Thursday, December 3, 2009

EM

yeah!!


at last permohonan ktorg dah approved 25nov lepas.. isi form dr awl tahun ni. tp submit form tu pertengahan bln 10 yg lepas. biasa la.. ms kat utm asik lupe je mnta sign Ir utk sahkan sijil & transcript. dah nk blah june tu br mnta.. pastu bila smpai bab wang pos ni mcm2 halangan lak. takde masa nk gi post office la, budget lari la. huhu.. akhirnya bln 10 aritu br setelkan dan post.. insyaAllah ujung bln ni certificate siap..


eh.. msti korg nk taw ape kn.. takde ape yg best sgt pun. just kami dah berjaya mendaftar diri dgn BEM, which stand for Board of Engineers Malaysia.. iza, ilah and sape2 engineering graduated friends, korg dah register ke belom. kena register taw. kalau tak, if something happen ms keja then korg tak ber'register' lg, leh kena sue, due to Ir Dr Pauzi masa minta sign dia utk verified the certificates.. tak kisah la bidang keje skg x related lgsung, mcm myself.. hehe.. at least ms isi form utk minta keja ade la association yg kite join.. huhuhu


actly sy tak beria sgt nk register pun. but since mr hubby yg nk register so sy pn ikut serta.. mcm beliau kalau register mmg ade benefit. gomen kn. tp kena dftar IEM, Institute of Engineers Malaysia, gk br leh dpt allowance. so after dpt certificate nti beliau je la yg dftar IEM dulu. sy nti2 la.. when necessary..


oh yaa.. kalau sape2 yg berminat nk dpt title Ir (just for engineering graduted) mmg kena dftar ngn both assocs ni.. tp tak smudah itu. byk keja n exam yg kena pass.. details leh gi kat website yg berkaitan..


ok la.. till then.. daaa


2 comments:

R i z a said...

aku dah..baru je dapat sijil nye

liza said...

both bem ngn iem ke.. good for us eh..

Related Posts with Thumbnails