Wednesday, March 3, 2010

1st Check Up @KL

Smlm saya gi check up utk pertama kali di KL.. gi Klinik DBKL, Pantai Dalam je. Appointment pkl 9am tp setel dlm 1130am.. gila lama.. lembab2 Pusat Perubatan Angkatan Tentera (PPAT) tu takde la smpai 1 jam pn.. may be sbb ramai kot. Tp tgk sistem dorg pn serabut je.. my next appointment adalah 2 minggu kemudian iaitu 16/03 pkl 10 am..


berat saya pd minggu ke 31 ni bertambah 5 kg dr last checked kat KK, dan menjadikan berat skrg sama mcm berat saya ms belajar kat Muar dulu.. huhuhu.. gila tembam dulu.. skg ni tembam bersebab.. so total gain weight dr b4 pregnant smpai skg adalah 8.5kgs.. huhu. Perut pn xbsr sgt. Rmai yg terkejut bila taw im pregy for almost 8 months.. hb sy pn naik.. tak la risau sgt. Tp stil kena keep amik pill.. nurse tu bg lg sgla vits. Ada org kata mkn vits nanti baby besar dan susah nk bersalin. Tp kalau tnya org2 klinik ni dorg kata vits tu tak effect tumbesaran baby pn.. vits tu utk kesihatan mommy je.. yg jenis baby besar tu kalau ada diabetes.. ntah la. Tak taw nk percaya mane.. amik takut baby bsr sgt.. tak amik takut baby x sihat lak.. so any idea?? Anyone??


Blk dr klinik smlm sy jln kaki je.. it took me 20 minutes je dr klinik ke umah. Ms gi azim anta tp pastu tunggu lama sgt dia blk, nk cari keja. So mls nk susahkan org dan abiskan duit naik cab, saya jln je la.. x lah jauh sgt pn. Huhu.. gpun org kata dah ujung2 ni elok jln byk as exercise spya sng bersalin. tp berpada2 la.. that’s why bila saya kuat jln bila kat KL ni hubby tak bising pn. Mak pn tak ckp ape.. hubby kata elok la jln2 tu aktif sikit.. kalau dok umah, tdo je baby pn mls.. huhu.. this weekend mcm tak de plan lg. So sape2 free leh la dating.. hehe


4 comments:

R i z a said...

aku tak pernah miss mkn all the vitamins..anak tak besar dan sgt sihat..jgn dgr ckp org yg tak de ilmu pasal tu..dgr ckp doktor/nurse sbb diorang tahu and pakar dlm bab tu

liza said...

tp ade gk nurse yg ckp mkn vits nti ank bsr.. tu yg kompius..

R i z a said...

mgkin ade yg expert mgkin ader yg tak kan..kalau nak tau the real..g jupe gynocologist..baru dpt info yg tepat

liza said...

btol2..ada yg ikut pnglaman depa je.tp kn kalau dah baka bsr, bsr la bb..ni nk slhkan ubat lak..huhu

Related Posts with Thumbnails