Monday, December 6, 2010

7 bulan Azhad Bersama Kami..

Assalamualaikum..


Hari ni Azhad genap 7 bulan.. alhamdulillah.. syukur di atas kesihatan yang baik yang Allah berikan pada Azhad dan kami sekeluarga... bulan ni takde check up, tunggu bulan ke-9 baru ada check up balik. tapi ummi tetap akan timbang dan ukur Azhad. bila? di mana? tu kena tunggu la. tengok macam mana perkembangan azhad nanti..


Sekarang ni azhad dah ada banyak perangai baru. yang paling best, azhad dah reti bila orang marah. mula buat muka cebik dia. tapi dengan abi dia je azhad takut.. abi baru panggil nama, dan beliakkan mata sikit dia dah cebik dan nangis. tapi dengan ummi, siap kena babab slow-slow ~takut ada yg report kes dera lak kang...pun dia boleh gelak lagi..


kalau boring-boring dia buat muncung.. kira boleh gantung hanger jugak la.. aikk.. nak kalahkan abang azief ke yang?? no no no ye.. ummi tak suka.. tak comeii... hehehe


sekarang ni boleh angkat bontot bila meniarap. tapi tak kerap. kalau dia dah penat dan boring meniarap baru angkat bontot.. huhu







bab makan.. errmmm.. awal-awal hari tu memang dia suka makan. buat bubur or nestum memang habis la.. lately ni azhad macam tak nak makan. susah sangat nak habis. dah kurangkan portion pun susah habis gak. lagi-lagi makan malam.. sibuk la time makan nak tengok tv.. tapi yang bagusnya bila leka tengok tv mulut dia senang nak buka time kita suap. kalau time makan nak main tu yang sakit hati dibuatnya.. hehe.. sabar je la..


oo ya... time makan tu sibuk nak amik sudu sampai tumpah-tumpah dibuatnya.. bila buat-buat suapkan kuih kat mulut dia, bukan nganga mulut. tapi sibuk nak amik kuih tu. nak makan sendiri gamaknya.. azhad oo azhad..


ermm.. apa lagi ya? errmmm.. azhad sekarang kalau naik walker dah pandai tuju.. kalau kita panggil dah pandai datang.. dulu suka duduk tepi dinding, main cakar-cakar.. dalam keta selalu cakar-cakar gitu ngilu ummi dibuatnya.. dapur pun dah pandai masuk. tapi takat muka pintu je la. bahaya bagi masuk dapur, dengan lantai tak berapa nak bersih, alat-alat tajam dan panas lagi..


ermm.. anything else??? tu je la kot. semoga anak ummi dan abi ni membesar dengan sihat dan menjadi insan berguna.. we love u darl.. muaxxx

No comments:

Related Posts with Thumbnails