Saturday, November 19, 2011

Azhad & Penguin

Yeay!


Finally! After almost 2years dapat juga saya tengok wayang. Siap bawak Azhad lagi! Without mr hubby. Ha!! Sila percaya jangan tak percaya! Eh!! Banyak pula tanda seru macam marah je. Hehehehe


Alkisahnya semalam my sis datang umah ambil baju anaknya yang saya tolong belikan. Lepas tu mereka nak ke Mid Valley tengok movie. Saya pun teringin nak ke sana ada Maternity and Baby Expo (18/11-20/11). So saya follow la. Kitorang jadi single parent jap.


Sampai Mid Valley terus ambil tiket. Cerita apa? Happy Feet 2. Layankan Azief. Ingat nak tengok Alamak Toyol tapi bila fikir baik tengok kartun kot-kot Azhad tak meragam, kan. So i follow je la. Sebelum tengok wayang gi isi perut dulu. Wah!! Pandai Azhad makan sendiri. Lapar sangar gayanya. Hajat nak ambil pic dia yang tengah comot tapi tak sempat sebab nak tengokkan tangan dia yang pantas mencapai tu.





Lepas makan terus masuk panggung. Macam mana gelagat Azhad? Saya agak cuak sebenarnya takut Azhad menangis, lagipun time tu waktu tidur dia. Kang tak pasal-pasal kena keluar dari panggung lak. Masa masuk dalam tu terang lagi. Sempat Azhad main tangga dalam panggung tu. Bila dah start tayang iklan Azhad layan je tapi mulut tak berhenti mengomel dan menjerit excited. Bila agak-agak Azhad nak menjerit or menangis saya sumbat biskut dalam mulut dia. Diam la kejap. Lepas tu sambung membebel dan menjerit. Ada la juga amoi yang buat "sshhh" padahal bukan Azhad menjerit kuat or menangis pun. Budak tu excited tengok penguin joget. Dalam 10 minit selepas movie tu start terus tak dengar suara Azhad lagi. Sebab? Dah dapat ubat tidur dan terus lena dalam kebisingan dan kesejukan sampai abis cerita tu. Lega sikit. Tapi bila tiba-tiba sound kuat risaula jugak Azhad terkejut dan menangis. Tapi selamat dia lena diulit mimpi dalam dakapan hangit ummi dia ni. Hehehe..


Habis movie tu kami singgah expo dulu. Tapi tak round habis pun sebab tak larat nak dukung Azhad. Nak biar dia jalan sendiri kat booths tu confirm tak dapat tengok juga sebab sibuk kejar Azhad.. Tapi ramai yang beli pampers mamypoko. Murah kot. Tapi katanya dapat bantal free.. Nak beli barang untuk baby memang belum lagi. Kena tunggu 2-3 bulan lagi. Wajib pergi bersama tukang bayar. Kalau beli sendiri susah nak claim. Hehehe.


Budak lasak berlari. Tak larat weol nak kejar..




Eh. Nak review pasal movie ni sikit. Overall syok! Saya sebenarnya bukan peminat cartoon macam ni tapi bila dah tengok memang layan. Ada moral value gitu. Suara penguin sangat chomell. Menari shuffle macam Azhad. Abi Azhad cakap nak cari CD cerita ni. Mungkin nak suruh Azhad mantapkan tarian shuffle nya. Kekekeke



Wassalam~~


Published with Blogger-droid v1.7.4

No comments:

Related Posts with Thumbnails