Monday, October 4, 2010

Bertiga dengan MAS

Tengok tajuk pun dah tahu isi kandungan entri kali ni.. huhuhu


For the 1st time kami terbang by MAS bertiga balik KL 9 Sept lepas dan flew back to KK 27 Sept.


Nothing much to wrote sebab Azhad seperti biasa.. SANGAT cool.. Alhamdulillah tak meragam sepanjang 2 penerbangan itu..


Flight to KL ~ azhad tidur sepanjang penerbangan. bangun menyusu je. ni disebabkan kami kuar dari rumah seawal jam 6am kena lapor diri di Kem Lok Kawi dulu. dalam van bomba tu dia tidur la kejap. ~ kami ke airport naik van bomba dihantar oleh driver unit bomba.. masa kat airport azhad tak tidur sangat. masa dah nak boarding tu dia nak tidur tapi ummi tak bagi sebab nak dia tidur dalam flight.. ngamuk2 si kecil tu.


Kejadian yang benar-benar belaku terhadap saya.. ada ke patut tapak kasut kiri tercabut. time tu dah masuk balai berlepas. cari kedai kasut takde. yang ada jual selipar nike RM70. hubby suruh beli je tapi amik size besar bagi kat dia. uhh.. dah la selipar macam selipar jepun.. harga mahal macam tu. tak kuasa.. sudahnya pakai je la kasut tu. jalan pun terhenjut-henjut gitu.. sampai KL central baru beli baru.. aduss.. lari budget..



KK International Airport



Menyempat je dlm baby washroom.. huhu



The best thing penerbangan kali ni adalah layanan yang best. stewardess peramah. kitorg duduk line belakang sekali. rasanya yang bawa baby dan anak semua duduk belah belakang. senang nak handle kot.. kalau nangis or bising tak kacau orang depan sangat.. stewardess tu siap bagi gula-gula kat budak-budak untuk elak ear popping.. dia offer bantal dan extend seat belt untuk baby.. dan bagi gift buku cerita dan shaver kit.. i like... :) terasa la kewujudan kami dan baby.. naik AA last time macam kita dengan baby ni tak wujud je.. tak tanya pun if need help.. ermm.. perlu diingatkan diri sendiri.. AA tu murah, MAS ni mahal. so memang la service pun berbeza.. huhu



gift from MAS..



Flight to KK ~ Dalam sejarah betul.. 2 kali azhad buat project. 1st masa baru masuk kapal terbang. time tu orang belum ramai masuk, yang ada baby dan warga emas je masuk dulu. terus la kitorg masuk toilet dan tukarkan diaper dia.. merasa la saya masuk toilet kapal terbang.. haha... 2nd time masa kapal belum stable lagi.. isyarat pasang tali pinggang lom padam lagi. tp steward dah start jalan.. kitorg tunggu kapal tak senget sgt baru gi tukarkan diaper dia.. aduyai sayang ummi ni.. time macam tu la nak buat project. tapi at least merasa la ummi masuk toilet kapal terbang. kalau tak memang takde la.. ummi lagi sanggup tahan segala rasa tu. unless kalau dah tak boleh tahan lagi.. huhuhu..



Kali ni Azhad tak banyak tidur.. banyak jaga dan main.. masa nak mendarat pun tak tidur. menyusu pun tak. takut gak dia nangis sebab tak selesa telinga. tapi tengok dia ok je.. dok tengok keliling dan main dengan abi dia... huhuhu



way back to KK


my sweethearts.. muaxxx



xde free gift this time.. sebab kitorg dok depan sekali dalam section last, flight MAS yang besar. seat 2-4-2.. it was my 2nd time naik MAS besar.. masa balik KL hari tu naik yang kecil biasa je, seat 3-3..


owh... nampaknya berjela gak menaip.. hehe..


Assalamualaikum.. daaa


2 comments:

DiLLaiLa said...

bgs entry ko ni liza..dpt la aku bygn sket..hehe

liza said...

huhu.. ada info ke???

Related Posts with Thumbnails