Friday, October 29, 2010

Alahai Siannya Azhad...

Kuss semangat!!

Pertama kali dalam hidupnya.. pagi tadi Azhad kejut ummi dengan jeritan.. terus terbelalak mata ummi. tengok-tengok Azhad dah kat bawah.. alahai sayang ummi jatuh katil. tapi seb baik tak jatuh ke lantai terus. kalau tak lagi haru...


Actually sekarang kitorg tak tidur kat master bedroom, due to kepanasan cuaca dan kipas bilik master tu slow.. slow sebab berabuk.. huhu.. jadinya kami berhijrah la ke bilik lain.. untuk tidur je la. master bedroom jadi tempat salin pakaian dan solat je.. bilik yang kitorg tidur sekarang ni katil King size, tapi tilam queen size. so katil tu ada la balance sikit.. jadinya pagi tadi azhad jatuh atas katil tu.. tak sempat ke lantai. kalau katil dan tilam sama size kompem jatuh ke lantai terus.. thank GOD.. lepas tepuk-tepuk dia diam, menyusu dan tidur balik. rasanya azhad nangis bukan sebab sakit, tapi lebih kepada terperanjat je.. dan nak bagitau ummi dia yang dia dalam keadaan yang tidak selamat.. anytime je boleh jatuh ke lantai tu.. masa ummi bangun tengok dia dalam keadaan meniarap. sempat la pk macam mane boleh jadi macam tu?? huhuhu.. abi dia bila tahu aazhad jatuh terus cakap nanti tidur depan (living room) je, bentang toto.. ni belum merangkak. dah merangkak nanti lagi bahaya..


beberapa hari lepas masa nak mandi kepala terhantuk pun boleh buat tak tahu je.. ummi dok tunggu la reaction dia, kot-kot menjerit ke.. tapi azhad just bunyi macam merengek sikit lepas tu diam.. huhu.. cool boy..


tapi jangan la cool sangat ye azhad.. kalau sakit sila la menangis at least ummi dan abi tahu azhad sakit or ada yang tak kena... tapi budak kecil macam azhad mana boleh sorok apa yang dia rasa. kalau ada yang tak kena nangis la dia. macam pagi semalam, lepas abi gi keje azhad merengek.. fyi dia jarang merengek tak tentu pasal.. tapi pagi tu dia merengek sambil tangan dok garu kepala.. belek-belek rupanya kepala, tengkok merah, gatal-gatal.. ummi sapukan bedak ubat je. tapi nampak macam tak kurang. mata azhad makin layu, so bagi dia susu dan dia tidur dalam kegatalan. Alhamdulillah gatal tu kurang lepas tu.


kegatalan tu rasanya sama je macam last week.. boleh baca sini.. tapi kali ni tak tahu apa puncanya. sebab azhad memang tak letak kat bawah langsung. semalam masa ummi tengah siapkan breakfast, abi dukung azhad. selalu azhad tidur lagi time tu.. lepas tu bila abi nak makan ummi pegang azhad sampai abi pergi keje. lepas abi gi keje, ummi ngadap laptop sat, lepas tu terus tidurkan azhad.. tahu-tahu je masa nak tidur tu dia dah tergaru-garu.. so tak boleh nak cakap sebab apa. maksudnya before this bukan salah play gym atau toto dia la.. errrmmmm.. sensitif la pulak kulit anak bujang ni.. huhuhu


ermmm.. nak cerita pasal voucher RM150.. tengok la kalau sempat petang nanti.. ok.. jom masak!!

2 comments:

Kasih D Hati said...

anything yg berkaitan ekzema??tp azhad menyusu bdnkan?
adesss...pening gak tue...

liza said...

tu la.. nak kata ummi makan bukan2 tak juga sebab takde pun makan pelik2. hari2 makan benda sama je.. huhuhu

Related Posts with Thumbnails