Sunday, April 26, 2009

Miss Lappy

Happy 1st birtyday to miss lappy

tp apakan daya tak dpt nk smbut pn sbb ia telah dihantar ke tempat lain permenantly berikutan kesihatan ia yg tidak begitu baik..

smga cepat sembuh spya dpt la saya membuat keja dgn lebih efficient.. ~poyo je. main intenet je nti ada la.. huhu..

oh ya.. nk cita sikit psl miss lappy yg telah dihantar ke tmpt lain...

Jumaat tengahari yg lalu saya bersama rakan Indonesia dr Marine Lab, Ike telah keluar ke bandar JB.. Ktorg dr UTM ke Jusco Tmn U naik motor dan letak motor kat sana. pastu naik bus dari Jusco ke Jb. smpai kat sana terus la jln cari Landmark It Mall. seb baik tak sesat. dah la beria cari map kat internet, tp hampehnye leh lak tertinggal kat bilik. so redaahhh je.. kalau dah sesat nti baru tnya org.. hehe...


dlm map ni mcm jauh je CS ke Landmark. tp tak pun..



PERSADA.. jumpa ni dulu ok

smpai kat sana gi la kat kedai Acer n dorg tgk2kan la lappy ku ittew.. mula2 ingt Cdrom je prob. kalau cdrom je yg rosak senang la tukar je leh tgk wyg pastu. tp ape kan daya, mamat tu suruh ktorg gi anta kat center Acer kat Masai. kalau nk suruh diorg anta takut tak sempat sbb waranty tu expired arini (26hb), weekend lak center tutup. so nk tak nk ktorg pegi la.. planning tgk wyg cancelled..



ni dia Landmark..

dr Landmark tu ktorg amik cab je sbb tak taw nak naik bus ke masai. kedai tu ada la bg map nk ke sana.. so suruh je driver tu ikot map. dah la driver pn tak taw jln. boleh lak sesat, terlajak jln.. sesampai je kat sana ktorg suruh driver tu tunggu. mula2 bajet nk naik bus blk nti. tp disebabkan tmpt tu kat kwsn perindustrian so mcm takde pengangkutan awam yg lalu.. kalau ada pn kena ke bandar dulu, pastu br amik bus ke Tmn U.. mls lak nk amik bus byk kali sbb dah rasa penat dan sakit kepala.. so ktorg suruh driver tu anta smpai kat Sri Puteri je. ktorg kena charge RM50.. rabaakkk.. dr Sri Puteri naik bus ke Tmn U.


map ke masai..


smpai Jusco dlm pkl 4. dgn tak solat lg. cpt2 la menunaikan yg wajib tu. pastu gi mkn.. lapar.. tp tak abis pn sbb byk sgt minum air.. dahaga giler sbb berjalan tgh panas.. pas mkn gi beli brg sikit dan blk..


mlm tu kepala rs berdenyut je.. mcm nk demam je rs.. ni gara2 jln di bwh terik mentari la ni.. cehhh.. mcm tak biasa jln tgh pns je.. bdn pn dah start pns. oleh itu utk elak dr berlaku perkara yg tak diingini dan mengikut kata hubby, sy pn telan panadol. dan Alhamdulillah sihat walafiat je..


sebut psl hubby ni... ari khamis B smpai manado tp tak dpt contact pn sbb kredit Digi abis. tp Jumaat tu B beli no Indo so leh la sms n call wpun sekejap je.. lega rs ati ni.. skrg B on da way blk ke KK.. tp singgah Tawau dulu.. esok pg dijangka smpai di Tawau..



ps: dok pk cmne nk amik miss lappy nti.. dijangka siap dlm ms 10 ari.. kalau naik teksi mmg rabak la.. nak naik bus mcm leceh lak.. aduyaii...

No comments:

Related Posts with Thumbnails