Sunday, January 31, 2010

Seketika @Kelantan

Hari ni ari pertama ktorg kat KL utk percutian kali ni.. ehh.. ada yg x taw eh.. ktorg blk smnanjung 27hb yg lalu.. dr KK direct ke KB tp transit kat KL dulu.. 27hb tu flight dr KK pkl 945am dan tiba di LCCT 2 stgh jam kemudian.. pastu ktorg lepak kat LCCT tngu flight ke KB lak.. patutnye flight pkl 340pm tp delay ke pkl 405pm.. tiba di KB 50 minit kemudian..


lepak kat mcD LCCT tunggu flight ke KB (week 26)


pertama kali jejak kaki ke Airport Sultan Ismail Petra


Ari jumaat bersamaan 29hb fmly husband wt solat hajat & kenduri sikit smpna kandungan sy yg nk msuk 7bln.. cadangnya nk wt melenggang perut tp x jd.. just wt solat hajat dan makan2 je.. kenduri dimulakan pas solat jumaat smpai ke petang.. abis la jgk lauk 10 ekor ayam, 1 ekor biri2 dan kaki lembu raya aji punye (MIL tunggu ank bujang dia blk baru nk msk kaki lembu tu)..


Spjg beberapa ari kat sana merata gk la ktorg berjalan.. Pengkalan Kubur, Rantau Panjang, Wakaf Che Yeh.. semata-mata nk cari brg en suami.. slgi tak dpt slgi tu la beliau x puas ati.. tu ada ati nk smbung kat KL lak nti.. layankan aje wlaupun lenguh kaki.. huhu.. tp aritu pas blk dr Wakaf Che Yeh beliau berbunyi,
"lenguh la kaki" dan sy pn membalas la.. "la.. ingtkan tak reti penat td.." huhuhuhu


Alhamdulillah blk kali ni kami sihat2 je.. Cuma pas turun dr flight kat LCCT tu en suami sakit2 belakang.. xtaw la nape.. tp smpai je umah beliau ok, x melarat..


Ktorg balik KL smlm naik flight.. patutnye flight pkl 910pm tp delay ke 1035pm.. dah siap2 nk kuar umah br baca sms dr Air Asia… dah siap2 cmtu mls lak nk msuk umah blk.. ape lg.. FIL pn ajak la gi Pantai Cahaya Bulan, gi mkn kat gerai Pak Da (adik MIL) smbil tunggu flight.. ktorg smpai di LCCT pkl 1130 dan diambil oleh abg sy..


Sat gi nk gi umak akk, ada wt mjlis besday Azief.. tgk nti ada pix menarik x..


Saturday, January 23, 2010

Menonton Wayang

Haha.. cm ape je tajuk.. actly lama tol ktorg tak tgk wyg.. bila difikirkan ms utk ktorg bersama ber2 dah xlama dan nti ada baby susah nk tgk wyg, jd ktorg pn gi la menonton semlm. ktorg ni biasa la kn, penyokong industri seni tanah air.. jadinya ktorg tgk la cite Adnan Sempit.. gpun tgk thriller mcm syok je.. it was on me, tickets & meals... skali skala.. huhu






Sinopsis Adnan Sempit credit to Cinema


Known as Nan Sempit by his friends, Adnan (Shaheizy Sam) is an orphan and a 'mat rempit' who decides to move to the big city in Kuala Lumpur after being treated unfairly by his aunt's family. During his stay in KL, Adnan lives with his elder brother Macha (Cat Farish) and works as a dispatch guy at a private company. He develops a friendly relationship with his boss, Nadia (Intan Ladyana) who comes from a very wealthy family. Soon, their relationship turns sour when an argument breaks open between Adnan and Zack.


tp rasanya sinopsis ni mcm tak betul je. mls lak nk betulkan. so kalau nk taw citenye mcm mane gi tonton sndri.. huhu


review dr kami: syok. citer x berat. leh layan la.. full of laugh dr awl smpai abis. tp ada la part2 tegang.. tp tak lah sedih mcm Maman ckp.. sentimental sgt adik bongsuku ittew.. huhu.. tgk watak Shaheizy tu mengingatkanku kpd adik lelaki gagahku, Ijai.. muka ganas tp dlm ati ada taman.. huhuhu



pas tgk movie gi beli brg sikit n present utk new born baby kwn en suami.. smbil2 tgu staff kat customer service Parkson tu wrap hadiah ktorg lepak2.. n snap pic sikit.. serius mmg sikit.. hehe..






owh.. itu perutku yg berusia 26 weeks.. seb baik x kantoi perut hubby ku.. hehe. pndai beliau cover..



opss sblm terlupa.. smlm b4 tgk movie ktorg gi collect ic kat JPN.. yeay dah dpt ic baru yg cantik. tp quality gmbr tak cntik.. pecah2.. dah tu leh lak address dia 'KL, Selangor'.. dah KL tu KL la kn. nape nk Slgor lg.. xphm. mls nk betolkan sbb it takes time. buang ms menunggu je.. say good bye to old ic..


tgk la betapa nazaknye.. huhu.. sayonara..



ps: 2mgu dah tak timbang berat. agk2 naik byk x..


Ungkep Ayam

Smlm masa tgh pk nk msk ape bkk la web myresipi.. skali tgk ada ungkep ayam.. b4 this sll baca Fb kwn en suami yg suka mkn ungkep nih.. tp x pernah taw pn mkkn ni mcm mane.. dan smlm baru la taw tu mskn org jawa.. tgk resipi pn tak susah sgt n bahan2 pn xde la yg pelik2.. so sy pn berazam bercadang nk msk ungkep ayam utk lunch+dinner smlm..



bahan2: stlh dbelek2 resipi2 yg ada smua lain2 so blsh je..
ayam (kalau nk kick guna ayam pencen.. tp ayam xpencen lg pn leh)
serai (dititik)
bwg merah (ditumubuk)
bwg putih (ditumbuk)
ketumbar (ditumbuk)
jintan putih (ditumbuk)
jintan manis (ditumbuk)
halia (ditumbuk)
kunyit (ditumbuk)


cara2: ceh mcm dlm rncngan masak2 lak..
bhn2 yg ditumbuk & serai ditumis hingga naik bau.. tmbh grm&gula scukup rasa... pastu msukan ayam dan tambah air depends nk kepekatan kuah tu cmne.. tutup kuali biar smpai ayam empuk dan kuah sedikit pekat.. kalau nk pedas leh tmbh cili padi skit..



ni la hasilnya b4 dibedal..



ermm.. kalau ada sape2 yg lbh terer psl msk ungkep ni leh la komen ape yg ptut ye.. lg2 kalau yg pure jawa tuh.. huhu..


a friend of mine tnya "hubby ko mkn x mskn jawa tu?? dia kn org kelate hehehe.." dan sy jwb "dia belasah ape je.. slgi leh mkn dia mkn.. huhu" dan terbukti kata2 itu apbila lauk habis smlm wpun dia xpuji pn sdp ke x.. actly ktorg x pnh mkn pn ungkep ni so tak taw rs sbnr mcm mane.. so xleh la nk kata sedap ke x, jd ke x..rsnya ok la kot since it was the 1st time.. hehe


Friday, January 22, 2010

Good News

Alhamdulillah..


en suami telah selamat pulang ke pangkuanku smlm.. haha.. ayat mcm hape je.. beliau blk membawa khabar gembira.. actly dah taw psl news ni dr bln 12 aritu cuma skrg ni br kompem.. YEAY!!! *grinning all da day*


nk taw ke apekah berita gembira ittew??



grin, grin and grin again




effective 2nd February 2010, Lt Yusairi TLDM akn berpindah ke Jabatan Bomba PTKK.. ye masih di KK tp at least beliau tidak akn keluar belayar lg.. yeAY!!! sy suka..


dan.. sy juga ada berita gembira utk dikongsi bersama.. huhu.. tahun ni mak & ayah akn dpt 3 org cucu.. surprise huh??? tuan punya badan x kecoh lg pn tp sj je nk mention.. just doakan smga semuanya berjalan lancar..


semua baby insyaAllah akn dilahirkan selang 2 bulan.. so siap2kan la adiah ye.. haha.. nonsense.. its not about present.. tp yg pnting doakan smga kami semua sejahtera dunia akhirat..


Alhamdulillah.. makin besar la keluarga Ani&Aziz..


Wednesday, January 13, 2010

Last @ HPTKK

Just nk update psl last check up yg telah dilakukan smlm.. itu adalah kali ke 5, juga kali terakhir check up kat sini (Hospital PTKK). pas ni insyaAllah akn dibuat di KL..


Alhamdulillah.. tekanan darah saya dah normal blk. hemog pn naik sikit tp still bwh prs normal.. jadinya sy dpt la ubat tmbhan. spttnye mkn ubat hb 1 biji 1 ari. skg ni kena mkn 2 biji tiap kali, sbnyak 3 kali sehari.. means 6 biji sehari.. smlm gk saya kena inject TT (kancing gigi). each pregnancy kena 2x.. ni br 1x.. smpai skg tgn sakit lg akibat injection tersebut.. hukhuk..


opss.. sblm terlupa.. berat sy dah bertambah. tp x byk mane pn.. 3kgs je dr b4 pregnant.. ermmm.. its normal huh?? nurse tu x ckp ape2 pn means nothing to worry about kn. mgkin 3 bln terakhir nti br berat naik mendadak.. kena beware la.. takut overweight nti susah lak nk turun after deliver.. oh sy mementingkan bentuk bdn rupanya.. hehe


fyi, tn yusairi akn belayar esok until 21hb. last week x jd blyar atas sbb2 tertentu.. xleh mention sini sbb kira rahsia kerajaan nih.. hehe.. smga mereka semua slmt pergi dan kembali.. beliau tak gi lg tp dah rs rindu ni.. uhuk2..


Sunday, January 10, 2010

24 Weeks




Yes!!! im 24 weeks pregnant, which means 6months.. Alhamdulillah.. smga Allah permudahkan segalanya..


dlm bln ke-6 ni masih sprti biasa.. Alhamdulillah xde yg luar biasa. cuma.. kami msih tak taw jantina baby.. ermmm.. mmg baby saje nk bg surprise kat semua kn..


ada org kata boy bila taw some symptoms.. ada lak yg kata girl sbb nmpk berseri.. aik.. bkn mmg sokmo berseri ke i ni?? haha..


psl berseri ke x ni kn.. pernah tak dgr mitos nih.. kalau berseri tu mknanye baby boy.. kalau tak berseri tu baby girl sbb baby dah amik seri maknye.. dan ada lak yg kata sebaliknya.. so.. mane yg leh pakai?? mmm.. jgn percaya sgt la bnda ni.. only Allah knows..


spjg bulan ni yg perasan ada some changes on my meals.. kalau dulu, b4 pregy kurang gemar mkn daging, skg ni dah jd suka lak.. daging goreng kunyit.. bestnye.. masin2 gittew.. pastu seafood pn dah kurang, tp ni sejak bln ke-4 lg rasanye.. awal2 mmg tak leh miss seafood nih.. sayur lak, saya penggemar kobis. tp awl2 pregy xleh msuk tekak.. kobis msk lemak je leh mkn.. tp skg dah boleh mkn ape jenis mskn pn.. buah skg ni dok hadap honeydew, pisang ngn betik.. ms awl2 asik mkn apple hijau je. skg tidak lg.. choclair, wafer coklat pn dah kurang mkn.. tp dok mkn koko crunch ngn oreo lak.. hehe..


oh ya.. last week ada scan but still gmbr x clear so mls nk tepek.. :p


ps: sy teringin buat something yg tak pernah dibuat spjg idop nih.. all are girl things.. what's that mean?? adakah?? errmmmm... tp tak terbuat lg pn. xdpt moral & finance support dr en suami.. huhuhu


Tuesday, January 5, 2010

The Tip of Borneo - Tj Simpang Mengayau




Akhirnya.. dpt gk jejakkan kaki kat sini stlah skian lama ajak mr hubby.. puas gk la merajuk, ugut dan mcm2 lg.. huhu...


we went there last saturday, 2nd January 2010.. berdua je.. geng2 kapal mr hubby ada trip gi air terjun tp ktorg tak join.. huhu


perjalanan bermula dlm pkl 10am dr Tuaran dan ktorg smpai sana lbh kurang 3jam kemudian.. fuuhhhh... penat dok dlm keta lama2.. actly tak la jauh sgt.. dlm 180km je dr Tuaran.. tp disebabkan jln byk rosak, plus nk msuk Tj tu siap jln batu2 so tak smooth la.. kat situ bwk dlm 20km/h slma 15 minutes.. so jauh x jauh jln yg teruk ittew.. sila kira sndri.. huhu


tmpt wajib utk posing bila smpai sini..


23 weeks of pregnancy nih..


tu la dia tip of borneo


blkg tu ada pulau ape tah..



ms on da way pegi tu terperasan la signboard ke rumah pjg.. mmg hajat dihati nk singgah ms blk.. tunggu punya tunggu, smpai ke Tuaran ktorg tak jumpa signboard ke rumah pjg tu ms blk.. rasanye signboard tu one way je, belah org dtg dr KK.. hampeh tol. dah la nk smpai ke sana pyh.. psni mcm tipis je peluang nk gi lg dgn keadaan jln mcm tuh.. *sigh* xpe la.. at least da smpai tip of borneo.. hehe.. dr Tj tu ktorg jln2 gi bndar Kudat dulu.. pkl 3pm br gerak blk..



ktorg beli jam nih je as souvenir.. kenang2an


ps: esok mr hubby akn belayar stlh almost 2 months tak belayar.. last bln 10 aritu.. hrpnye ini yg terakhir la..


Friday, January 1, 2010

New Year 2010

Good bye 2009..


nmpknye 2009 ni takde ape yg leh dibanggakan


tp syukur kpd Ilahi kerana limpahi kami dgn rzki dan kasih syg yg berpanjangan


smga ianya berkekalan




smga dlm tahun baru ni akn dpt selesaikan ape yg tak setel lg 2009


dilimpahi dgn kebahagiaan dan kejayaan kpda semua..


welcome 2010..


Related Posts with Thumbnails