Thursday, December 9, 2010

Aktiviti Tahun Baru 1432H..

Assalamualaikum..


Diam tak diam dah 3 muharam 1432H.. belum terlambat kot nak ucap selamat tahun baru hijrah.. semoga tahun ni memberi 1000 makna dalam hidup kita.. semoga hari-hari mendatang akan lebih baik dan cemerlanga dari hari-hari yang telah berlalu.. semoga Allah murahkan rezeki kita semua. semoga doa, hajat dan cita-cita kita semua tercapai.. Amin..


Apa korang buat cuti awal muharam hari tu?? Hari tu kitorang gi Zoo di Lok Kawi.. tapi kat situ tulis Lok Kawi Wildlife Park. hajatnya nak gi air terjun moyok, tapi tak jadi sebab gang yang plan tu department lain, so segan la pulak.. pastu macam nak gi kota belud, stuff hubby ajak gi mancing tapi tak jadi gak.. sudahnya kitorang gi Zoo... kalau ikotkan saya tak nak gi situ sebab Azhad kecil lagi, bukan tau apa-apa.. baik gi mandi-mandi ke.. ~saya yang kemaruk nak mandi air terjun.. huhu.. tapi sebab orang nak bawak, i follow..


baca sendiri.. ;p
zoo lok kawi


dari TLDM KK ke Zoo tu makan masa 1jam 20 minit gak.. ini ikut kelajuan hubby 80-100 km/j ye.. ~hubby ku memang pemandu yang cermat.. tambahan lagi on the way tu hujan. walaupun tak lebat mana, tapi perjalanan agak terganggu juga.. masuk kena bayar RM10 seorang.. bagi adult la. baby azhad tak kena bayar.. kanak-kanak tak sure lak berapa ringgit..


Malas nak citer banyak-banyak. standard la kat zoo kan. ada harimau, orangutan, gajah, burung, musang, rusa,..... ermmm apa lagi eh???


actually kitorg tak habis pusing pun sebab hujan turun makin lebat.. walaupun masa sampai situ dah sedia hujan... dengan sepucuk erm apa kata imbuhan penjodoh bilangan untuk payung eh?? FAILED!! huhu.. bila hujan makin lebat kitorg naik tram je, kebetulan memang tram tu kutip amik orang sebab hujan. kalau ikotkan kena bayar RM2 seorang..



Azhad, abi dan gajahs..



nak share pengalaman tengok gajah.. hehe... ada 2 ekor gajah menari time tu. yang sekor menari sendiri kat belakang.. yang lagi sekor tu boleh pulak datang depan (dekat dengan pagar) dan menari.. saja nak menunjuk.. huhu.. yang paling tak boleh blah.. ada 2 ekor gajah yang lain tunjuk cara kencing... perghhhh... deras!! macam paip bocor.. bukan air paip. tapi air paip bocor.. siap keluar ketulan (berak) lagi.. yuckss!!! no picture ye.. huhu



Kami.. gambar amik sendiri. nak suruh orang segan lak setakat guna handphone je.. huhu



Apa yang azhad buat sepanjang di Zoo tu?? mulut dia asyik mamah tali carrier je.. dah tu bila panggil tunjuk haiwan kat situ dia tak tengok pun. buat derk je.. biasala baru 7 bulan mana tahu apa-apa sangat. tunggu dapat kaki dan mulut nanti.. memang penat mulut nak menjawab soalan dia.. huhu..



last but not least.. ummi yang syok sendiri..


till then.. daaa..

2 comments:

Ira said...

sekaki payung la puan liza... hehehe.. Azhad maintain cool..

liza said...

sekaki eh.. serius lupa.. 'kata' tu pun tak ingat. kena google baru tau penjodoh bilangan.. haha.. hancur!!

Related Posts with Thumbnails