Thursday, December 10, 2009

Almost 5 Months

Hi all..


last monday (week19) ktorg gi tgk baby.. ingt nk tunggu this sunday which genap 20 minggu. tp lama sgt tak tgk rindu lak. that was our 1st time dgn Dr perempuan. previously dgn Dr lelaki.. different clinics actually.. ktorg dah gi 3 klinik utk 3 kali scan.. monthly check kat dlm navy base ni je tp no scan sbb klinik baru lg. so nk tak nk kena la cari kat luar..


ktorg agk gmbira bila dpt taw ade klinik with lady Dr, at the 1st place.. tp bila blk dr klinik tu kami sgt kecewa.. for some reasons..

1. bila print gmbr scan tu tak dpt full body. kaki tak nmpk. pdhal kalau klinik lain leh je.. zoom in or out..
2. gmbr yg di print tu sgt tak clear.. ktorg tak taw mane body, tgn etc. cuma nmpk kepala je. nk suh dia print lain dia ckp tu je the best she can capture... OMG
3. pastu beliau kata, 7 bulan baru leh taw jantina.. ???? bkn seawal week 17 dah leh nmpk ke.. therefore beliau mmg tak try tuk observed pn.. tp ni bkn sbb utamanye


siap point lg tu.. hehe.. main point nye adalah mesin dia mcm takleh view dgn clear.. sgt blur.. oleh yg demikian takde gmbr baby utk diupload kali ni..


may be this sunday ktorg nk gi tmpt sblm ni. tak puas ati dan tak terubat rindu pn bak kata en suami.. tp Dr laki la.. x pe ke, sbb bkn dlm keadaan darurat kn.. mcm berat ati tp kat situ yg paling bgus. good explanation, gmbr clear, price sama je print bape keping pn dan tak sejauh klinik yg Dr pompuan tu..


tp rs mcm nk try cari klinik lain. yg mmg utk maternity je.. mmmm..


what say u???



oo ya.. berat sy bertambah 1kg dr last weigh in (week 15). slightly increase. ok la dr turun kn..
and baby seberat 235gram.. next tuesday check up kat klinik dlm base. tgk ade pertambahan x..


Alhamdulillah so far xde alahan yg teruk. cuma kerap angin bdn. nk kata sbb mkn mknn sejuk tak jgk. sbb bila mkn tmbikai, kobis Alhamdulillah tak de ape.. sbb perut kosong pn tak jgk sbb kdg tu br pas mkn pn msuk angin.. so bila dah rs sakit belakang sikit2 tu stand by je la minyak angin.. nsb kalau sakit kejap tu ok la. kalau tak tahan sgt tu smpai tertido dibuatnye. huhuhu


dlm tmpoh almost 5bln ni br 3x muntah.. tu pun lepas 3bln. biasa kn org muntah2 3bln pertama... tp ade gk yg muntah spjangan hamil. mcm2 ragam kn.. mcm sy 1st muntah tu mlm tgh baca buku b4 tdo. mmg rasa nk muntah tp tahan je. biasa kalau mual2 tahan lama2 ok la. mls nk muntah nti perut kosong kena cover blk. dah tgh mlm mls la nk mkn lg.. tp mmg tak leh tahan terkeluar sgla isi perut. may be sbb mkn ubat obimin slpas beberapa jam dinner.. so perut kosong blk.. biasa mkn pills klinik kerajaan je.. pastu terus serik nk mkn obimin takut kuar blk..

2nd ms en suami duty.. bdn angin n rs mual2.. sj je la 'wekk'.. sll kalau mual 'wekk' tak kuar ape pn.. kali tu mmg kuar betul2.. pdn muka tggung sorg diri.. huhu..

3rd baru last saturday ms kat psr tamu.. tibe2 je rs nk muntah yg tak leh ditahan.. terus muntah kat kedai org tp kat rumput blkg la.. pstu dgn rs nk collapse nye.. mata pun blurr je.. it was my 1st time rs mcm tu.. maybe sbb tgh panas terik ms tu.. terus dok dlm keta while en suami teruskan aktvt membeli belah...


at this moment, the best part is.. dah leh rs baby gerak2.. awl2 dulu mcm tak sure. ye la takde experience kn.. rs mcm perut angin nk kentut tu.. tp tak kentutu pn.. tp bila en suami letak tgn kat perut, then dia ada rs something so dia ckp "baby la tu kalau smpai tgn b leh rs." ape yg ktorg perasan baby aktif ptg ke mlm.. ikut mommy dia pagi kuat tdo.. huhu..


Alhamdulillah skg ni selera mkn dah ok blk.. mood nk msk pn dah ok.. dulu awl2 preg msk 2 jenis lauk je. ~nk msk sejenis je kesian kat partner.. sy takpe sbb mmg takde selera nk mkn pn that time.. biasanye 3 jenis.. skg ni dah back to normal.. Alhamdulillah..


ktorg tak beli ape pn lg kprluan baby.. ermm.. bila ms sesuai utk beli baju n alat2 baby ye.. perut takde lg segan lak nk beli belah.. tgu ade perut nti br cari..


k la.. pjg lak krngan kali ni..

c ya..


1 comment:

R i z a said...

better beli skit2..dah leh start beli dah..bulan ni beli la baju 2 lai..bulan deoan beli botol pulak..so tak de la rasa perit sgt kalau nak beli serentak..heheh take care yer..byk kan la membuat kire2 math..

Related Posts with Thumbnails