Friday, June 3, 2011

Hari Bersejarah Buat Mr Hubby

This is HOT!


TAHNIAH kepada mr hubby di atas kenaikan pangkat beliau, effectively 1st June tapi majlis pemakaian pangkat telah berlangsung pagi tadi.


Isteri WAJIB hadir untuk meraikan sang suami. kena pakaikan pangkat sebelah, lagi sebelah Panglima Navy (CN)pakaikan.. haruslah i dup dap dup dap, kan!!! berhadapan dengan lebih 50 orang. CN tu i tak kisah sangat sebab i bukan kerja dengan dia so takde la perasaan gerun tu. tapi dengan crowd yang hadir, haruslah i jalan sopan santun takut terbabas.. walhal dah terseliuh pun ketika dukung azhad masa nak hantar gi rumah parents.. nasib baik lah parents saya duduk di KL jugak. emergency kes macam ni main campak je azhad kat umah parents.. hehe




one and only gambar saya dengan hubby beruniform



gambar di atas adalah sebelum pemakaian pangkat baru. masih Lt TLDM lagi.. pendeknya saya walaupun dah pakai kasut tumit tinggi.. huhuhu. baju recycle je, before this pakai sekali je masa wedding abang di Triang. tak kuasa i nak berhabis untuk majlis yang berlangsung tak sampai sejam ni.. makan je lama. selagi CN tak balik, tak boleh balik.. tapi ada Jr hubby tanya kat hubby,

" wife Tn buat facial ke datang sini?"

owhh.. i think this can call a compliment, kan! mesti sebab saya nampak lain sebab dah make up. tapi tak la beria sangat. just basic make up, lipstick lips ice, eye shadow, eye liner and merah pipi sikit.. or mungkin ini menunjukkan betapa comotnya saya kebiasaannya.. haha.. MEMANG pun!



sekarang nak story sikit pasal azhad yang ditinggalkan.. alhamdulillah.. walaupun azhad tak biasa pernah ditinggalkan sendiri without both of us, but he was good.. tak la mengamuk tak tentu pasal. makan dan main dengan abang azief.. abang pun baik, beralah dengan azhad. bagi je adik main mainan dia. kalau ummi dan abi azhad ada, abang azief siap berebut. dia tahu kesian kat azhad..


cuma bila nak tidurkan azhad, mak cakap kali ke-3 tidurkan baru dia tidur. tidurkan without susu ye.. since azhad masih fully bf dan saya tak buat stock langsung! mak bagi azhad makan kenyang-kenyang, then just tepuk-tepuk je untuk tidurkan dia. kalau saya tidurkan dengan nenen pun macam tu juga. 1st round, lepas puas minum dia bangun main.. yang kedua pun sama. 3rd round baru dia tidur. itu pun selalunya saya kena duduk dodoikan.. tapi mak cakap azhad dapat tidur dalam setengah jam je. sebab telinga dia sangat sensitif. pantang ada bunyi sikit dia terjaga. sian ibu azhad. nasib baik lah tak lama.. dari pukul 9am, pukul 130pm ktorang dah sampai rumah mak..



malamnya kami keluar ke Jusco AU2.. konon untuk celebrate, paw orang naik pangkat. tapi takat paw kat food court Jusco je. nak paw arab/chinese etc takut tekak tak boleh terima je.. huhu.


sesampai di Jusco tu baru teringat hari ni ada JCard Day.. WAAA!!! Frust! tak teringat langsung. kalau tahu memang sure ajak keluar awal.. walaupun kitorang sampai situ lepas maghrib tapi tak sempat nak shopping sangat. cari seluar azhad yang labuh bawah lutut since azhad masih merangkak. seluar yang ada semua dah senteng. dapat lah baju dia 2-3 pasang. nak shopping untuk diri sendiri tak sempat.. a friend of mine cakap nak tumpang rumah this weekend, tu yang kami agak rushing tadi..




budak yang gembira dapat shopping..



ps: lamanya tak shopping untuk diri sendiri. esok nak keluar shopping baju raya.. tema??

4 comments:

Kasih D Hati said...

Tahniah to both of you... Semoga rezeki akan bertambah2 pasnie..:)

liza said...

thanks.. insyaAllah. amin.. :)

luvly_heart said...

tahniah utk lt kdr mat yie ye... kem slm dia byk2, pasni leh pindah duk blok kitorg pulak.. hehe

liza said...

thanks. tak pindah kot.. umah sini lagi best. hehe

Related Posts with Thumbnails