Monday, June 27, 2011

Hujung Minggu Yang..

Penat but yet happening!


Dimulai dengan makan-makan sempena birthday kaisah. Enam beradik bersua muka, ditambah dengan tiga sepupu yang semakin membesar. Bising riuh rendah rumah mak!





Pukul 6 petang kami gerak ke Palong Negeri Sembilan. Mak Long yakni kakak emak buat kenduri arwah. Empat kereta membelah jalan. Perjalanan yang begitu jauh, walaupun dalam map nampak macam dekat je. Banyak sangat pokok bertanya agaknya. Akak cakap pokok banyak tanya kat kami sebab plat kereta sabah. Hehehe


9 malam kami tiba. Majlis dah pun bermula. Makan. Sembang. Sempat juga online!


Azhad sibuk main anak tangga. Practise skill memanjat. Memang terbaik! Cuma lesen turun apa yang dipanjat belum dapat lagi. Huhu





Pukul 11 lebih kami gerak pulang. Adik-beradik mak yang lain tidur sana. Kami masing-masing ada agenda tersendiri keesokan harinya. At least kami datang juga dari takde wakil langsung walaupun dekat!


Dalam kereta semua kepenatan. Penumpang semua dibuai mimpi. Tinggallah driver seorang memandu sambil melayan perasaan. Eh.. Melawan mata la. Alhamdulillah pukul 2 pagi kami selamat sampai.





Esok harinya, ahad kami ada agenda lagi!


Tidur belum puas, Azhad dipaksa bangun seawal 9 pagi. Mengamuk! Tapi ok selepas digomol. Dalam kereta tidur sepanjang perjalanan.


Selepas beberapa jam berjalan Azhad mengamuk lagi. Diam apabila dihulur biskut tiger. Kelaparan rupanya! Habis tiga keping biskut. Makan sendiri. Comot! Tapi maintain comel! Kekeke





Sebelum balik rumah singgah makan dulu. Bila letak dalam baby chair Azhad mengamuk lagi. Ye la orang baru bangun tidur nak la peluk manja dulu. Beberapa lama baru ok.





Ni dah lewat malam, Azhad dan ummi tidur dari lepas maghrib lagi. Abi macam demam pula ni. Ummi kena kuatkan diri. Nak jaga Azhad, abi dan diri sendiri. Order tak packing lagi.


Night~~


Published with Blogger-droid v1.7.2

No comments:

Related Posts with Thumbnails