Tuesday, July 31, 2012

Birthday Treat (entry tertunda)

Assalamualaikum..


16 July yang lepas ada encik tu belanja kami makan di restoran Arab sempena menyambut ulang tahun kelahiran saya yang ke-tut.. tahun depan dah masuk 3 series.. huhu.. kalau ikutkan hati nak gi makan pada hari kelahiran saya, 17 july tapi takut melepas pula nanti. dah encik tu angin dia tengah baik nak belanja makan. nanti datang ribut taufan dia, apa pun tak dapat. kekekeke~~



mula-mula encik tu bagi dua pilihan, samada restoran Arab atau steamboat. saya pilih la restoran Arab sebab encik tu selalu cerita makan kat restoran Arab. orang belanja la, teman orang la.. saya baru nak merasa. dah tu ada orang nak belanja. tapi encik tu lebih prefer makan steamboat sebab dia teringin sangat. kalau dah teringin tu, anytime je boleh pergi tak payah nak tunggu celebrate birthday ke apa. tambahan pulak encik tu yang teringin lagi la senang nak pergi. kalau saya yang teringin jawabnya kena keluar duit dari poket sendiri lah.. hehehe..



jom tengok sekitar makan-makan tu.. tapi gambar tak cun la. tak dapat snap full meals sebab nak makan cepat, nak balik cepat. dengan kerenah dua hero tu lagi.



mula-mula baik je duduk dalam stroller dia. orang nak makan je dia jerit.. nak makan juga? tunggu lagi 2 bulan ye...





setelah kekenyangan. masa tunggu makanan siap pukul meja guna sudu sambil jerit "lapar". nasib lah dia pelat sikit so orang tak faham kot. huhu





ni kebab azhad yang punya. lain la dari kebab malaysia. bukan takat azhad, kitorang makan pun tak habis. siap tapaw balik rumah. membazir makanan mahal buang-buang. hehe




antara lauknya.. kambing of course. takkan masuk restoran arab nak makan ayam ikan. boleh tapi macam pelik la kan. so saya yang tak pernah makan kambing ni, belasah je la...




encik tu dengan anaknya yang sebiji macam dia.. takde rupa emak dia kan.. ermm sedih.. huhu




ni la tempatnya. boleh click gambar utk ke FB restorant. KELLASSS.. gambar ni amik kat situ. sangat dekat dengan rumah kami. dalam 5-10 minit je. naik kereta la..




gambar birthday girl takde. huhuhu.. review makan kat sini? for me ok kot sebab kali pertama makan makanan arab. tapi hubby cakap mahal dari tempat dia pernah pergi. memang nak pergi tempat yang dia pernah pergi tu, tapi jauh sikit area setapak lagipun kedai tu belah atas, takde lift. macam susah sikit nak bawa baby naik stroller. so pergi yang depan mata je la. dah tertulis rezeki mereka. hehe..



errmmm... buat masa ni macam takde harapan nak dapat hadiah je... kecewa. tapi tak pe.. kalau encik tu tak nak bagi hadiah, akan ku kikis duitnya sedikit demi sedikit.. wakakaka.. macam apa je bunyinya. hehe


daaa~~~~~

5 comments:

Ira said...

Aku penah mkn kat situ, bos besar belanja. 1st time makan, best la. Cuma air je silap pilih hr tu. Aku pilih air anggur, igtkan cam biasa kita minum, rupanya anggur tu dikisar dgn biji2 skali, cekik aku minum. Sama la arsyad ngan abi dia.. abg azhad je x bulat. :)

DiLLaiLa said...

liza, aku suke ayat ko yg last tu..aku suke strategi tu...ekekkeke kena ikut jugak nih...hahaha

liza said...

hasdi: kt order jus jamaica (orange + nenas). memang terbaik.. lg 1 makanan arab ni air dia mcm ada gas sikit.. tp tak amik la nanti azhad je minum sorg. huhu


dila: ko tak pe. laki ko rajin belikan macam-macam walaupun bukan time birthday.. hehe

luvly_heart said...

Hadramawt... restoran Arab pilihan sy dan suami kalau lapar giler..favourite kitorang Lamb Mandy, disebabkan nasi dia sgt byk biasanya kami order satu pinggan je and makan 2 org pastu order menu lain yg ringan sikit. tp mmg puas sgt kalau gi time lapar, sbb kenyang giler dan berbaloi la wpun mahal sikit nak bayo. tp husband lebih suka Ar-Rawsha, sy kureng sikit sbb makanan kat Rawsha lebih berminyak. huhu. lagi satu kalau nak yg mcm melayu2 sikit, pegi ke Saba' dekat Setiawangsa, kat sana tu owner dia Arab kawen ngan melayu, so pekerja dia melayu and rasa makanan pun ada rasa melayu sikit. hehe. apa2hal pun, Hadramawt tetap sy punya favorite, lgpun dekat je kan ngan rumah, hehe :)

Majid Vijah said...


A licensed Loan Lender, We offer Affordable Loan at 3% interest rate available for local and international borrowers, Are you seriously interested in getting a genuine Loan without stress? Do you need this Loan for business and to clear your bills? Then send us an email now for more details via:majidvijahlending@gmail.com


LOAN APPLICATION FORM.

(1)Full Name:
(2)Country:
(3)State:
(4)Address:
(5)Sex:
(6)Occupation:
(7)Amount needed:
(8)Loan duration:
(9)Loan purpose:
(10)Telephone

Email Us:(majidvijahlending@gmail.com)

Related Posts with Thumbnails