Wednesday, February 24, 2010

Ana's Big Day

Baca tajuk pn dah taw entry kali ni mengisahkan ape kn.. :)


Last saturday (20/2), sy bersama beberapa org rakan attended wedding Ana di Muar.. Ana ni kwn ktorg ms kat MRSM Muar.. aclty kenduri kat Muar ni belah husband Ana. kenduri belah Ana di Terengganu smgu sblm tu.. 13/2 or 14/2 ye??


Saya, hasdi dan tunang beliau gerak dr KL dlm 10am lbh, tp nk dekat pkl 11 gk la time tu.. pastu ktorg tunggu Linda kat Linggi.. smpai Muar terawal dr plan lak. so kami menyinggah la umah Fau kat Muar tu.. pas solat zohor baru ktorg gerak ke umah pengantin. timing ktorg smpai just nice la. pengantin tengah posing b4 mkn.. ktorg smpt amik gmbr kat pelamin ngn pengantin tp malangnye gmbr Linda xde. tu pro cameraman yg amik tuh.. huhu.. oo sblm terlupa, ms smpai kat umah pengantin tu ktorg smpai sekali ngn Nady ngn mak n kakak beliau yg dr Segamat..


pas mkn, ktorg posing lg dgn pengantin kat meja mkn beliau.. sbb tak puas ati gmbr tak cukup quorum. pastu terus beredar ke destinasi msg2.. nk jln2 kat muar tu pn tak taw mane tmpt best. gpun sian kat driver ktorg yakni tunang hasdi sbb beliau drive dr pg.. tkut penat.. Linda n hasdi nk gnti beliau tak mo..


from left: me (week 30), fau, hasdi, nady n linda

husband ana, Amin tu Palapes sbb tu kwin bwh pedang.. saya sgt suka dress Ana.. songket cmpur lace putih.. cantik sgt. make up ana pn cun... :)


aclty kn.. sblm pegi tu sy berat ati sbnrnya.. dok pk nk gi ke x.. ati ni mmg teringin sgt nk gi. ms wedding sy dulu Ana dtg. gpun leh jumpa kwn2 lama.. plus lama tak mkn nasi minyak.. huhu


pastu ada la org a.k.a kwn husband komen kat fb soh rest la, itu la, ini la.. jdnya membuatkan sy berbelah bg la. bila tnya husband pn dia mcm risau nk bg pegi. sbb perjalanan jauh.. tp kalau sy nk gi dia tak halang yg penting pesan kat driver so drive carefully.. dan nasib baik la driver tu ok wlaupun beliau kadang2 mcm terlupa dlm keta tu ada ibu wanita mengandung.. huhuhu.. tp syukur Alhamdulillah kami selamat pegi dan kembali..

2 comments:

bdk bucuk :P said...

Sonok dpt jumpa korang... So far ko ok kan lps kita blk dr wedding ana tu. Driver drive dr pg sampai ke mlm. Kul 7 lbh br gerak blk umh dia. Sian gak, tp sape suh degil x kasi aku drive. Aku da lama x drive kt highway cecah 130km/j tu. Sorry la kalo driver tu terlupa ada ibu mengandung dlm kete.

liza said...

hehe... xde ape la.. ok je.. big thanks to u n tunang.. huhu

Related Posts with Thumbnails