Wednesday, July 23, 2008

Virus @ Fruits??

yeah..at last i went to Pusat Kesihatan UTM again on this morning after quite long dont visit there..huhu..mcm gumbire je bunyinye.last visited was b4 cuti kwin, amik ubat byk2 wt stand by.cuti lama woo..this time byk gk la dpt ubat..yeah my febret food kn..huhu ade ke..xsuke xsuke..actly demam tak teruk pon..biasa2 je sesema n batuk ckit..so little hoccay..biasa mane lyn gi klinik nih..tp disebabkan sakit gatal2 kembali menyerang so nk tak nak kena la gi amik ubat..aiyakk..ade lg ek ingt dah xde dah..xpe la..sakit penghapus dosa kecil..insyaAllah..
ms gi klinik Dr pon taw.."demam eh..biasa la musim demam ni..mkn durian byk sgt tu demam."

"yela..saya mmg br blk kg last week," i replied.
"kg kat mane," he asked.
"melaka"..
"oo melaka..kat mane" he continued our conversation..
"bukit rambai," 'do u know where? im sure u never know.or may be u'll thought it somewhere near Muar..sori its not Bukit Rambai but Sungai Rambai..' my heart babbled..
"kat mane ye," he asked as i guessed..thinking..ermm Tg Keling or Klebang..tu je yg ade dlm kepala
"dekat ngn Klebang" at last i answered.

"belah utara la..saya belah selatan." utara? selatan? melaka utara? eh ape ni..melaka kn category selatan..or means he from johor, selatan la dr melaka kn..mm..
"kg saya kat merlimau" ooo at last he explained after looked me confused ckit..huhu...and we continued the conversation.ckit2 je la..

i juzt wonder 1 thing..nape bile sebut Bukit Rambai ramai yg tak taw ekk..even the Dr, he is from Melaka but dont know the place..ramai yg akn tersilap, ingt Sg Rambai..mcm sll ayat yg di ckp "oo..dkt ngn Muar kn." mcm yg my co supervisor ckp aritu la.ingt dia betol2 taw.. Melaka bkn besar sgt pn..klu msjid tanah, klebang, merlimau etc pemes gk la..tak taw la klu org c2 mengenalkan tmpt tu dgn name lain..tp kat signboard bus Roda Juara or Pathap (tak ingt eja cmne) ade gk tulis Bukit Rmbai..mean betol la kn..what ever la..huhu..

map of melaka..ade 3 daerah je..Bukit Rambai under Melaka Tengah


ni gmbr pemandangan Melaka dr atas, Menara Taming Sari...ade kene mengena ke???

mmm bout da fever ni nk kata makan durian byk sgt tak gk..blk aritu mmg ade mkn durian tp x lah byk sgt..b4 ni mkn byk tak demam pon..ye ke..tak ingt lah...buah2 pon ngadap rambutan pokok kat umah je..tp tak byk pon..manggis blk UTM baru mkn..tp tekak ni perit pg ahad b4 blk UTM lg..mmg rasa mcm nk demam dah..ooo..may be i got the virus from Azief, Maman &
Abg GG..ramai pembawak virus patut la senang berjangkit..huhu....

ingt nk kirim buah2 ckit kat hubby tp sbb buah dah lama tkot smpai sna dah tak elok..mm nti la beli lain i post kat u eh..tp x sure bile sbb tak taw bile nk kuar gi Jusco or psr mlm...kat Sabah takde buah2 bermusim ni..cian dia telan air liur je..dah bini pon mkn sume nk btaw mane tak kecor air liur org tu..huhu..

sj je wt b terliur..huhu...all pics grab from web..ms cari gmbr manggis tibe ade gmbr manggis muda atas pokok..n teringat lak kat pokok manggis yg jd mainan ktorg ms kecik.tp tu sume tinggal kenangan..huhuhu..

No comments:

Related Posts with Thumbnails