Sunday, October 31, 2010

Takziah, Tahniah

What a day..

mula-mula dikejutkan dengan berita sedih.. kemudian dapat berita gembira pula.. so nak mula dengan yg mane?? errmmm better yang sedih dulu kot..


tengah hari tadi, seperti biasa dok layan FB tetiba terbaca status seorang kawan utm saya. lebih specific, sefakulti, FKM.. kawan kami, Nurmyati Baba telah kembali kerahmatullah hari ni.. kami semua memang sangat terkejut dengan berita pemergian arwah.. tiba-tiba je.. tapi before ni memang pernah dengar dia sakit, ada ketumbuhan kot. tak sure kat mana, tapi kalau tak silap last year dia operate kaki.. ingatkan sakit sikit-sikit je, after operate akan pulih sepenuhnya. tak sangka, ajal datang menjemput arwah ketika arwah baru 27 tahun.. tu la kan, ajal maut tak mengenal usia. tiba masa, akan datang jua.




pic di atas adalah pic saya di puncak gunung ledang.. kalau tengok gambar tu on 2005.. cuba cari mana saya.. jumpa?? cuba tengok siapa sebelah kiri saya (sebelah kanan kalau tgk dari pc).. itu lah dia arwah..


kitorg takde la rapat sangat. just biasa-biasa je.. sepanjang pendakian tu kitorg memang baik, tapi bila balik ke utm, jadi macam biasa since kelas lain-lain.. dia budak mekanikal pure, while saya mekanikal tekno marin. so kelas pada tahun ke-4 memang dah tak sama.. tahun pertama, ke-2 je banyak sama...


ok. cerita pasal arwah, arwah orang tawau.. how i wish KK to Tawau tak jauh, so that boleh la menziarah. tapi apa kan daya, KK to Tawau if travel by bus or car makan masa 8 hingga 9 jam.. so doa buat arwah dari jauh je la.. arwah seorang yang baik.. mesti orang cakap, "tak kan la nak memburukkan orang yg dah takde" tapi betul!!! compare to me, arwah memang SANGAT baik.. soft spoken. tak banyak cakap.. betul la orang kata, orang baik akan pergi dulu..


ok.. cukup pasal arwah. kang tak pasal-pasal berderai air mata ni.. but serious, bila orang yang kita kenal pergi, sedikit sebanyak kita akan terasa.. semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman. sama-sama la kita sedekahkan Al-fatihah buat arwah..

Al-Fatihah



ok.. sekarang nak cerita pasal berita gembira.. actually peristiwa ni berlaku awal bulan ni, tapi saya baru je dapat tahu.. guess what???




taraa...


kawan baik saya di UTM, Ilah telah bertunang. benda bila takde angin, tetiba pokok tumbang memang mengejutkan, kan.. same goes to this news... tak nak la cerita detail macam mana dia boleh jumpa tunang dia, i just wanna wish tahniah.. semoga jodoh panjang hingga ke jinjang pelamin, seterusnya ke syurga.. kahwin jangan lupa jemput ye Ilah.. semoga time ko kawin tu kitorg ada kat semenanjung.. dah lama tak makan nasi minyak nih.. lagi-lagi nasi minyak Ilah, memang ditunggu-tunggu.. huhuhu


ooww... ada berita tak best ilah sampaikan masa chat tadi.. seorang kawan FKM kami telah keguguran baru-baru ni.. takziah buat zira dan husband.. insyaAllah, ada rezeki nanti.. keep trying. jangan lupa berdoa kepada-Nya.




ok la.. azhad dah berlagu macam-macam lagu.. tak senang ummi nak menaip.. huhu

till then...


oh ya.. thanks for the pics.. semua grab dari fb dorang.. :)

No comments:

Related Posts with Thumbnails