Tuesday, April 14, 2009

Ahad@KLCC

HELLO!!!


Last Tuesday hubby telah terbang ke KL sbb ada exam ari Rabu.. dah alang2 blk KL dan KD Pahang tgh belayar time tu so B pn amik cuti. smlm baru blk KK so smpt la tgk movie bersama-sama..


Bukan takat tgk movie je.. ktorg (saya dan suami) smpt blk Kelantan pn.. ari Rabu tu pas abis exam ktorg blk umah jap dan mlm bertolak ke Kelantan naik train... ~ATM dan fmly dpt diskaun.. oh ye.. saya blk KL pd hari Selasa menyambut kepulangan suami terchenta.... huhu


Teruja tgk tiket tulis MDM Azliza... huhu...



B ckp dlm kapal tmpt tido lebih kurang cmni gk..



Ktorg dok Kltn 2 mlm je.. Khamis dan Jumaat.. Sabtu mlm dah gerak blk KL.. naik train gk dan smpai pg Ahad..


Tgari tu saya, hubby dan Maman gi KLCC dan jumpa Yani kat sana.. bukan terjumpa tp mmg ajak Yani skali. actly Yani nk dtg umah jg Azif sbb mak & ayah nk gi Tjg Malim. tp last minute akk ckp nk letak Azif kat umah mentua dia je. so saya ajak la Yani join ktorg tgk wyg.. dan nasib baik la dia sudi... huhu


Pas abis tgk wyg ktorg gi mkn.. mula2 ingt nk mkn kat umah je leh save budget. huhu.. tp disbbkan mr hubby mengidam mkn yee mee so ktorg cari la kat Food Court.. ~kat Sabah susah nk dpt yee mee ni.. 2 kali round baru jumpa kedai 'Sizzle'. tu pn disbbkan ktorg follow pekerja yg kutip papan alas tu.. lawak je... huhu


Maman dan Yani



Kami yg semakin mengembang..




Pas mkn ktorg gi PIKOM PC Fair kat situ.. mmg niat di hati nk gi Pc Fair sbb tu tgk movie kat situ. kalau tak baik tgk kat MidValley lg dekat..


Dan kali ni ktorg tak pulang dgn tgn kosong mcm sll.. ~sll gi cuci mata je..


RABAK poketku...



gara2..







tp ada cerita sadis + lawak disblk pembelian modem ni... huahuahua...







Gmbr diatas menunjukkan suami sedang memberi wang kpd isteri.. ~mcm wt report lak. huhu... actly ktorg tgh kumpul duit utk beli modem ni.. stlh dikutip dari B, Maman, Yani dan saya sndri akhirnya ktorg berjaya mengumpul RM250 sprti yg di btaw oleh promoter bernama Stacy Steven.


Pas isi form suma leh lak apek ni ckp kena byr 1st bil.. angin je. mula2 tnya ckp byr hrga modem je.. mane la nk cekau lg RM68 ni..
~ktorg takde credit card sbb tak suka hutang takot nti tak terkawal dan tak byk cash sbb takot boros.. so ktorg pn blah la dan jln2 lg..


Sudahnya stlh pk msk2 ktorg nekad gi cucuk duit kat dlm Suria KLCC.. dr KLCC tu nk kuar ke Suria kena lalu sume hall lak.. penat siot... tp hnya kerana modem yg murah ittew, kami rentasi sglanya.. cewahhh.. modem tu kalau kat UTM masih berharga RM350. leh jimat RM100 dah...



saya berusaha membuka air mineral KLCC yg berharga RM3


Selain tu ktorg beli 2 cooling pad, 2 sarung laptop, 1 screen cleaner yg dibiaya oleh suamiku.. last day leh dpt murah tmbhn lakiku yg pndai menawar.. maman nk cari speaker utk hs tp tak de.. kena cari kat kedai Sony Ericson la kot..


Pas membeli belah di PC Fair tu ktorg smpt posing dpn menara yg diselubungi kabus.. cantek.. ~tgh dgr lagu Chantek by Altimate ft Adeep Fabulous Cats






tak nmpk orgnya.. ok la tu.. blk seb baik smpt tgk ABPBH 2008.. tu pn sbb naik cab n fortunately driver tu jujur tak tipu ktorg.. huhu.. ~org tak besa kat KL sng kena tipu


Keinginanku utk blnja B gi Genting Highland May ni terpaksa ditunda kerana poket yg sudah kontang.. tp tak pe la.. mmg nk beli modem ni tp ingt nk tunggu settle master n pindah Sabah br nk amik. tp disbbkn kemurahannya ktorg sambar gk tp B guna dulu buat ms ni... kalau tak nti saya leka.. skg ni pn leka je. huhu


ps: br dgr news yg tak best dr B.. hrp2 tak kompem lg la...

No comments:

Related Posts with Thumbnails