Tuesday, July 29, 2008

Kolokium IPF ke-2

Tempat: Dewan Astana, Kolej Tuanku Canselor
Masa: 9.00 pm

Tarikh: 28 Julai, 2008 (Mon)
Topik: Issues of International Students in UTM
Penceramah: Profesor Madya Dr. Nordin Yahaya, mantan Pengurus Hal-Ehwal Pelajar Antarabangsa SPS & Encik Abu Zaid, Presiden Persatuan Pelajar Pasca-Siswazah Antarabangsa (IPSS)

Ni kolokium ke-2 utk sem ni tp 1st pegi..1st kolokium last week tak gi sbb kshtan yg tak mengizinkan...ptt start ceramah pkl 9 mlm..tp 930 mlm baru start n mkn dulu...nsb ade mkn mmg lapar gilerr...huhu..tp yg x bestnye Felo n PF laki tak gentlemen lgsung..dorg amik mknn dulu..bkn nk bg ladies 1st..dah tu meja mkn yg ade dorg kongker, sudahnye ktorg wanita2 ni pndai2 la nk idop..tp ktorg slmba je mkn kat bwh, ade meja kecik ktorg mkn kat c2, dok kat lantai..huhu..ok back to the topic..

Topik ni mmg menarik.mmg selalu ktorg bincang dlm meeting ngn Pengetua pon..very hot n spicy la..penceramah dia not bad gk..ade gk wakil foreigner, dorg ade yg dah stay Malaysia lama n dah leh ckp melayu pon..tp stil speaking English tp dgr mcm ckp tamil..sgt tak phm..pening kepala nk pick up ape yg dorg ckp..slang pekat giler..sudahnye ktorg wt ceramah sendiri je kat blkng..me, kak mala n aishah..lebih kepada gossips actly..tp bkn psl artis..psl PF lelaki yg seorg ittew..sgt giler kuasa..tak kuasa ktorg nk melayan..huhu....

Panel2 yg dok dpn ade 5 org kot kat dpn tu.tp sorg tu Malay la wkil SPS.yg lain tu dr Iran.kalau tak silap laa..ade yg mcm alaa..sape tu yg kat tv yg suka angkat2 tangan tu..ala singh ape ke bnde tah tp version putih ckit.."Karam Singh Walia" aishah meleraikan kekusutan ktorg..huhu..ade gk yg muda n mcm hensem..mcm la...idop mncung leh wt sngkut hanger..hehe..siot tol kutuk ciptaan Allah..tak baik taw...jgn mrh ye..bwh ni gmbr 2 org Iran yg mcm ensem..student kot..dok dpn tp x ckp pape pon..mcm kontrol ensem pon ade gk..huhu...
So kesimpulan yg ktorg leh wt adalah international students ni sgt mengada2..ade ke kite kene ikot rentak dia..tolong ckit...surau pon nk aircond mcm ank raja la pulak..org Malaysia tak kisah pon..bilik pon nk ade kitchen..weiiii...agak2 la...org dah wt cafe sediakn mknn korg pon tak syukur..dorg tak taw Malay language, even Bahasa Inggeris..so mcm mane diorg leh blajar luar negara..kite klau nk kuar oversea segala exam kene amikk.persedian tah ape bagai..dorg mcm senang2 je nk msuk..English pon tarak..at least klu x pandai BM pandai BI acceptable la..cmne la diorg blaja ek..lecturer kompem la speaking BI..dorg phm ke..huhu..nasib korg la..dah msuk negara org pndai2 la nk idop..dah tu leh lak ckp rkyat Malaysia kat negara org tak leh independent..bajet dia bagus laa...

...berani la kutuk kat cni..smlm x bidas lak..mls nk lyn..lntak la dorg bkn phm pon kalau baca blog ni..kolokium kali ni abis ikot ms yg ditetapkn..gua ngantok bgt sbb smlm tak tdo blk pas subuh mcm sll..huhuhu...

No comments:

Related Posts with Thumbnails