Tuesday, December 23, 2008

Cicakman 2-Planet Hitam

Sabtu lepas ktorg layan Cicakman 2 lak.. bwk Maman skali.. sbb dah janji ngn dia lama dulu... n msih lg menonton di MBO.. layan je la..

otw.. B wore new present yg xsmpt nk bungkus.. huhu
kena ugut br nk amik gmbr ngn org.. ngn org lain bkn main lg..
penat jln2 smntara tunggu tygn at 6pm
ms utk menonton.. lmbt tol msuk panggung.. pnt dah tunggu ni
pas abis tgk movie maman main game.. ditonton oleh kami..
mr hubby beli beg kanak2.. hehe
enjoy the show smntara tunggu mr hubby beli beg..



SINOPSIS CICAKMAN 2: PLANET HITAM (creadit to budiey)

Profesor Klon kembali untuk meneruskan rancangannya menakluk Metrofulus di dalam filem sekuel ini. Profesor Klon yang berada di dalam persembunyian bawah tanah, merancang plan Planet Hitam, untuk mengawal bekalan air mentah di Metrofulus.

Melalui plan Planet Hitam, beliau berjaya mencemar bekalan air di kota tersebut dan meminta Presiden Metrofulus, untuk melepaskan jawatannya. Hairi pula berdepan dengan musuh terbarunya, Rrama, seorang pembunuh upahan yang diupah oleh Profesor Klon untuk menghapuskan musuh-musuhnya.

Pada waktu yang sama, Hairi juga berdepan dengan masalah peribadinya iaitu sukar mencari kerja lantaran beliau mempunyai tanggungjawab untuk membanteras kejahatan di Metrofulus. Rrama bukan sebarangan musuh lantaran beliau gemar membunuh dan menganggap setiap tugasannya sebagai satu seni.

Tangkas dalam ilmu mempertahankan diri serta berhati batu, Rrama merupakan penjenayah paling hebat pernah berentap dengan Cicakman. Dan Rrama bukan satu-satunya masalah yang perlu dihadapi oleh Cicakman kerana superhero ini juga dihantui oleh Ginger Ghosts yang mahu membalas dendam atas kematian mereka.

Hairi juga perlu berdepan dengan masalah emosi dengan kehadiran Tania yang bertugas sebagai wartawan untuk mencari identity sebenar Cicakman. Kehadiran Iman, seorang gadis buta di dalam hidup Hairi, menambahkan lagi dilemma di dalam diri Hairi. Apabila Rrama menjadikan Iman tebusan untuk memerangkap Cicakman, Hairi sedar bahawa dia sekali lagi perlu berkorban untuk menyelamatkan orang yang dia sayang, juga menegakkan keadilan di Metrofulus.

Namun, mampukah Cicakman menandingi kekuatan dan kebolehan dua penjahat – Rrama dan Profesor Klon yang sudahpun melengkapkan diri dengan senjata kebal bagi menandingi cicakman?

Scenes yg tedpt dlm movie nih

Reviews: tak best sgt.. boring je sbb lama sgt. almost 2 hours citer ni... pastu teknik CGI (betol ke?) terlalu kartun.. x nmpk real. tak best... part 1 better lg... persoalan.. nape kena amik pelakon indon. Tamara (Rrama) tu indonesian kn.. sbb nk market kat sn ke... mcm ni punya quality baik tak yah market kat ngra lain kot. sbb terlalu kartun.. just my 2sen...

No comments:

Related Posts with Thumbnails