Sunday, October 4, 2009

Terkini

Lamanye tak update blog..
dok kat umah skg ni bkn xde masa.. masa byk sgt.. tp mcm mls je.. gpun takde cerita menarik pn. tiap2 ari bnde yg sama je..


skg ni sy berada di umah family di KL.. meanwhile en suami sedang belayar.. as usual.. wt rondaan area Pulau Layang2.. pkl 5 ptg td baru belayar.. after 10days baru dorg blk KK~jangkaannya 12hb..

actualy sy di KL ni pn bersebab.. bkn suka suki je nk blk KL.. kena ada sbb br leh blk. tiket flight mahal wooo.. kalau takat KL-Melaka-KL tu anytime.. hehe...


begini ceritanye...

Selasa lepas sy dpt panggilan dr FKM UTM tnya bila leh buat viva~presentation master.. selepas check market tiket flight spnjang 2 minggu ni, sy pn berkeputusan buat viva minggu depan~sbb minggu lg satunye tiket lg mahal.. tp tarikh pihak sana la uruskan..

dan kmudian dorg kompemkan viva akn dilakukan pd Selasa, 6hb Oct, 230pm di Bilik Viva FKM.. pemeriksa sorg je, Dr Koh lecturer Marin.. beliau ni br setahun jagung mengajar.. rs mcm ok.. Alhamdulillah takder external examiner. penyelia, Droy wajib ade.. dan pengerusi En Farid Nasir, lecturer design. mcm leceh sikit beliau ni. wlaupun beliau ni pengerusi tak berhak bg markah tp leh tnya soalan.. buatnye dia yg byk mengantoikan aspect2 design nti.. tak ke haru.. huhu..


so disbbkan viva dan en suami belayar ptg td la sy blk KL minggu ni.. kalau en suami tak ke mane2 sy akn direct ke JB sehari sblm viva, after viva baru blk KL dan stay beberapa ari..~tu planning awlnye la


lg 2 ari je nk viva ni. tp slide tak buat lg.. edit yg dulu2 je la kot.. tp nk edit2 pn mkn ms gk. bila la mood ni nk dtg.. arini takde org kat umah pn mls nk buat keje.. esok mak, kak iza dgn azief blk dr Penang leh buat keje ke tak.. ade si kecik tu...~xsabar nk jumpe takcik

oo ye.. jumaat lepas mak, ayah, kakak dan azief gi Penang. melawat fmly sedara yg br kehilangan atok ari selasa isnin yg lepas, 28th sept.. dgn ktorg pngkat Tok Ngah, adik kepada arwah nenek belah mak.. tp ayah blk KL dulu. mghrib td da smpai. esok ada kenduri kat umah sedara ayah.. yg lain2 akan blk KL esok..


sy smpai di KL mlm td jam 1135pm.. naik flight terakhir.. akn blk ke KK 12hb jam 1230pm.. mula2 dah beli tiket 11hb.. skali en suami belayar kena extend smpai 12hb.. so terpaksa la tukar tiket flight.. tmbh duit lg!!! bila la nk kaya mcm ni.. eh tak pe la tak kaya.. asalkan ati senang.. daripada kaya~xtaw la kalau luaran je kaya tp tak abis2 berdendam dan dengki dgn org lain..


ok kwn2.. doakan spya viva nti berjalan dgn lancar spya leh konvo ASAP..

anyhow.. selamat ari raya all.. dah nk masuk 15 syawal dah ni..

2 comments:

DiLLaiLa said...

liza..gudluck for viva..=) eh..ko cemane sekarang?dah ada isi lom?huk2 aku lom lagi..=(

liza said...

tq dilla.. ala ko kwin tak smpai setahun lg kn. sabar dan tawakal je la ye...

Related Posts with Thumbnails