Monday, April 13, 2009

Jangan Tegur




Dah tengok cita ni??


semalam saya, hubby, maman dan yanie telah menonton filem ni kat KLCC.. tygn pkl 130 pm..


Synopsis

After being involved in an accident, Natasya (Julia Ziegler) had a dream about a girl named Baizura (Nadia Mustafa). Natasya is determined to discover the truth about her. Since waking up from a coma, Natasya is haunted by creepy images of evil spirits that only she can see. This causes a lot of trouble for her husband, Kamal (Pierre Andre) because he doesn't believe in superstitions.


credit to: Sinema Malaya



Reviews: Lakonan pelakon2 semua not bad. Nadia Mustafa yg dah lama berlakon baru kali ni diberi watak yg penting dlm movie. selalu tempelan je. tp tempelan dlm cita ni adalah Rozita Che Wan. tp dia tetap dpt liputan yg meluas. cthnya dlm gallery PC dlm Sinema Malaya.. byk gmbr dia je pdhal babak yg libatkan dia bape second je. maybe sbb Nadia tak hadir kot sbb pregnant. dia ni belakon best ke.. rs mcm kayu je.. dah la tak leh dipisahkan dgn bulu mata pelesunya ittew... sy tidak tahu kenapa sgt tidak gemar dgn ini worag.. sy lebih prefer adik beliau, ayu raudah.. jln cerita pulak... mcm ok.. buat kita tertanya2 apa, kenapa, bagaimana, siapa dll... unpredictable ending la.. dan adegan2 seram pn takde kat tmpt yg kita jngka kn.. make up pn menjadi.. good job. seram ke tak??? mmm tak reti nk komen.. byk terkejut sbb tgk kat panggung, sound effects mmg superb mcm Jangan Pandang Belakang dulu.. cuba kalau tgk kat umah msti tak terkejut punya... totally.. ok la... layaannn...





ps: mcm mane leh tgk dgn mr hubby?? ntikn next entry... huhu

2 comments:

azwahas said...

owh aku tgk semlm.

aku rasa aku n adik ipar aku yg paling kuat jerit dlm cinema tu hehehe.

credit to Jangan Tegur production team, akhirnya file hantu m'sia berjaya keluar out of the box! aku rasa best la filem ni, maybe 3.5/5 kot? ok la tu!

liza said...

jerit takpe jgn tutup mata sudah.. rugi beli tiket je... huhu.. ape2 pun sokong la industri seni malaysia.. ;)

Related Posts with Thumbnails