Saturday, July 21, 2012

Moist Chocolate Cupcake

Actually ni bukan hasil pertama dari oven baru. Before this en suami dah rasmikan dengan bakar pizza, panggang ayam, daging dan ikan. Saya pun dah guna untuk bakar pizza dan carrot cupcake. Pizza tu pizza segera je. Beli roti pizza, sapukan bahan-bahan yang digemari, tabur cheese, masuk oven. Ting! Siap! Carrot cupcake buat 2 trip sebab Azhad suka makan. Resepi dari internet je. Nanti buat lagi ku ambil pic then tepek sini..


Semalam gagahkan diri buat chocolate cake walaupun kepala tengah weng. Resepi sama macam yang pernah buat dulu. Tapi kali ni guna cawan besar, so kena adjust la yg lain-lain macam backing soda, backing powder dan telur. Walaupun resepi tu untuk kukus tapi ku bakar je. Alhamdulillah menjadi juga. Kali ni buat dalam cup so jadilah chocolate cupcake. Sebabnya senang anak kecilku nak makan. Kalau buat dalam loyang leceh nak potong.








Hajat hati nak buat topping tapi bila fikir kalau ada topping nanti azhad makan topping je cake tak makan, so dibatalkan la niat itu. Owh.. Kali ni adunan banyak, separuh buat dalam cup separuh lagi masuk dalam loyang. Hasil bakaran malam tadi dibawa balik kampung. Memang niat nak buat cake untuk balas tupperware mak. Nak masak tak reti, at least buat cake pun ok lah. Takkan nak balas bekas kosong. Huhuh. Boleh buat makan berbuka nanti. Silap-silap habis dibelasah anak-anak sedara.


Ok la.. Selamat berpuasa semua. Semoga segala amalan kita diterimaNya. Maaf zahir batin

Assalamualaikum


Published with Blogger-droid v1.7.4

1 comment:

Ann Ishak said...

nampak menarik dan sedap, mesti jadi rebutan masa berbuka nanti :)

Related Posts with Thumbnails