banyak tenaga dalaman, jadi air dalam badan juga akan turut berkurangan. Pengguna DETOK amat digalakkan banyak minum air bg menggantikan air yg hilang semasa proses penyahan toksin dlm badan ini. Ibu2 menyusu boleh juga menggunakannya pd waktu singkat shj (2-3 jam shj) serta perlu byk minum air dan susu. Begitu juga kpd Ibu2 mengandung"


ok. nanti nak try la. tp tak boleh lama-lama. dah la susu makin kurang, pakai lama-lama nanti terus kering pulak! nak tahu kelebihan lain detox ni.. jom baca!!


Kelebihan detox foot patch
- membuang toksin dalam badan, air berlebihan dan cegah bau kaki
- membuat badan menjadi lebih bertenaga
- mengurangkan allergic, sakit sendi, sakit kepala
- menormalkan tekanan dan aliran darah
- menguatkan sistem immune badan
- melegakan sakit tumit dan tapak kaki
- mengurangkan sembelit dan kembung perut
- membantu masalah jerawat/resdung
- mengurangkan diabetes/kegemukan
- mengatasi masalah sukar tidur
- mengurangkan salit gout, juga untuk perokok..


so kalau ada siapa-siapa nak try boleh la cari di kawasan berhampiran anda. online pun banyak. nak beli dengan hubby ku pun boleh. roger-roger la ye. sebab kitorang style tak amik untung banyak, janji barang laku dan orang keep coming.. hehe...


semoga kita semua sihat sejahtera..


daaa..

6 comments:

Mrs.aisheiteru said...

jom join contest @ http://precioushumairah.blogspot.com/2011/03/mini-contest-precious-humairah-in-house.html

liza said...

insyaAllah..thanx

R i z a said...

jau.. :) i'm back

liza said...

rajin2 la update.. ko tak sihat ke tetiba update pasal penyakit.. huhu

R i z a said...

heheh..tak de la jau..skrg ni tgh bz, tu yg update blog, bz sgt sampai tak tau nak buat yg mana dulu, so aku buat keputusan buat update blog..heheh

liza said...

pulak dah.. update la citer pasal hakim. lama tak dgr citer korang. bila la nak jumpa ni. huhu

Related Posts with Thumbnails